Home | Voeding | Kipkerrie salade van de Vegetarische Slager

Kipkerrie salade van de Vegetarische Slager

Een nieuwe smaaktest: de vegan kipkerrie salade van de Vegetarische Slager. Wat was ik benieuwd naar deze vegetarische kipkerrie salade van de Vegetarische Slager :-). Ik had er al zoveel van gehoord!

Gekocht bij de Jumbo en meteen dezelfde dag uitgeprobeerd en op een vleeseter uitgeprobeerd – die had niets door.

Ik heb achteraf toch maar verteld dat het vegetarisch was. De vleeseter vroeg zich af hoeveel kip er dan eigenlijk in de kipkerrie salade van de AH zit – misschien wel niets? Dat geeft wel aan hoe goed deze salade op kip lijkt..

Het smaakt zo echt naar kip dat het bijna griezelig is – het heeft zelfs de nasmaak die sommige gekookte kip soms kan hebben. Af en toe lijkt het ook of er een stukje kraakbeen in zit – helemaal een vreemde sensatie. Hij is lekker pittig, met wat paprika, en het smeersel smaakt goed (niet zo’n eierig mengseltje als je tegenwoordig vaak hebt in die salades).

Dat zullen vreemde gezichten worden op m’n verjaardag als ik een toastje kipkerrie salade neem ;-).

Nog lastiger wordt het om de vegetariërs op een verjaardag uit te leggen dat het geen kip is. Want het smaakt echt naar kip.

Als je dus geen kip eet omdat je kip niet lekker vindt, dan kun je deze beter overslaan en zelf een soja-kerrie salade maken. Maar hou je dus wel van de smaak van kip maar wil je geen dieren eten, dan is dit echt ideaal! Lekker makkelijk als je visite krijgt.

Dus vleeseters: probeer het eens als je een vegetariër op bezoek krijgt! Of gewoon als je niet gelooft hoe echt dit naar kip smaakt en niet té eigenwijs bent om een hapje te nemen.

Ik kreeg als tip van een vriendin dat het niet alleen lekker was op brood maar ook bij de rijst :-).

Similar Posts