eetsuggestie.nl

heerlijke vegetarische recepten - ook voor part-time vegetariërs!

Zomers sorbetijs van jasmijnthee

3.0/5 rating 1 vote
 • nagerecht, overig
 • 4 personen
 • vegetarisch, veganistisch

Geplaatst door Chantal Hogenes namens eetsuggestie.nl

Zomers sorbetijs van jasmijnthee

Een dorstlessend ijsje voor als nagerecht of lekker tussendoor op een warme dag.

Ingrediënten

 • 1 l mineraalwater (zonder bubbels)
 • 400 g suiker
 • 8 el losse jasmijnthee
 • 1 stengel citroengras

Bereidingswijze

 1. Breng in een pan het water en de suiker aan de kook.
 2. Kneus de citroengras licht en voeg deze in z'n geheel toe. Voeg de thee toe aan het mengsel en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur sudderen tot de thee is ingetrokken en de suiker is opgelost.
 3. Schenk de thee door een fijne zeef in een kom. Laat het afkoelen en zet het afgedekt in de koelkast om het te laten afkoelen.
 4. Doe het mengsel over in een ijsmachine en draai er sorbet-ijs van volgens de handleiding van de ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt: zet de koude thee in een diepvriesbakje in de vriezer. Als het mengsel helemaal bevroren is maak je er met een staafmixer sorbetijs van of je gebruikt een vork om het geheel door te roeren en te prakken.
 5. Schep de jasmijnthee sorbet in vier glazen en serveer direct.

Plaats een reactie

Je kunt een reactie plaatsen als gast via onderstaand formulier. Het email adres wordt uiteraard niet op de website getoond, maar het invoeren van een geldig email adres is tegenwoordig helaas nodig voor de anti-spam controle. Bij het invoeren van een niet bestaand email adres wordt de reactie automatisch als spam aangezien en niet ingestuurd. Als je een website url invoert, vergeet dan niet om deze te beginnen met http:// of https:// anders wordt je reactie niet opgeslagen (dus alleen www is niet voldoende).