eetsuggestie.nl

heerlijke vegetarische recepten - ook voor part-time vegetariërs!

Zelf wraps maken - goedkoop en lekker!

3.6/5 Waardering (14 beoordelingen)
 • overig
 • 4 personen
 • 35 minuten
 • vegetarisch, veganistisch

Geplaatst door Chantal Hogenes namens eetsuggestie.nl

Zelf wraps maken - goedkoop en lekker!

Vroeger maakte ik regelmatig zelf wraps: super goedkoop en je weet wat er in zit! Tijd om weer eens zelf met wraps aan de slag te gaan!

Goed voor 8 wraps van ieder +/- 1 eurocent per stuk.

Ingrediënten

 • 250 g bloem (of zelfrijzend bakmeel als dikkewraps wilt a la naan brood)
 • 50 ml olie
 • 125-150 ml warm water
 • 0,5 tl zout
 • een beetje extra bloem voor op het aanrecht

Bereidingswijze

 1. Zeef de bloem door een fijne zeef in een kom. Voeg een halve theelepel zout toe en giet de olie er bij.
 2. Meng beetje bij beetje het warme water er door totdat je een zacht en elastisch deeg hebt gekregen (het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt omdat het anders te plakkerig wordt. Dat hangt af van de bloem en temperatuur).
 3. Laat dit 8-10 minuutjes rusten op kamer temperatuur.
 4. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en rol er met je handen balletjes van.
 5. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol ieder bolletje uit tot een cirkel van ongeveer 20cm.
 6. Na de eerste cirkel zet je een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur (middel tot laag vuur) en leg je daar de cirkel in (zonder olie!).
 7. Bak iedere wrap 30-60 seconden per kant en zorg er voor dat ze licht blijven met wat bruinere vlekjes. Als ze te snel bruin worden dan staat het vuur te hoog.
 8. Vul de wrap meteen met iets lekkers en rol op (het wordt lastiger als ze afkoelen). Houd ze warm tussen aluminiumfolie.

Tips

Als je ze echt super rond wilt krijgen met de deegroller dan kun je ze nadat je ze plat hebt gemaakt rond afsnijden door er een ronde kom/ taartvorm of pan omgekeerd op te duwen.

Plaats een reactie

Je kunt een reactie plaatsen als gast via onderstaand formulier. Het email adres wordt uiteraard niet op de website getoond, maar het invoeren van een geldig email adres is tegenwoordig helaas nodig voor de anti-spam controle. Bij het invoeren van een niet bestaand email adres wordt de reactie automatisch als spam aangezien en niet ingestuurd. Als je een website url invoert, vergeet dan niet om deze te beginnen met http:// of https:// anders wordt je reactie niet opgeslagen (dus alleen www is niet voldoende).