eetsuggestie.nl

heerlijke vegetarische recepten - ook voor part-time vegetariërs!

Zachte knoflookpuree

4.0/5 Waardering (2 beoordelingen)
  • overig
  • vegetarisch

Geplaatst door Chantal Hogenes namens eetsuggestie.nl

Zachte knoflookpuree

Deze smaakmaker kan gebruikt worden voor verschillende gerechten, waaronder bijvoorbeeld de vegetarische kroket met gepofte aubergine, sesampasta en rozemarijn.

Ingrediënten

  • 2 bollen knoflook (ongepeld)
  • 200 g melk

Bereidingswijze

  1. Verdeel de knoflookbollen in teentjes, met de schil er nog om. Doe de knoflooktenen in een kleine pan water en voog zo veel koud water toe totdat de teentjes er in drijven. Breng het water aan de kook.
  2. Zodra het water kookt, het water afgieten door een zeef en de teentjes afspoelen onder koud water. Dit proces nog een keer herhalen: de sterkte van de knoflooksmaak verdwijnt hiermee.
  3. Doe de teentjes knoflook in de melk en kook ze in 10 minuten gaar op zacht vuur.
  4. Giet de melk door een zeef. Verwijder de schil van de knoflookteentjes. Wrijf de knoflookteentjes door een zeef en schraap de puree eraf met een spatel.

Tips

Te gebruiken als smaakmaker in kroketten.

Plaats een reactie

Je kunt een reactie plaatsen als gast via onderstaand formulier. Het email adres wordt uiteraard niet op de website getoond, maar het invoeren van een geldig email adres is tegenwoordig helaas nodig voor de anti-spam controle. Bij het invoeren van een niet bestaand email adres wordt de reactie automatisch als spam aangezien en niet ingestuurd. Als je een website url invoert, vergeet dan niet om deze te beginnen met http:// of https:// anders wordt je reactie niet opgeslagen (dus alleen www is niet voldoende).