eetsuggestie.nl

heerlijke vegetarische recepten - ook voor part-time vegetariërs!

Sushirijst

2.5/5 Waardering (2 beoordelingen)
 • overig
 • vegetarisch

Geplaatst door Chantal Hogenes namens eetsuggestie.nl

Sushirijst

Dit recept is goed voor 1,5 kg sushirijst, oftewel: heel veel sushi hapjes.

Ingrediënten

 • 600 g ongekookte kortkorrelrijst
 • 750 ml water voor zachte rijst of 850 ml water voor rijst met een bite
 • 1,8 dl rijstazijn
 • 4 el suiker
 • 0,5 tl zout

Bereidingswijze

 1. Doe de rijst in een grote kom, vul deze met koud water en roer er met je hand zachtjes doorheen. Giet het water af en herhaal dit 2-3 keer totdat het water bijna helder blijft.
 2. Laat de rijst vervolgens 1-2 minuten onder de lopende koud kraan staan.
 3. Giet de rijst af en laat deze 15 minuten uitlekken in een zeef.
 4. Kook de rijst met 750 of 850 ml water zachtjes gaar en tot al het water is opgenomen. Let op: zet het vuur niet te hoog om aanbranden te voorkomen! Zet de rijst koud afgedekt met een schone vochtige doek tot je hem gaat gebruiken.
 5. Meng in een schone kom de azijn met de suiker en het zout en roer het goed door tot de suiker is opgelost. Als het lastig oplost kun je eventueel de azijn een klein beetje verwarmen. Zet de azijn in de koelkast tot je de sushirijst gaat gebruiken.
 6. Meng de sushi rijst en de sushi azijn door elkaar vlak voor gebruik.

Tips

Je kunt extra smaakvariatie aanbrengen door limoenrasp, fijngehakte kruiden, geroosterde nootjes, sesamzaadjes, wakame (zeewier) of verse fijngeraspte gember door de net gekookte sushi rijst heen te roeren.

Plaats een reactie

Je kunt een reactie plaatsen als gast via onderstaand formulier. Het email adres wordt uiteraard niet op de website getoond, maar het invoeren van een geldig email adres is tegenwoordig helaas nodig voor de anti-spam controle. Bij het invoeren van een niet bestaand email adres wordt de reactie automatisch als spam aangezien en niet ingestuurd. Als je een website url invoert, vergeet dan niet om deze te beginnen met http:// of https:// anders wordt je reactie niet opgeslagen (dus alleen www is niet voldoende).