Home | Recepten | Zomerse citroenijsblokjes – bespaartip

Zomerse citroenijsblokjes – bespaartip

Echt een recept kun je dit natuurlijk niet noemen: citroenijsblokjes. Maar een goede bespaartip is het wel: je gooit minder snel je half gebruikte citroenen weg en je restjes citroen blijven langer goed.

Zomerse citroen ijsblokjes

In de zomer vind ik het zelf heerlijk om wat citroen in m’n water te hebben, en ook toen ik Weight Watchers deed dronk ik behoorlijk wat water. En het liefst dan ook koud water. Nou heb ik niet altijd water koud staan, dus een ijsblokje is dan wel handig. Als je veel water drinkt dan wordt het wel wat eentonig – daar ben ik sowieso al niet zo van – van eentonig.

Af en toe een schijfje citroen er bij is dan wel fijn :-). Maar als je die citroen eenmaal aangesneden hebt, dan blijft ie niet zo lang goed meer. Ik heb vaak recepten waar je een halve citroen voor nodig hebt. Soms bewaar ik de andere helft een paar daagjes ingepakt in plasticfolie in de koelkast. Maar toch wordt de smaak dan wat minder. En je kunt het niet heel lang bewaren. Tenzij je de restjes citroen invriest.

Apart invriezen van ijsblokjes en water is een optie. Maar nog handiger is om partjes citroen in je ijsblokjes te vriezen. Twee oplossingen in 1 klap voor elkaar!

Recept

Citroen ijsblokjes

Zomerse citroen ijsblokjes
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Bereiding: 5 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale Tijd: 2 uur 5 minuten
Gang: Aperitief, Borrelen, Drankje
Keuken: Hollands, Nederlands
Diet: Vegan, Vegetarian
Trefwoord: drankje, ijs, makkelijk, vegan, vegetarisch, zomer
Goed voor: 16 blokjes
IJs en citroen in je water – heerlijk. Alleen als die citroen eenmaal gesneden hebt dan blijft ie niet zo lang meer goed. De oplossing: citroenijsblokjes!

Ingrediënten

  • 1 citroen, biologisch
  • water

Bereidingswijze

  • Was de schil van de citroen goed schoon. Snijd de citroen door midden, en verwijder de pitjes.
  • Snijd de helft in dunne plakjes en in vieren. Verdeel de stukjes over de vakjes van je ijsblokjeshouder. Knijp de andere helft van de citroen uit, en verdeel het sap over de vakjes.
  • Vul voorzichtig aan met water en zet in de vriezer. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kun je na 1 of 2 uur met z'n allen genieten van een heerlijk glas koud water met citroen en ijs!

Benodigdheden

  • vriezer
  • ijsblokjeshouder met ongeveer 16 vakjes

Notities

Super Weight Watchers vriendelijk ;-).
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Citroen ijsblokjes
Hoeveelheid per portie
Calorieën 1.96
% dagelijkse waarden*
Vetten 0.02g0%
Verzadigde vetten 0.01g0%
Meervoudig onverzadigd vet 0.01g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0.01g
Zout 0.14mg0%
Kalium 9.31mg0%
Koolhydraten 0.63g0%
Voedingsvezels 0.19g1%
Suikers 0.17g0%
Eiwitten (Proteïne) 0.07g0%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept: