Home | Recepten | Zelf wraps maken – goedkoop en lekker!

Zelf wraps maken – goedkoop en lekker!

Wraps maken – super makkelijk! Vroeger maakte ik regelmatig zelf wraps: super goedkoop en je weet wat er in zit! Tijd om weer eens zelf met wraps maken aan de slag te gaan! Deze wraps zijn 3sp wwflex per wrap, en 3sp zonder flex per wrap.

Maak zelf je vegan wraps met onderstaand recept – succes gegarandeerd!

Recept

Recept om zelf wraps te maken

Zelf wraps maken met eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min
Totale Tijd: 20 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Diet: Vegan, Vegetarian
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Goed voor: 8 wraps
Goed voor 8 wraps van ieder +/- 1 eurocent per stuk. Een heel stuk goedkoper dus dan je ze in de supermarkt vindt. En dat terwijl ze helemaal niet moeilijk te maken zijn!

Ingrediënten

  • 250 g bloem, of meel
  • 1 kl olijfolie
  • 125-150 ml warm water, (hangt af van het type bloem/meel)
  • 0,5 tl zout
  • extra bloem/meel voor op het aanrecht

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem door een fijne zeef in een kom. Voeg een halve theelepel zout toe en giet de koffielepel olie er bij.
  • Meng beetje bij beetje het warme water er door totdat je een zacht en elastisch deeg hebt gekregen (het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt omdat het anders te plakkerig wordt. Dat hangt af van de bloem en temperatuur). Laat dit 8-10 minuutjes rusten op kamer temperatuur.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken voor medium wraps (of 16 voor mini wraps), en rol er met je handen balletjes van.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol ieder bolletje super dun uit tot een cirkel van ongeveer 20cm.
  • Na de eerste cirkel zet je een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur (middel tot laag vuur) en leg je daar de cirkel in (zonder olie!).
  • Bak iedere wrap 30-60 seconden per kant en zorg er voor dat ze licht blijven met wat bruinere vlekjes. Als ze te snel bruin worden dan staat het vuur te hoog. (Het is normaal dat ze soms bol gaan staan: niet plat drukken – komt vanzelf goed als ze afkoelen.)
  • Vul de wrap meteen met iets lekkers en rol op (het wordt lastiger als ze afkoelen). Houd ze warm tussen aluminiumfolie.

Notities

Tip : als je ze echt super rond wilt krijgen met de deegroller dan kun je ze nadat je ze plat hebt gemaakt rond afsnijden door er een ronde kom/ taartvorm of pan omgekeerd op te duwen.
Benodigdheden: koekenpan met anti-aanbaklaag, fijne zeef, deegroller of een schone volle wijnfles met huishoudfolie er om heen als je geen deegroller hebt. Als je ook geen huishoudfolie in huis hebt, dan kun je een volle wijnfles afwassen (de buitenkant) en die gebruiken. Aluminiumfolie om de gare wraps in warm te houden.
N.B. Oorspronkelijk maakte dit recept gebruik van 50ml olijfolie voor 8 wraps. Het recept is na een tijdje wat slanker gemaakt, door maar 15ml te gebruiken (1 eetlepel) – het wordt dan 4sp per wrap. En in mei 2018 nog slanker door maar 1 koffielepel olie te gebruiken waardoor het 3sp per wrap werd :-).
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Recept om zelf wraps te maken
Hoeveelheid per portie
Calorieën 115 Calorieën uit vet 9
% dagelijkse waarden*
Vetten 1g2%
Verzadigde vetten 1g5%
Meervoudig onverzadigd vet 1g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g
Zout 26mg1%
Kalium 33mg1%
Koolhydraten 24g8%
Voedingsvezels 1g4%
Suikers 1g1%
Eiwitten (Proteïne) 3g6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept:




4 reacties

  1. Ans P. schreef:

    Goedenavond,
    Vanavond hebben wij zelf wraps gemaakt. Wat is dat makkelijk om te maken en zoveel lekkerder dan die kant en klaar dingen.
    Alleen er staat een foutje in het recept: er staat verdeel het deeg in 16 bolletjes, dat moet 8 zijn.
    Dankjewel voor dit leuke recept

    1. Chantal schreef:

      Hoi Ans,
      wat een ontzettend lief berichtje. Ik ben blij dat jij ook blij bent met het recept. Ik ben er zelf ook nog steeds erg blij mee.
      En super bedankt dat je me op de fout hebt gewezen! Ik heb het meteen gecorrigeerd: dank je wel!
      groetjes,
      Chantal

  2. Marina schreef:

    werkt dit recept ook met havermoutmeel? of moet er dan wat psyllium bij?

    1. Hoi Marina,

      ja het kan op zich met fijngemalen havermout maar het is dan geen wrap meer te noemen. De smaak en structuur werden heel anders bij mij.
      Ik vind het zelf eerlijk gezegd niet meer op wraps lijken dan.

      Je kunt ze met havermout ook minder goed oprollen en het viel bij mij veel sneller uit elkaar en voelde gummie achtiger aan (kan t niet zo goed omschrijven).
      De smaak vond ik ook dominanter dan met het wat neutralere tarwe. Ik vond ze niet lekker voor het avondeten en de lunch.

      Het is wel leuk om ze met havermout te maken als ontbijtwrap.
      Maar ga er dan niet vanuit dat je echt het resultaat van een stevige wrap krijgt ;-).
      Nou ja je hoort het al: ik was er niet zo’n fan van met havermout (hoewel ik wel dol ben op havermout) ;-).

      Psyllium lijkt me niet echt nodig – er zitten al zoveel vezels in havermout. Om er dan nog meer aan toe te voegen.. Maar als je fan bent van psyllium dan zou ik het zeker een keer proberen :-).
      groetjes,
      Chantal