Zelf appelcompote maken (appelmoes)
Mijn moeder heeft me vroeger toen ik nog klein was, geleerd hoe ik zelf appelcompote kon maken (appelmoes met zachte stukjes). Dol waren we er op. Zoet, zuur, en lekker fris.

Appelcompote is eigenlijk een soort appelmoes, maar dan niet helemaal glad maar met nog wat structuur van stukjes erin. Geen harde brokken appel, maar zachte stukjes appel. Het valt zeg maar op je tong uit elkaar. Lekker.
En je maakt het super simpel. Het is alleen even een werkje om de appels te schillen. Maar als het eenmaal in de pan zit dan hoef je er bijna niets meer aan te doen.
Ik eet het vaak in plaats van groenten. En soms als bijgerecht (ik beschouw groenten als hoofdgerecht). Soms doe ik er een beetje van door de zuurkool als ik geen appels meer in huis heb, maar wel nog wat van dit heerlijke spul.
Recept
Recept Appelcompote (appelmoes met zachte stukjes appel)

Ingrediënten
- 6 appels, zoete
- 0,5 vanillestokjes
- 1 el agavesiroop, (deze kun je weglaten als je WW doet zodat t 0PP wordt per persoon)
- 0,5 tl kaneel
- 1 el water
Bereidingswijze
- Schil de appels en snijd deze in blokjes (klokhuis en steel weggooien).
- Doe de appels in een pan, samen met het kaneelstokje, water en schrap het halve vanille stokje erboven uit.
- Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
- Zet de temperatuur wat lager en laat 15 minuten pruttelen.
- Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuten door pruttelen zodat het overtollige vocht verdwijnt.
- Voeg de agavesiroop toe naar smaak en serveer warm (of koud).
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie