Weight Watchers Proof rijstbodem voor een Telvrije dag: taartbodem van dessertrijst
Een Weight Watchers Proof rijstbodem. Klinkt niet heel Weight Watchers proof toch? Maar als je je profielinstellingen in de WW app bij Voeding op Telvrije Dag zet, dan kost je dit 0sp! Met WW Flex kost het je trouwens ook niet zo veel puntjes hoor ;-). Het kost op een niet telvrije dag dan 16sp voor 8 porties (2sp per persoon dus). Deze bodem vult super goed, dus de kans dat je doorslaat en heel de bodem op eet omdat ie in huis naar je ligt te loeren, is erg klein.

Ik had deze wwproof versie van de rijstbodem eerst gemaakt, voor ik de volle mep variant van de rijstbodem van dessertrijst had gemaakt. En eerlijk is eerlijk: ik vond m heerlijk :-). Moet je natuurlijk niet daarna ook de volle mep variant gaan proeven, want dan merk je ineens wel wat je mist haha. Nadeel is wel: je ziet geen verschil qua uiterlijk tussen deze wwproof versie en de vollere versie. Goed labelen dus als je ze beiden maakt en overgebleven stukjes in de koelkast bewaart.
Maar goed, hij is dus heerlijk. En de volle mep variant nog heerlijker ;-).
Hieronder de Weight Watchers proof versie (er staat dus ook een niet ww proof versie op de site dus let op ;-):
Recept
Weight Watchers proof taartbodem van dessertrijst

Ingrediënten
- 450 ml magere melk
- 15 druppels zoetstof
- 100 g dessertrijst
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (hete lucht oven 170 graden Celcius).
- Breek het ei in een kom en voeg de magere melk toe. Roer door elkaar.
- Voeg de zoetstof en de dessertrijst toe, roer door en doe het mengsel in een steelpannetje.
- Zet de kookplaat aan (niet te hoog anders stolt je ei meteen) en verwarm het mengsel al roerend tot het net niet kookt. Zet het dan wat zachter. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de rijst zacht wordt. Dit kan 15 minuten duren. Als het mengsel iets van kleur begint te veranderen en meer richting de vla kant op begint te gaan qua dikte, is het klaar voor de volgende stap.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe daar het gare dessertrijstmengsel in en zet in de oven gedurende 35 minuten.
- Haal de bodem na 35 minuten uit de oven en laat deze afkoelen. Verdeel de plak in zoveel stukjes als je wilt (je kunt er 8 goede porties uit halen). Beleg deze bijvoorbeeld met warm fruit en magere griekse yoghurt, of alleen met zoete stukjes mango.
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie