Eentje uit de oude doos (in 2013 bedacht ik dit recept), maar zooo lekker: vegetarische gehaktballetjes in een smakelijke tomatensaus. Super snel klaar, dus je hoeft niet lang te wachten op je maaltijd. Heerlijk op brood, of bij rijst of pasta. Kortom: je kunt er echt alle kanten mee op! Ik gebruikte Vivera gehaktballetjes – die vind ik persoonlijk de lekkerste in tomatensaus.
Recept
Vegetarische gehaktballetjes (Vivera) in tomatensaus

Ingrediënten
- 250 g Vivera balletjes
- 250 g AH Passata di pomodori
- 2 el ketjap manis
- 0,5 knoflooktenen
- 2 el olijfolie
- 1 tl italiaanse kruiden
- 2 tl paprikapoeder
- 1 hele uien
- 2 tl rietsuiker
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Pel de ui en snijd deze in ringen (niet te dun). Schil de knoflook en snipper deze fijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en voeg de ui, knoflook, en paprikapoeder toe. Bak de ui, knoflook, en paprikapoeder gaar en schep het mengsel daarna in een kommetje en bewaar.
- Bak vervolgens de balletjes in dezelfde koekenpan met 1 eetlepel olijfolie (zonder de pan te wassen) rondom mooi bruin.
- Voeg de pomodori passata toe (pas op: kan spetteren) samen met de italiaanse kruiden, ketjap manis en de rietsuiker.
- Tijd om het uien-paprika-olie mengsel weer toe aan de pan en laat het geheel een aantal minuten op hoger vuur pruttelen zodat de balletjes van binnen goed warm worden en de saus een beetje indikt.
- Breng op smaak met zout en peper, en smullen maar!
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie