Home | Recepten | Vegetarisch ontbijtje met een eitje

Vegetarisch ontbijtje met een eitje

Vandaag at ik een heerlijk maar snel feest-ontbijtje met een eitje. Zo klaar, en ideaal voor in het weekend, Pasen, of onderweg.

Ontbijtje met een eitje
Recept voor een makkelijk en snel ontbijtje met een eitje. Weight Watchers proof.

Dit ontbijt met ei kan eigenlijk niet mis gaan.  Het enige waar je echt op hoeft te wachten is het koken van de eieren. De rest is in een minuut geregeld. Je kunt het natuurlijk ook gewoon als lunch eten: het is heel makkelijk mee te nemen.

Als je WW doet dan denk je waarschijnlijk meteen: hoe kan dit ontbijt  nou Weight Watchers proof zijn met al die klodders mayo onder dat eitje? De truc is: Calvé mayonaise 3% vet. Daar kun je (als je zou willen) heel veel eetlepels van gebruiken voor je aan de normale Weight Watchers punten zit van normale mayo. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik deze mayo eigenlijk alleen maar gebruik op een broodje of cracker, of door een dressing. Bij friet bijvoorbeeld vind ik hem dan weer niet zo geweldig. En in eiersalade hoef je hem van mij persoonlijk ook niet te stoppen.

Recept

Vegetarisch ontbijtje met een eitje

Ontbijtje met een eitje
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 8 minuten
Totale Tijd: 13 minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Zweeds
Diet: Vegetarian
Trefwoord: vegetarisch, weight watchers proof
Goed voor: 2 porties
Een heerlijk maar snel feest-ontbijtje met een eitje voor in het weekend.
Wat heb je nodig: een pan en een eierprikker. En wat middelen om je mayo te scheppen en uit te smeren.

Ingrediënten

  • 2 wasa solruta crackers met pompoenpitten, (= 2 helften per persoon)
  • 2 eieren
  • 2 kl Calvé 3% vet mayonaise
  • 16 blaadjes spinazie
  • peper
  • aromat geel

Bereidingswijze

  • Was de eieren, prik ze in, en doe ze in een pan met water.
  • Zet het vuur hoog en wacht tot het water kookt en zet een kookwekker op 7 minuten en zet het vuur middelhoog (zodat het water er net niet uitspringt).
  • Haal de eieren met een grote lepel uit het water en houdt de lepel onder de koude kraan.
  • Rol de eieren (tip van Ruth van www.goudlokjesdesign.nl) tussen het aanrecht en je hand, en haal daarna de schil er gemakkelijk af.
  • Snijd het ei in plakjes en was de spinazie.
  • Bestrijk iedere Solruta met 1 koffielepel mayonaise, en bedek iedere cracker met 8 blaadjes spinazie.
  • Snijd de eieren in plakjes en leg deze op de spinazie.
  • Bestrooi met flink wat peper, en een beetje aromat of zout. Smullen maar!

Notities

Ook lekker met een klein scheutje mosterd-dille saus erbij.
Je kunt de Solruta cracker ook vervangen door 1 plakje Fries roggebrood: je hebt dan minder op je bord maar het vult wel goed en is net zoveel ProPoints.
Afslank tip: gebruik Calvé mayonaise 3% vet dat scheelt veel Weight Watchers punten per persoon en je kunt er ook nog meer van gebruiken (ongeveer 6-8x zoveel als met normale mayo)!
5 ProPoints per persoon (10 in totaal).
 
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Vegetarisch ontbijtje met een eitje
Hoeveelheid per portie
Calorieën 133.52 Calorieën uit vet 56
% dagelijkse waarden*
Vetten 6.17g9%
Verzadigde vetten 1.79g9%
Meervoudig onverzadigd vet 0.72g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2.04g
Cholesterol 186.5mg62%
Zout 154.23mg6%
Kalium 107.64mg3%
Koolhydraten 13.14g4%
Voedingsvezels 0.17g1%
Suikers 4.44g5%
Eiwitten (Proteïne) 7.46g15%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept:




Eén reactie

  1. Hoi Andre,

    Als je Googelt op ‘vegan eggs’ dan vind je meerdere aanbieders voor nep-eieren en voor poeders/vloeistoffen voor roerei en bakken. Er zijn er best veel tegenwoordig – vooral als je online bestelt. Ik heb er een paar geprobeerd maar dat was eerlijk gezegd niet mijn ding. Ik ben nog steeds wel heel erg benieuwd naar wundereggs. Deze heb ik helaas nog niet kunnen proberen.
    Op de horecava beurs kun je trouwens steeds meer vega en vegan innovatieve producten vinden. Je mag ze dan ook proeven. Een aanrader als je het leuk vindt om nieuwe vega(n) producten te ontdekken en te proeven.

    Toen ik 22 jaar lang vegetarisch en veganistisch at, was ik van de soort ‘lacto-ovo vegetarier’ – een vegetarier die wel zuivel en eieren eet. Alle vegetarische recepten op deze site vallen onder die categorie.
    Bovenaan de pagina ‘Vegetarische Recepten’ heb ik daar ooit een waarschuwing voor gezet met een link naar meer informatie.

    groetjes,
    Chantal