Vegetarisch ontbijtje met een eitje
Vandaag at ik een heerlijk maar snel feest-ontbijtje met een eitje. Zo klaar, en ideaal voor in het weekend, Pasen, of onderweg.

Dit ontbijt met ei kan eigenlijk niet mis gaan. Het enige waar je echt op hoeft te wachten is het koken van de eieren. De rest is in een minuut geregeld. Je kunt het natuurlijk ook gewoon als lunch eten: het is heel makkelijk mee te nemen.
Als je WW doet dan denk je waarschijnlijk meteen: hoe kan dit ontbijt nou Weight Watchers proof zijn met al die klodders mayo onder dat eitje? De truc is: Calvé mayonaise 3% vet. Daar kun je (als je zou willen) heel veel eetlepels van gebruiken voor je aan de normale Weight Watchers punten zit van normale mayo. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik deze mayo eigenlijk alleen maar gebruik op een broodje of cracker, of door een dressing. Bij friet bijvoorbeeld vind ik hem dan weer niet zo geweldig. En in eiersalade hoef je hem van mij persoonlijk ook niet te stoppen.
Recept
Vegetarisch ontbijtje met een eitje

Ingrediënten
- 2 wasa solruta crackers met pompoenpitten, (= 2 helften per persoon)
- 2 eieren
- 2 kl Calvé 3% vet mayonaise
- 16 blaadjes spinazie
- peper
- aromat geel
Bereidingswijze
- Was de eieren, prik ze in, en doe ze in een pan met water.
- Zet het vuur hoog en wacht tot het water kookt en zet een kookwekker op 7 minuten en zet het vuur middelhoog (zodat het water er net niet uitspringt).
- Haal de eieren met een grote lepel uit het water en houdt de lepel onder de koude kraan.
- Rol de eieren (tip van Ruth van www.goudlokjesdesign.nl) tussen het aanrecht en je hand, en haal daarna de schil er gemakkelijk af.
- Snijd het ei in plakjes en was de spinazie.
- Bestrijk iedere Solruta met 1 koffielepel mayonaise, en bedek iedere cracker met 8 blaadjes spinazie.
- Snijd de eieren in plakjes en leg deze op de spinazie.
- Bestrooi met flink wat peper, en een beetje aromat of zout. Smullen maar!
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie
Hoi Andre,
Als je Googelt op ‘vegan eggs’ dan vind je meerdere aanbieders voor nep-eieren en voor poeders/vloeistoffen voor roerei en bakken. Er zijn er best veel tegenwoordig – vooral als je online bestelt. Ik heb er een paar geprobeerd maar dat was eerlijk gezegd niet mijn ding. Ik ben nog steeds wel heel erg benieuwd naar wundereggs. Deze heb ik helaas nog niet kunnen proberen.
Op de horecava beurs kun je trouwens steeds meer vega en vegan innovatieve producten vinden. Je mag ze dan ook proeven. Een aanrader als je het leuk vindt om nieuwe vega(n) producten te ontdekken en te proeven.
Toen ik 22 jaar lang vegetarisch en veganistisch at, was ik van de soort ‘lacto-ovo vegetarier’ – een vegetarier die wel zuivel en eieren eet. Alle vegetarische recepten op deze site vallen onder die categorie.
Bovenaan de pagina ‘Vegetarische Recepten’ heb ik daar ooit een waarschuwing voor gezet met een link naar meer informatie.
groetjes,
Chantal