Home | Recepten | Vegan risotto met champignons

Vegan risotto met champignons

Een veganistische risotto met champignons waar iedereen van kan smullen. Meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen.

Vegan risotto met champignons combineren met groenten

Behalve misschien toch nog een kleine toevoeging over waarmee je de risotto kunt combineren.

Deze vegan risotto is erg lekker met een rucola salade, of met geroosterde bieten, of geroosterde wortelen. Je kunt dit champignon risotto recept vast ook combineren met andere groenten. Deze combi’s had ik zelf geprobeerd en bevielen me erg goed!

Als je een geweldige andere tip hebt over een goede combinatie: ik hoor hem graag!

Recept

Vegan risotto met champignons

Vegan risotto met champignons van eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 30 min
Totale Tijd: 35 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Diet: Vegan, Vegetarian
Trefwoord: champignons, paddenstoelen, rijst
Goed voor: 2 porties
Calorieën per portie: 348kcal
Een veganistische risotto met champignons waar iedereen van kan smullen. Lekker met rucola salade of met geroosterde bieten of geroosterde wortelen.

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g arborio risotto rijst
  • 600 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 eetlepel provamel of andere plantaardige boter
  • 1 eetlepel gesnipperde peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook heel fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een pan. Voeg ui en knoflook toe. en roer even door. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en roer door tot de rijst glazig is.
  • Voeg de bouillon toe en laat het net tegen de kook aan (dus niet laten koken) in 25-30 minuten gaar worden.
  • Bak ondertussen de champignons in de overgebleven olie in een koekenpan mooi gaar. Voeg als de risotto bijna klaar is de champignons toe en roer voorzichtig door.
  • Als al het vocht bijna is opgenomen door de risotto (maar nog niet droog is) voeg je de boter toe.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.

Notities

8 ProPoints per persoon (met sla er bij is je complete maaltijd ook 8 ProPoints).
Oorspronkelijke publicatiedatum op eetsuggestie.nl: 2013-03-01 15:21:30

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 348kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten (Proteïne): 9g | Vetten: 2g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren: 1g | Transvetten: 1g | Zout: 1213mg | Kalium: 544mg | Voedingsvezels: 4g | Suikers: 7g | Vitamine A: 682IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 22mg | IJzer: 4mg
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Similar Posts