Vegan borrelhapje: knoflookchampignons
Er was iemand elke dag zo fanatiek aan het klikken om naar het vegan recept op de oude site te gaan voor knoflookchampignons. Ik kon er niet meer omheen: die moest toch maar weer terug op de site komen. Je kunt dit vega(n) recept als borrelhapje eten, of als bijgerechtje.
Er moet een nieuwe foto komen van dit oude recept, maar ik was eigenlijk niet van plan om dit recept zelf op de korte termijn weer eens te maken. Dus ik heb geen foto. Maar wel een recept.
Toch maar besloten om het te plaatsen vanwege de vastberadenheid van degene die het zo vaak opvraagt.
Vega(n) borrelhapje: zowel koud als warm te serveren
Je kunt dit borrelhapje zowel koud als warm serveren. Het is dus ook makkelijk een paar uur vantevoren te maken zodat je niet in de keuken hoeft te staan als je visite er is. Altijd fijn.
Komtie:
Recept
Vegan borrelhapje: knoflookchampignons

Ingrediënten
- 450 gram champignons
- 5 el goede groene olijfolie
- 2 knoflooktenen
- 4 el peterselie, vers gehakt
- zout en peper
- 1 citroenen
Bereidingswijze
- Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes er af. Snijd hele grote champignons in vieren.450 gram champignons
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en knijp hierin de knoflook uit met een knoflookpers. Laat het ongeveer 30 seconden fruiten.5 el goede groene olijfolie, 2 knoflooktenen
- Voeg de champignons toe en zet de temperatuur hoog. Roer de champignons regelmatig om totdat de champignons alle olie uit de pan hebben opgezogen.450 gram champignons
- Zet de temperatuur laag en wacht tot de champignons vocht vrij laten. Zet dan het vuur weer hoog en bak ze gedurende 4–5 minuten al roerend tot al het vocht is verdampt.
- Snijd 1 citroenen elk in 8 partjes. Knijp 1 partje uit boven de pan met champignons en breng het geheel op smaak met zout en peper.1 citroenen, zout en peper
- Roer de peterselie er door en bak deze kort mee om laag vuur.4 el peterselie
- Schep de champignons in een bakje of schaaltje samen met het overgebleven bakvocht. Serveer de overige citroenpartjes er los bij.
Notities
Lekker met:
versgebakken broodWeightWatchers ProPoints:
3 ProPoints per portie (gebruik minder olijfolie om dit omlaag te brengen) Dit recept is voor het eerst geplaatst op eetsuggestie.nl op zondag 30 december 2012 om 18:38, en weer opnieuw teruggebracht van weggeweest op woensdag 23 maart 2022 om 16:44.Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie