Home | Recepten | Vega curry met panir en rijst

Vega curry met panir en rijst

Deze vegetarische curry is echt zo’n recept dat je kunt maken met dingen die je nog in je voorraadkast hebt liggen.

Zo is deze vega curry ook ooit ontstaan: turen in de kast om te zien wat ik nog aan eten had, en waar wat mee te maken viel. Een restjes recept :-).

Het was ideaal toen in Nederland de corona paniek uitbrak en supermarkten massaal in een paar dagen werden leeggekocht. Alles was al in huis: in de kast, in de vriezer, en de panir had ik online besteld bij crisp.

Het was ook nog eens super snel in elkaar gefrutsts en smakelijk. Een recept dat ik nu altijd in m’n achterhoofd heb zitten als de boodschappen later bezorgd kunnen worden dan ik tijdens het bestellen in gedachte had.

Recept

Vegetarische Indiase curry masala met panir en rijst

Vega curry met paneer
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 16 min
Totale Tijd: 21 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, paneer, panir, vegetarisch
Goed voor: 2 personen
Calorieën per portie: 613kcal
Heet buiten? In India eten ze dan een lekkere pittige curry! Deze vegetarische curry met paneer (ook wel panir genoemd) is makkelijk en super lekker!

Ingrediënten

  • 150 gram basmati rijst
  • 150 gram panir, (bijv. Heilige Koe)
  • 0,5 potten Patak's Tikka Masala
  • 0,5 winterpeen
  • 1 paprika, rood
  • 3 koffielepel olijfolie
  • 4 eetlepel doperwten, diepvries
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml water

Bereidingswijze

  • Zet een pan met water op samen met de rijst en het bouillonblokje. Snijd de paneer in blokjes en verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of diepe hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de paneer aan alle kanten goudbruin en krokant. Zet de paneer daarna apart in een bakje of op een bordje.
  • Snijd de winterpeen en de paprika in reepjes en snijd de ui in grove stukken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde wok / hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de winterpeen 6 minuten aan, en voeg daarna de ui en paprika toe en bak het geheel nog een aantal minuten al roerend aan.
  • Giet de rijst af en laat deze uitlekken. Doe de rijst daarna terug in de pan en dek af met een deksel.
  • Voeg de Tikka Masala saus toe en het water en zet het vuur iets lager zodat de saus nog wel pruttelt maar niet aankoekt.
  • Voeg na ongeveer 10 minuten de doperwtjes toe aan het masala mengsel. Controleer of de saus niet te dik is of aankoekt (zo ja: voeg dan nog een beetje water toe).
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze ook toe aan de masala, samen met de panir.
  • Serveer de rijst in een kom en doe de groente masala er over heen.

Notities

Lekker met wat verse koriander erover. Als je geen panir wilt eten dan kun je deze ook vervangen door cashewnootjes.
Hou je niet van pittig? Dan kun je het ‘afblussen’ door je kommetje rijst & curry met een eetlepel yoghurt te overgieten.

WeightWatchers Punten

19 ProPoints per persoon, 17 als je tofu gebruikt in plaats van paneer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 613kcal | Koolhydraten: 85g | Eiwitten (Proteïne): 19g | Vetten: 22g | Verzadigde vetten: 12g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren: 1g | Cholesterol: 50mg | Zout: 400mg | Kalium: 754mg | Voedingsvezels: 6g | Suikers: 15g | Vitamine A: 5452IU | Vitamine C: 102mg | Calcium: 439mg | IJzer: 2mg
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken

Gerelateerde recepten