Super snel pruimentaartje
Ik eet ze eigenlijk niet zo vaak, pruimen. Ik weet eigenlijk niet waarom want ik vind ze eigenlijk erg lekker. Ik zag ze liggen in de winkel en toen dacht ik ‘waarom koop ik die eigenlijk nooit?’. Hm. Meteen iets makkelijks bedacht met pruimen dat zo in elkaar zit zonder gedoe: een recept voor een snel vegan pruimentaartje. Even terug naar de vakantie waar we vaak een zoet broodje met koffie of thee als eerste maaltijd aten. Ik at een vegan variant (en m’n vriend ook maar dat wist ie niet ;-).

De vakantie zit er weer op trouwens. Het was heerlijk – 2 vakanties vlak achter elkaar *juich*! Maar ja, ik merk nu dat de overgang naar weer aan het werk gaan dan ook meteen een stuk lastiger is *luxe probleempje*.
Tijdens de vakantie eten wij vaak geen ontbijt en komen we soms uit op een zoet broodje met koffie of thee, of meteen een goede lunch. Meestal komen we dan op 2 maaltijden per dag uit. Niet omdat we niet willen eten in de ochtend, maar omdat je er in hotels gewoon te vroeg voor moet opstaan. En dat is nou juist wat we in de vakantie niet doen, dat vroeg op staan.
Martijn en ik zouden eigenlijk beter geen ‘logies en ontbijt’ kunnen hebben maar ‘logies en lunch‘ :-). En nu vraag ik me af: waarom is dat er niet?? Zijn wij dan echt de enigen die niet vroeg op willen staan op vakantie?
Maar goed, nu ik weer terug ben, kan ik dus weer zelf koken :-). En om even in de vakantiestemming te blijven, heb ik dus iets zoetigs bedacht dat makkelijk en snel is: een pruimentaartje. Kun je dus als ontbijtje eten. Of als taartje. Of als toetje (extra tip hiervoor staat in het recept). Wat je wilt :-).
Recept
Super snel vegan pruimentaartje

Ingrediënten
- 2-3 hele pruimen, rode, verse (de hoeveleheid hangt af van hoe klein ze zijn en hoe groot de pit is)
- 1 plakjes Koopmans bladerdeeg orgineel, je hoeft het niet te ontdooien!
- 2 tl Pruimen Confiture van Bonne Maman, of 1 kl als je die liever gebruikt.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 210 graden Celsius hete lucht stand (of 225 gewone oven stand).
- Leg een plakje bladerdeeg op een met bakpapier bedekt ovenplaatje.
- Was de pruimen, en snijd ze in plakjes. De pit gooi je weg.
- Doe de pruimenjam op het bladerdeeg (laat de randen vrij).
- Leg de plakjes pruim op de jam.
- Zet het taartje in de oven en bak gedurende 15 minuten. Check na 10 minuten hoe het er voor staat. Als het wat te donker wordt dan afdekken of als het al gaar is, dan wat eerder eruit halen. (Je ziet op de foto dat het bij mij een beetje snel ging aan 1 kant 😉
- Direct serveren met een lekker bakje koffie of thee! (zie de notities voor een tip als je het als toetje maakt)
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie
Was heerlijk! Ik heb er wel nog wat kaneel op gedaan en een schepje Griekse stijl vegan yoghurt (ik had haveryoghurt)
Wat een goed idee!
Mooi moment voor mij om hem ook weer eens te maken en dan jouw versie erop los te laten 🙂