Speculaaskruiden maken

Zelf speculaaskruiden maken is super makkelijk. En.. je kunt het zelf aanpassen naar je eigen smaak!
Zo kun je iedere keer variëren met de smaak van de kruiden. Je kunt de kruidenmix gebruiken om zelf kruidnoten te maken of een speculaas te bakken.
Recept
Recept speculaaskruiden maken

Goed voor: 1 potje(s)
Calorieën per portie: 81kcal
Je kan het natuurlijk kant & klaar in een potje kopen: de koek & speculaaskruiden. Ikzelf vind de meeste speculaaskruiden niet lekker op de speculaaskruiden van Jacob Hooy na. Er zit vaak teveel kruidnagel voor mijn doen. Dus ik maak t zelf. Super makkelijk en je kunt t elke keer aanpassen naar eigen smaak.
Ingrediënten
- 8 el kaneelpoeder
- 2 el gemberpoeder
- 3 korrels piment
- 0,25 tl kruidnagelpoeder
- 1 tl witte peper
- 1 tl nootmuskaatpoeder
- 8 zaadjes steranijs
- 1 tl foeliepoeder
- 4 peultjes kardemom
- 1 tl korianderpoeder
- 0,25 tl sinaasappelschil, gedroogd, tot poeder vermalen
Bereidingswijze
- Haal de kardemom zaadjes uit de peultjes.
- Vijzel de steranijs zaadjes, kardemom, en de pimentkorrels fijn.
- Voeg alle poeders toe en vijzel tot het een mooi geheel is.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 81 kcal | Koolhydraten: 17 g | Eiwitten (Proteïne): 3 g | Vetten: 2 g | Verzadigde vetten: 1 g | Meervoudig onverzadigd vet: 1 g | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren: 1 g | Zout: 6 mg | Kalium: 243 mg | Voedingsvezels: 8 g | Suikers: 1 g
Pin dit recept op Pinterest Recept uitgeprobeerd?
AfdrukkenHeb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie