Home | Recepten | Rijstbodem recept: taartbodem van dessertrijst – super makkelijk

Rijstbodem recept: taartbodem van dessertrijst – super makkelijk

Mmmm ik zag vandeweek ineens iets staan in het bakschap dat ik nog niet eerder had gezien: Lassie rijstbodem. Nu kom ik er ook niet zo vaak, dus misschien bestaat het al jaren :-). Maar voor mij was het nieuw. In het pak rijstbodem bleek 100% dessertrijst te zitten (een rondkorrelige zachtwordende rijst – zoiets als echte risotto rijst). Een rijstbodem recept dus, voor een taartbodem die net even anders is dan normaal. 

Ik heb dus een pak dessertrijst gekocht (scheelt meer dan de helft van de prijs per kg). En zondag meteen aan de slag gegaan met een volle versie, en een Weight Watchers proof rijstbodem versie.

rijstbodem van dessertrijst

Hier onder de volle versie (dus niet ww proof ;-). Mocht je op zoek zijn naar de wwproof versie: Weight Watchers Proof rijstbodem recept.

Recept

Romige rijstbodem als taartbodem

rijstbodem van dessertrijst
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Gang: Dessert, Gebak, Ontbijt, Taart, Toetje
Keuken: Nederlands / Italiaans
Diet: Vegetarian
Trefwoord: vegetarisch
Goed voor: 8 portie(s)
Mmm heerlijk dit! Echt smullen! Een romige bodem die lijkt op de vulling van een rijstevlaai :-). Er staat op de site vanaf morgen ook een wwproof versie trouwens. Die is super geschikt op een telvrije dag bijvoorbeeld (dessertrijst is 0sp op een ww telvrije dag).
Maar nu eerst de volle versie voor de mensen die niet aan de lijn zijn!

Ingrediënten

  • 100 g dessertrijst
  • 200 ml melkschuimmelk, (capuccino melk van de AH bijvoorbeeld)
  • 250 ml kokosmelk
  • 40 g kristalsuiker, met vanille smaak (bewaar je oude vanille stokjes in het pak suiker zodat het een vanille smaak krijgt)
  • 1 eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (hete lucht oven 170 graden Celcius).
  • Breek het ei in een kom en voeg de kokosmelk en de melkschuimmelk toe. Roer door elkaar.
  • Voeg de suiker en de dessertrijst toe, roer door en doe het mengsel in een steelpannetje.
  • Zet de kookplaat aan (niet te hoog anders stolt je ei meteen) en verwarm het mengsel al roerend tot net aan de kook. Zet het dan wat zachter. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de rijst zacht wordt. Dit kan 15 minuten duren. Als het mengsel iets van kleur begint te veranderen en meer op vla begint te lijken qua dikte, is het klaar voor de volgende stap.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe daar het gare dessertrijstmengsel in en zet in de oven gedurende 35 minuten.
  • Haal de bodem na 35 minuten uit de oven en laat deze afkoelen. Verdeel de plak in zoveel stukjes als je wilt (je kunt er 8 goede porties uit halen). Beleg deze bijvoorbeeld met warm fruit en griekste yoghurt.

Notities

Liever een meer Weight Watchers Proof versie? Morgen staat er een versie op de site die op telvrije dagen maar 0sp is!
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Romige rijstbodem als taartbodem
Hoeveelheid per portie
Calorieën 141.11 Calorieën uit vet 68
% dagelijkse waarden*
Vetten 7.56g12%
Verzadigde vetten 6.4g32%
Meervoudig onverzadigd vet 0.14g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0.51g
Cholesterol 2.97mg1%
Zout 15.14mg1%
Kalium 111.51mg3%
Koolhydraten 16.97g6%
Voedingsvezels 0.35g1%
Suikers 6.25g7%
Eiwitten (Proteïne) 2.25g5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept: