Linzensoep recept (lekker, makkelijk, vult goed)
Linzensoep. Lekker :). Nog makkelijk ook.
Je hoeft er maar 5 minuten voor in de keuken te staan: de rest doet de soep zelf. Kun jij lekker andere dingen doen.
Deze linzensoep is zowel vega als vegan. Kun je dus met een gerust hart op tafel zetten als er eens een veganist over de vloer komt.
Als je met WW bezig bent (Weight Watchers) dan kun je deze prima eten – SmartPoints staan onderaan t recept.
Eet de soep zo of met een heerlijk broodje er bij.
Recept
Linzensoep recept

Ingrediënten
- 200 g rode linzen
- 1 hele sjalot
- 1,25 l water
- 2 stuks groentebouillonblokjes
- 1 hele tomaat
- 1 knoflooktenen
- 2 kl olijfolie, extra vierge
- 1 cm verse gember
- chilivlokken, naar smaak
- 0,25 tl komijnpoeder
- 0,25 tl kerriepoeder
- 0,25 tl fenegriekpoeder
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot, tomaat, gember, en de knoflookteen.
- Spoel de linzen af met koud water.
- Fruit de sjalot, gember, en de knoflook in de olie.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Breng aan de kook en laat daarna op lagere temperatuur ongeveer 20 minuten garen.
- Pureer de linzensoep.
- Eet smakelijk!
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie