Koriander limoen pesto zonder pijnboompitten
Koriander pesto zonder pijnboompitten met een vleugje limoen- I love it! Mijn vriend is er ook blij mee, want die is A dol op koriander, en B heeft dagen lang last van pijnboompitten. En die zitten hier niet in dus :-). Kan ie ook eens genieten van pesto zonder pijnboompitten gedoe.
Sommige dingen gebruik je gewoon nooit meer uit een potje als je het eenmaal zelf een keer hebt gemaakt (tenzij het echt niet anders kan natuurlijk). Dat heb ik met pesto. Zeker de laatste tijd vind ik de supermarkt-pesto’s gewoon niet lekker meer. Het mooie is: zelfgemaakte pesto is zo klaar! In max 5 minuten durf ik wel te zeggen :-).

Deze limoen koriander pesto is heerlijk bij valess stukjes, kip, kalkoen, en op gegrilde courgette en pasta.
Recept
Koriander limoen pesto zonder pijnboompitjes

Ingrediënten
- 15 g koriander, vers, met steel en al
- 3 takjes peterselie, vers, met steel en al
- 3-4 el olijfolie
- 6-8 hele cashewnoten, gebrand
- 1 halve limoenen
- 1 kl parmezaanse kaas, laat weg of vervang door edelgist voor veganisten en stricte vegetariërs
- 0,25 teentjes knoflook
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Hak de cashewnoten grof en doe ze in een hoge smalle staafmixerkom samen met de knoflook.6-8 hele cashewnoten, 0,25 teentjes knoflook
- Doe de koriander en de peterselie er bij (met steeltjes en al), en 3 eetlepels olijfolie.15 g koriander, 3 takjes peterselie, 3-4 el olijfolie
- Pureer kort met de staafmixer.
- Voeg de parmezaanse kaas toe, en doe er flink wat limoensap door.1 kl parmezaanse kaas, 1 halve limoenen
- Controleer of er nog wat olijfolie bij moet of niet.3-4 el olijfolie
- Breng op smaak met zout en peper.zout, peper
- Roer door met een vork of lepel, en klaar!
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie