Home | Recepten | Kip Tikka Masala Salade ‘by night’

Kip Tikka Masala Salade ‘by night’

Soms wil je ’s avonds gewoon iets makkelijks eten op de bank. Als er Formule 1 is bijvoorbeeld. Zoals afgelopen weekend.

En dus aten we een salade. Een kip tikka masala salade. Half koud, half warm. Voor in de avond. Kan natuurlijk ook als lunch. Een ijsbergsla salade gevuld met courgette, groene paprika, ui, baby spinazie, kip, afgemaakt met een yoghurt dressing.

Lekker met een knapperig geroosterd broodje waar gesmolten knoflookboter op zit. Mmm 😋.

Ik kan er een heel verhaal van breien, maar dat gaan we niet doen. We gaan gewoon meteen door naar het Kip Tikka Masala Salade recept:

Recept

Kip Tikka Masala Salade

Kip Tikka Masala Salade bij nachte
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Fusion
Trefwoord: courgette, fruit, kip, knoflook, paprika, salade, spinazie
Goed voor: 2 porties
Een lekker makkelijke salade als maaltijd: de kip tikka masala salade. Lekker met geroosterd brood en kruidenboter.

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 125 g ijsbergsla
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 30 g baby spinazie
  • 1 gele ui
  • 1 knoflookteen
  • 4 el magere yoghurt
  • 0,25 tl agavesiroop
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl Jumbo vlees & jus vloeibaar bakvet
  • 1 tl druivenpitolie, of olijfolie
  • 1 el tikka masala kruiden
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt met een mespuntje van de tikka massala, zwarte peper, cirtroensap, en de agavesiroop.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en meng met de rest van de tikka masala kruiden.
  • Snijd de courgette in plakjes en halveer deze.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Bak de courgette samen met de paprika, ui, en knoflook gaar. Haal het groentenmengsel uit de pan (bewaar de pan), en laat op een bord wat afkoelen.
  • Verhit de Jumbo vlees & jus in dezelfde koekenpan en bak de kip gaar.
  • Meng de sla met de spinazie, en de gebakken groenten. Besprenkel met de yoghurtdressing. Leg de gebakken kip er op, en serveer. Zie de notities voor extra suggesties.

Notities

Lekker met:

Deze salade is lekker met geroosterd brood met knoflook en kruiden. Ook lekker met wat cashew nootjes, en wat rode peper. Ik deed er zelf een paar blaadjes selderij op, maar koriander zou ook heel goed kunnen. Verder zou een gekookt eitje het helemaal af maken als je wat grotere trek hebt.
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Kip Tikka Masala Salade
Hoeveelheid per portie
Calorieën 190.59 Calorieën uit vet 37
% dagelijkse waarden*
Vetten 4.16g6%
Verzadigde vetten 0.83g4%
Transvetten 0.01g
Meervoudig onverzadigd vet 1.01g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1.15g
Cholesterol 64.04mg21%
Zout 148.3mg6%
Kalium 993.66mg28%
Koolhydraten 14.4g5%
Voedingsvezels 4.11g16%
Suikers 7.78g9%
Eiwitten (Proteïne) 24.81g50%
Netto Koolhydraten 10.29g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept: