Home | Recepten | Hartige vegetarische taart met quorn gehakt en aubergine

Hartige vegetarische taart met quorn gehakt en aubergine

Lang lang geleden in 2013 bedacht ik het recept voor deze vegetarische hartige taart. Het is een ideaal vegetarisch recept voor als je eters krijgt: je kunt het voorbereiden en als je visite er is, zet je het in de oven.

Ik eet er graag een groene salade bij met olie-azijn dressing, en wat stukjes tomaat.

Sinds 2013 staat deze vegetarische hartige taart (je kunt het ook een vegetarische quiche noemen) al op m’n oude website. Ik kwam er alleen steeds maar niet aan toe om het recept over te zetten naar de nieuwe site. Maar nu is het dan eindelijk gelukt :-).

Hartige vega taart met quorn en aubergine van eetsuggestie.nl

Recept

Hartige vega taart met quorn gehakt & aubergine

Hartige vega taart met quorn en aubergine van eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totale Tijd: 55 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Diet: Vegetarian
Trefwoord: aubergine, quorn, vegetarisch
Goed voor: 4 personen
Deze hartige taart is toevallig ontstaan en bleek een succes. Je kunt hem ook gerust aan een vleeseter voorschotelen. Maar als vegetariër kun je er natuurlijk zelf ook lekker van genieten :-).

Ingrediënten

  • 1 pakje Quorn fijngehakt
  • 1 aubergine
  • 2 grote aardappelen, gekookt
  • 3 tomaten
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 knoflooktenen
  • 1 uien
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 150 g geraspte kaas 20+ of geraspte kaas 30+, pittig
  • 0,5 tl italiaanse kruiden, gedroogd
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • 0,25 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl aromat geel
  • maggi, (naar smaak)
  • olijfolie, (om in te vetten)
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

  • Als je nog geen gekookte aardappels hebt dan deze koken en laten afkoelen, of met een heel klein beetje water en in magnetronfolie gewikkeld in 6 minuten op 1000Watt de aardappels koken en daarna laten afkoelen.
  • Verwarm de elektrische oven voor op 180°C.
  • Was de aubergine en snijd deze in miniscule blokjes (3mm). Snijd de aardappels in kleine platte stukjes. Snijd de ui fijn, en ook de knoflook.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en voeg daar het quorn gehakt aan toe. Bak het 1 minuut al roerend om. Voeg de helft van de knoflook en ui toe aan het quorn gehakt en bak het geheel mooi bruin aan. Breng het gehakt mengsel op smaak met maggi en peper en roer het nog een paar keer al bakkend om. Zet het gehakt mengsel tijdelijk in een bakje weg (niet in de koelkast).
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en knip de verpakking open. Leg de plakjes naast elkaar op het aanrechtblad zodat het kan ontdooien.
  • Doe in dezelfde koekenpan 2 eetlepels olijfolie, verwarm deze en voeg daarna de aubergine blokjes toe. Roer regelmatig om. Na een paar minuten voeg je de rest van de ui en knoflook toe samen met de Italiaanse kruiden en ook wat maggi en peper. Zorg dat de aubergine beetgaar is.
  • Voeg het quorn gehakt toe aan de aubergine en meng het geheel.
  • Snijd de tomaten in hele kleine stukjes.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Doe daar de rand bovenop en sluit deze. Smeer de rand en de bodem in met een klein beetje olijfolie.
  • Leg de bladerdeegplakjes dakpansgewijs in de springvorm waarbij je ongeveer 3-4 cm omhoog laat komen langs de rand. Vul de gaten op met stukjes van de overlappende gedeelten.
  • Strooi de gekookte aardappelstukjes over de bladerdeegbodem en daarover de aromat en wat peper. Doe daar bovenop het aubergine-vega-gehakt mengsel.
  • Doe de 3 eieren in een kom met de room, kerriepoeder, paprikapoeder, zout, peper en klop los. Giet het eiermengsel over de hartige taart en hou de vorm iets schuin en klop zachtjes tegen de zijkanten om het mengsel goed in alle plekjes te laten doorsijpelen. Doe daar bovenop de tomaatstukjes en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  • Zet de hartige taart in de oven en laat deze in 3045 minuten gaar worden. Controleer tussentijds of de kaas en de rand niet te donker wordt: leg er in dat geval een stukje aluminiumfolie overheen om aanbranden te voorkomen.

Benodigdheden

  • springvorm voor taart
  • bakpapier

Notities

Deze vegetarische hartige taart is lekker met een frisse groene salade.

WeightWatchers punten uit het ProPoints tijdperk

22 ProPoints per persoon met light kookroom. 21 ProPoints per persoon als je 30+ kaas gebruikt.
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Hartige vega taart met quorn gehakt & aubergine
Hoeveelheid per portie
Calorieën 293 Calorieën uit vet 153
% dagelijkse waarden*
Vetten 17g26%
Verzadigde vetten 9g45%
Meervoudig onverzadigd vet 1g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g
Cholesterol 173mg58%
Zout 415mg17%
Kalium 754mg22%
Koolhydraten 20g7%
Voedingsvezels 6g24%
Suikers 12g13%
Eiwitten (Proteïne) 18g36%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept: