Home | Recepten | Eiersalade Weight Watchers proof

Eiersalade Weight Watchers proof

Hatsikidee, de Pasen komt er aan – tijd voor een eiersalade recept! En dan hoort er natuurlijk ook een slanke eiersalade Weight Watchers proof versie bij. Daar heb ik heel wat varianten van bedacht toen ik WW deed. En eerlijk gezegd eet ik hem nu nog steeds de helft van de tijd op deze manier.

Eiersalade Weight Watchers proof broodbeleg recept van eetsuggestie.nl

Het was wel even zoeken. Want ik heb nog zo ontzettend veel verschillende eiersalade en ei recepten liggen, dat ik even niet wist met welke ik zou beginnen deze week.

Vorige week plaatste ik alvast  een vegetarisch ontbijtje met een eitje . Ook  ww proof trouwens – zou je niet zeggen als je de kwak mayo op de foto ziet ;-). Ok, voor de mensen die opletten: inderdaad inmiddels al 2 weken geleden ;-). Dit slanke eiersalade recept was ik enthousiast begonnen met intikken en toen moesten de foto’s er nog op en de pinterest afbeelding. En toen was het ineens druk qua werk. En zo lag het ineens zo maar een week te liggen.

Hoezo ineens al die ei recepten dan??

Ik had me twee weken geleden voorgenomen om weer wat vaker recepten te plaatsen. Ik hoop dat op die manier de enorme achterstand van recepten invoeren niet nog erger gaat worden.. Nu ligt het allemaal nog op papieren krabbeltjes. Of mailtjes naar mezelf met een afgekort recept erin. Ik ben eigenlijk super blij dat ik ooit begonnen ben met ze online te plaatsen zodat ik ze hopelijk op 1 plek kan terug zoeken. Nu alleen nog even volhouden om ze ook daadwerkelijk te plaatsen. En dan maar eerst de recepten die ik waarschijnlijk zelf over een paar weekjes zo vlak voor Pasen ga opzoeken :-).

Dus…een wwproof eiersalade die dus binnen het WW programma past. Dit eiersalade recept zit lekker vol saus. Dus geen droge zooi :-P. Het is de meest naturel variant van m’n eiersalade recepten. Kan nooit kwaad.

Recept

Eiersalade recept Weight Watchers proof

Eiersalade Weight Watchers proof recept van eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 1 minuut
Bereiding: 9 minuten
Totale Tijd: 10 minuten
Gang: Broodbeleg, Hapje / Snack
Keuken: Hollands
Diet: Vegetarian
Trefwoord: vegetarisch, weight watchers proof
My ProPoints per portie: 1 PP
My ProPoints per portie TelvrijeDag: 0 PPTV
Goed voor: 4 porties
Dit recept voor wwproof eiersalade kun je met een gerust hart eten tijden je Weight Watchers avontuur.
De hoeveelheid is voor 4 goed belegde boterhammen. Ik heb het maar 4 porties genoemd. Je kunt er dus ook een berg toastjes mee besmeren, of 2 wraps.

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 2 el magere kwark of griekse yoghurt 0% vet
 • 1 handje peterselie
 • zeezout, versgemalen
 • peper, versgemalen
 • 0,5 tl kerriepoeder
 • 0,5 tl mosterd, fijne

Bereidingswijze

 • Prik de eieren in, doe ze in een pan met water en breng snel aan de kook (met mijn kookplaat duurt dit minder dan een minuut). Laat de eieren vervolgens 9 minuten koken.
 • Hak ondertussen de peterselie zo fijn als je lekker vindt.
 • Laat de eieren schrikken onder koud water, rol ze, en pel ze. Doe ze eieren in een kommetje en prak ze grof met een vork. 
 • Doe de kwark, mosterd, peterselie, en het kerriepoeder er bij en roer door elkaar.  Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Je kunt deze wwproof eiersalade direct eten. Maar je kunt hem ook prima twee dagen in de koelkast bewaren en later opeten. De kerriesmaak komt wat meer naar voren als het tijd heeft om in te trekken.
Doe je nog aan Weight Watchers Telvrije dagen? Op een telvrije dag (powerfoods dag) kost deze eiersalade je 0pp. En als je hem dan ook nog op Duinenbrood VolVezel brood doet dan ben je op je telvrije dag voor 0pp helemaal klaar met je lunch. 
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Eiersalade recept Weight Watchers proof
Hoeveelheid per portie
Calorieën 39 Calorieën uit vet 18
% dagelijkse waarden*
Vetten 2g3%
Cholesterol 93mg31%
Zout 34mg1%
Kalium 31mg1%
Eiwitten (Proteïne) 3g6%
My ProPoints per portie 1PP4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept: