Chantal’s vegetarische spaghetti met paprikasaus
Een super makkelijke vegetarische pasta met paprikasaus. Vol vitamientjes door de verse paprika’s. Ik maak deze pasta vaak als er vleeseters op bezoek komen en doe er dan nog wat extra kruimels gekookt ei bij.

Deze pasta met paprikasaus is echt heel erg makkelijk te maken. Ik overdrijf niet: snijden, in de pan doen, en gewoon wachten 🙂 en dan pureren. En het is vers. Heerlijk. Als de rode paprika’s goed van smaak zijn dan heb je een heerlijke zoetige pasta saus waardoor ie ook vaak in de smaak valt bij kinderen. De kwaliteit van de pasta hangt daardoor wel af van hoe vers en smaakvol je paprika’s zijn. Als je paprika’s gebruikt die in de koelkast hebben gelegen dan wordt het echt een stuk minder lekker.
Wij eten deze spaghetti met paprikasaus minimaal 1x per maand – en dat is vaak voor onze doen. Ik maak eigenlijk bijna elke dag iets anders om iets nieuws te kunnen ontdekken. Maar deze komt al jaren steeds terug op tafel. Martijn wordt altijd blij als ie hoort dat we deze pasta gaan eten. Alleen dat is al een goede reden om hem te blijven maken :-).
Het recept voor deze spaghetti met verse paprikasaus bedacht ik lang, lang, geleden in 2001 na een tripje naar Italië. Sinds 2012 staat het recept op de oude versie van eetsuggestie.nl zodat Martijn het ook kan maken, en nu dan op de nieuwe site!
De paprikasaus is Weight Watchers proof. Als je WW volgt dan kun je desgewenst minder pasta gebruiken en er een verkruimeld eitje bij doen en bijvoorbeeld een lekkere salade.
Recept
Chantal’s vegetarische spaghetti met verse paprikasaus

Ingrediënten
- 3 hele rode paprika’s
- 1 hele uien, kleine
- 2 kl olijfolie
- 1 knoflooktenen, bij grote tenen een halve
- 150 g spaghetti
- 125 ml water
- 1 bouillonblokjes
- 2 el pijnboompitjes
Bereidingswijze
- Verwijder de steel, de pitjes, en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de paprika’s in hele kleine stukjes (hoe kleiner, hoe sneller je gerecht klaar is en hoe mooier van kleur).
- Snipper de knoflook en de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een brede hapjespan op matig vuur en fruit hierin de knoflook en ui kort aan. Zorg ervoor dat ze glazig worden maar niet bruin bakken.
- Voeg de paprikastukjes bij de ui en knoflook, samen met een kwart van het bouillonblokje. Bak het zachtjes even aan.
- Voeg daarna het glaasje water toe en laat het 15–20 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen tot de paprika zacht is terwijl je ondertussen met stap 5 verder gaat. De paprika mag niet hard bubbelen maar moet wel een klein beetje pruttelen. Door deze combinatie van geen deksel en zachtjes garen, blijft de kleur mooi en gaan de gezonde paprikasappen niet te veel verloren. Controleer wel af en toe of het vuur niet te hoog staat.
- Zet een pan met ruim water op hoog vuur en voeg de rest van het bouillonblokje toe. Als het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook je deze zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak in een koekenpan de pijnboompitjes zachtjes goudbruin en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
- Doe het paprikamengsel in een hoge kom samen met het vocht en mix het met een staafmixer fijn. Als je geen staafmixer hebt is een keukenmachine ook prima. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Giet de spaghetti af (bewaar wat kookvocht voor door de saus als je paprikasaus wat te dik is geworden). Serveer de spaghetti met de saus en de pijnboompitjes.
Notities
WW info:
- ProPoints: 6 ProPoints per persoon (zonder croutons, zonder kaas, zonder ei)
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie