Home | Recepten | Chantal’s vegetarische spaghetti met paprikasaus

Chantal’s vegetarische spaghetti met paprikasaus

Een super makkelijke vegetarische pasta met paprikasaus. Vol vitamientjes door de verse paprika’s. Ik maak deze pasta vaak als er vleeseters op bezoek komen en doe er dan nog wat extra kruimels gekookt ei bij.

Vegetarische spaghetti met verse paprikasaus
Lekkere & makkelijke vegetarische pasta met paprikasaus van Chantal. Recept uit 2001.

Deze pasta met paprikasaus is echt heel erg makkelijk te maken. Ik overdrijf niet: snijden, in de pan doen, en gewoon wachten 🙂 en dan pureren.  En het is vers. Heerlijk. Als de rode paprika’s goed van smaak zijn dan heb je een heerlijke zoetige pasta saus waardoor ie ook vaak in de smaak valt bij kinderen. De kwaliteit van de pasta hangt daardoor wel af van hoe vers en smaakvol je paprika’s zijn. Als je paprika’s gebruikt die in de koelkast hebben gelegen dan wordt het echt een stuk minder lekker.

Wij eten deze spaghetti met paprikasaus minimaal 1x per maand – en dat is vaak voor onze doen. Ik maak eigenlijk bijna elke dag iets anders om iets nieuws te kunnen ontdekken. Maar deze komt al jaren steeds terug op tafel. Martijn wordt altijd blij als ie hoort dat we deze pasta gaan eten. Alleen dat is al een goede reden om hem te blijven maken :-).

Het recept voor deze spaghetti met verse paprikasaus bedacht ik lang, lang, geleden in 2001 na een tripje naar Italië. Sinds 2012 staat het recept op de oude versie van eetsuggestie.nl zodat Martijn het ook kan maken, en nu dan op de nieuwe site!

De paprikasaus is Weight Watchers proof. Als je WW volgt dan kun je desgewenst minder pasta gebruiken en er een verkruimeld eitje bij doen en bijvoorbeeld een lekkere salade.

Recept

Chantal’s vegetarische spaghetti met verse paprikasaus

Vegetarische spaghetti met verse paprikasaus
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Diet: Vegetarian
Trefwoord: vegetarisch, weight watchers proof
Goed voor: 2 portie(s)
Super makkelijk. Super vol vitamientjes. Op de foto is volkorenspaghetti gebruikt, maar het kan natuurlijk ook met witte spaghetti. Goed voor 2 personen. 
De smaak hangt af van de kwaliteit van de paprika’s. Bewaar paprika’s niet in de koelkast – de smaak wordt hierdoor een stuk minder lekker.

Ingrediënten

  • 3 hele rode paprika’s
  • 1 hele uien, kleine
  • 2 kl olijfolie
  • 1 knoflooktenen, bij grote tenen een halve
  • 150 g spaghetti
  • 125 ml water
  • 1 bouillonblokjes
  • 2 el pijnboompitjes

Bereidingswijze

  • Verwijder de steel, de pitjes, en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de paprika’s in hele kleine stukjes (hoe kleiner, hoe sneller je gerecht klaar is en hoe mooier van kleur).
  • Snipper de knoflook en de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een brede hapjespan op matig vuur en fruit hierin de knoflook en ui kort aan. Zorg ervoor dat ze glazig worden maar niet bruin bakken.
  • Voeg de paprikastukjes bij de ui en knoflook, samen met een kwart van het bouillonblokje. Bak het zachtjes even aan.
  • Voeg daarna het glaasje water toe en laat het 1520 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen tot de paprika zacht is terwijl je ondertussen met stap 5 verder gaat. De paprika mag niet hard bubbelen maar moet wel een klein beetje pruttelen. Door deze combinatie van geen deksel en zachtjes garen, blijft de kleur mooi en gaan de gezonde paprikasappen niet te veel verloren. Controleer wel af en toe of het vuur niet te hoog staat.
  • Zet een pan met ruim water op hoog vuur en voeg de rest van het bouillonblokje toe. Als het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook je deze zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak in een koekenpan de pijnboompitjes zachtjes goudbruin en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Doe het paprikamengsel in een hoge kom samen met het vocht en mix het met een staafmixer fijn. Als je geen staafmixer hebt is een keukenmachine ook prima. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Giet de spaghetti af (bewaar wat kookvocht voor door de saus als je paprikasaus wat te dik is geworden). Serveer de spaghetti met de saus en de pijnboompitjes.

Notities

Lekker met een frisse rucola salade. Ook lekker om naast de pijnboompitjes wat knoflookcroutons, parmezaanse kaas, en verkruimeld gekookt ei over de pasta te strooien.
Vind je de saus te zoet? Gebruik dan 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika.

WW info:

  • ProPoints: 6 ProPoints per persoon (zonder croutons, zonder kaas, zonder ei)
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Chantal's vegetarische spaghetti met verse paprikasaus
Hoeveelheid per portie
Calorieën 303 Calorieën uit vet 27
% dagelijkse waarden*
Vetten 3g5%
Zout 348mg15%
Kalium 167mg5%
Koolhydraten 57g19%
Voedingsvezels 2g8%
Suikers 2g2%
Eiwitten (Proteïne) 10g20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept: