Home | Recepten | Chantal’s eiersalade – The Original

Chantal’s eiersalade – The Original

Mijn eigen eiersalade recept is al jarenlang een groot succes op verjaardagen en feestjes. Lekker als hapje met een toastje, of gewoon op brood! Ik heb inmiddels al meer dan 10 extra versies. Zoals bijvoorbeeld de Weight Watchers Proof eiersalade.

Maar hieronder. vind je Chantal’s eiersalade – The Original uit 2012. Tijd om het recept nieuw leven in te blazen met een wat frissere foto.

Recept

Chantal’s eiersalade – de originele versie uit 2012

Chantal's eiersalade - the original. First published in 2012 on eetsuggestie.nl
Auteur: Chantal van eetsuggestie.nl
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 5 minuten
Totale Tijd: 15 minuten
Gang: Broodbeleg, Hapje
Keuken: Nederlands
Diet: Vegetarian
Trefwoord: borrelhapje, broodbeleg, eieren
Goed voor: 6 portie(s)
Mijn eigen eiersalade recept is al jarenlang een groot succes op verjaardagen en feestjes. Lekker als hapje met een toastje, of gewoon op brood! Dit is de eerste versie die ik ooit publiceerde hier op eetsuggestie in mei 2012. Inmiddels heb ik al 10 andere lekkere varianten, waaronder de Weight Watchers proof eiersalade.
De lekkerste smaak voor de originele versie krijg je met Calvé Original mayonaise of met Zaanse mayonaise of met een romige biologische mayonaise. Het is aanzienlijk minder lekker met een zurige mayonaise.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 el Calvé Original mayonaise, of Zaanse mayonaise rood
  • 1 tl aromat geel
  • 1 tl fijne mosterd
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • 1 handje(s) peterselie, verse
  • peper, versgemalen

Bereidingswijze

  • Kook de eieren in 10 minuten zodat ze hardgekookt zijn.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze onder water.
  • Doe de eieren in een kom. Prak ze grof (niet te fijn!) met een vork.
  • Voeg de mayonaise, mosterd, aromat, kerriepoeder en peper toe en roer het geheel met de vork goed door. Als het goed is worden de eierstukjes nu vanzelf kleiner.
  • Hak de peterselie fijn en voeg deze toe en roet het mengsel nog even door.
  • Zet de eiersalade afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en je hem fris kan serveren.

Notities

Tips

De eiersalade is net gemaakt heel zacht van smaak. Als je de eiersalade nog even een half uurtje koud zet in de koelkast, dan trekken de smaken beter in en proef je iets meer kerrie. Je kunt hem de volgende dag ook nog heerlijk eten. Ik zou zeggen: probeer het direct, en de volgende dag, dan kun je zelf bepalen wat jij het lekkerst vindt!
Tip voor mensen die aan de lijn zijn: gebruik Calvé mayonaise 3% vet: dat scheelt enorm in de punten!
Pin dit recept op Pinterest
Recept uitgeprobeerd?

Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).

Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie

Afdrukken
Voedingswaarden
Chantal's eiersalade – de originele versie uit 2012
Hoeveelheid per portie
Calorieën 82.47 Calorieën uit vet 52
% dagelijkse waarden*
Vetten 5.82g9%
Verzadigde vetten 1.71g9%
Transvetten 0.01g
Meervoudig onverzadigd vet 1.01g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2.16g
Cholesterol 186.78mg62%
Zout 132.8mg6%
Kalium 65.61mg2%
Koolhydraten 0.63g0%
Voedingsvezels 0.04g0%
Suikers 0.57g1%
Eiwitten (Proteïne) 6.32g13%
My ProPoints per portie 1PP4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Except for the ProPoints Daily Value: ProPoints are based on a daily value of 26 PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat ik vind van dit recept: