Chantal’s Amerikaans appelbrood
Weer eens wat anders: Amerikaans appelbrood van Chantal. Licht zoet met appeltjes, een snufje kaneel, en wat hazelnootjes. Een heerlijk ontbijt recept. Bijvoorbeeld met wat extra vers fruit, of gezoete yoghurt. Ook lekker met vla.

Je kan Chantal’s Amerikaans appelbrood ook gewoon als tussendoortje opsmikkelen, of als toetje of gebakje met een kopje thee :-).
Ik ga er verder geen woorden meer aan besteden: hij is veel te lekker om door een hele berg aan tekst te moeten scrollen.
Recept
Chantal’s Amerikaans appelbrood

Ingrediënten
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- 2 g bakpoeder
- 2 g zout, (fijnkorrelig)
- 45 g hazelnoten, fijngehakt
- 2 appels
- 90 ml plantaardige olie
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 3 theelepel kaneelpoeder
- 5 theelepel perenjam gemengd met wat water
- 1 eetlepel plantaardige boter, (om mee in te vetten)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel door een fijne zeef.140 g zelfrijzend bakmeel
- Meng in een kom het gezeefde bakmeel, bakpoeder, kaneel en de fijngehakte hazelnootjes met een vork.140 g zelfrijzend bakmeel, 2 g bakpoeder, 3 theelepel kaneelpoeder, 45 g hazelnoten
- Klop in een andere kom met een garde het ei samen met de suiker, de olie en het zout tot een smeuïge stroop.90 ml plantaardige olie, 150 g lichtbruine basterdsuiker, 1 ei, 2 g zout
- Schil de appels. Snijd een kwart van de hoeveelheid appel in dunne plakjes en bewaar deze apart. Snijd de rest van de appels in kleine stukjes en meng de stukjes door de kome met bakmeel.2 appels
- Voeg het eiermengsel toe aan de kom met bakmeel en roer met een vork door elkaar totdat alles er smeuïg en goed gemengd uitziet.
- Vet een cakeblik goed en ruim in met plantaardige boter. Zorg er voor dat elk putje en kiertje bedekt is met boter en dat de hoeken wat extra boter bevatten (geloof me: scheelt een hoop gedoe straks ;-).1 eetlepel plantaardige boter
- Leg de apart gehouden appelstukjes op de bodem van het bakblik en doe daar overheen het beslag.2 appels
- Zet het bakblik 60 minuten in de oven en controleer na ongeveer 50 minuten voor de zekerheid met een prikkertje in het midden van het brood, of het al gaar is (als er niets aan de prikker blijft hangen is het gaar).
- Strijk de bovenkant van het brood, terwijl het nog in het bakblik zit, in met 2 theelepels perenjam gemengd met wat water.5 theelepel perenjam gemengd met wat water
- Leg een houtenplank op de bovenkant van het blik en draai het geheel om zodat de bovenkant nu de onderkant wordt.
- Bestrijk ook de appeltjeskorst met de perenjam gemengd met wat water.5 theelepel perenjam gemengd met wat water
Benodigdheden
- oven
- cakeblik
Notities
WW SmartPoints (Flex):
15sp per persoon als je hem in 6 stukken verdeelt. 90sp in totaal voor het hele appelbrood.WW SmartPoints:
15sp per persoon als je hem in 6 stukken verdeelt. 92sp in totaal voor het hele appelbrood.Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie