Over eetsuggestie.nl

Makkelijke recepten voor flexitariërs

  • Ben je op zoek naar makkelijke recepten om snel wat lekkers op tafel te zetten?
  • Liefst met zoveel mogelijk verse ingrediënten?
  • Af en toe iets lekkers voor in het weekend?
  • Recepten die in het Weight Watchers ProPoints en ProPoints 2.0 plan pasten?
  • Wil je iets minder vaak vlees eten, maar weet je niet wat je moet maken? Zonder dat het naar geitenwollen sok smaakt?

Dan ben je bij eetsuggestie.nl op de goede plek: welkom in mijn keuken!

Chantal  van eetsuggestie.nl bij Blue Explorers Bar & Grill op Gran Canaria
Chantal bij Blue Explorers Bar & Grill op Gran Canaria

Chantal van eetsuggestie.nl

Hoi, ik ben Chantal Hogenes!

Ik heb meer dan 20 jaar lang vegetarisch en veganistisch gegeten, en eet nu als een flexitariër. Dat is wat je hier dus aan recepten vooral kunt vinden: veel vega recepten en vegan recepten, maar af en toe ook wat vlees recepten, gevogelte recepten, of vis recepten. Vlees, vis, veganistisch, veganistisch: wat je voorkeur ook is, er zit vast wel een lekker receptje uit mijn keuken voor je bij.

Doordeweeks het liefst snelle en makkelijke recepten

Ik word blij van koken 😃. Ik ga er van neuriën, zingen, en dansen. Ik sta vaak letterlijk te dansen in de keuken. In het weekend of voor feestjes vind ik het leuk om wat extra uit te pakken met recepten van sterrenchefs bijvoorbeeld. Maar doordeweeks: liefst snelle recepten en makkelijke recepten.

Ik ben dol op nieuwe dingen uitproberen, en ik ben goed in out of the box oplossingen.  Als je eens een vraag hebt hoe je een van m’n recepten kunt maken zonder een bepaald ingrediënt: vraag het gerust!

Op m’n instagram account plaats ik voornamelijk leuke horeca plekjes waar ik geweest ben: @eetsuggestie. Want dat vind ik misschien nog wel veel leuker: genieten van heerlijk eten op leuke horeca plekjes.

Chantal van eetsuggestie.nl
Chantal bij The White Room te Amsterdam.

Waarom deze site?

Jaren lang krabbelde ik al mijn recept ideeën op kleine papiertjes neer. Ik had op een bepaald moment 2 grote boodschappentassen vol met van die papiertjes… Probeer dan maar eens iets terug te vinden als je vriend zegt ‘zullen we dat met die bleekselderij weer eens eten?’ ;-).  Vandaar dat ik ooit in 2002 deze site ben begonnen. In 2018 was ik toe aan verandering en ben ik overgestapt op een ander systeem. Ik deed iets wat je nooit moet doen als je de vindbaarheid van je site belangrijk vindt: ik begon met een lege site, en besloot de oude content later toe te voegen. Want het kan me niet zoveel schelen eerlijk gezegd. Nou heb ik zoveel hobbies die ik leuk vind, en die van recepten plaatsen viel een beetje op de achtergrond de laatste jaren. Vandaar dat het nog wat leeg is nu. 😉 En nu in 2022 denk ik er over om alles op een andere boeg te gooien.

Wil je mijn recepten delen?

Wil je mijn recepten delen met anderen? Hartstikke leuk! Graag met bronvermelding en door de link naar eetsuggestie.nl aan ze door te geven :-). (N.B. dat geldt ook voor recepten die van de site zijn verdwenen – die komen namelijk weer terug ;-).

Food Foto’s

De foto’s die je hier vindt op eetsuggestie.nl zijn bijna allemaal met een mobieltje gemaakt. Sommige oude foto’s van heel vroeger zijn met een van de eerste Canon digitale spiegelreflex camera’s gemaakt (die zien er niet zo best uit). Ik maak het liefst foto’s van hoe het er uit ziet voor ik het op ga eten. Dus geen gedoe met allerlei rommel eromheen wat je normaal ook niet naast je bord hebt. Bovendien is m’n eten dan koud tegen de tijd dat ik kan aanvallen 😉.
Sommige meer algemene foto’s van bureaus of servies en dergelijke zijn gekocht.

Op al het beeldmateriaal zit copyright – of het nou gekocht is of zelf gemaakt. Je mag het dus niet zonder schriftelijke toestemming downloaden of gebruiken – ook niet als je het erna nog bewerkt, en ook niet als je het via Google zoeken tegen kwam ;-).

Ex Weight Watchers member

Sommige mensen kennen mij misschien nog van de Weight Watchers Community. Ik ben ooit in 2012 gestart met Weight Watchers. Ik dook er vol in met hart en ziel. Eerst alleen online. Toen met een coach (Gonny) + online.

In 2015 werd ik Life Time Member. Trots dat ik was! Sinds 2019 ben ik er nauwelijks nog te vinden. Er bleef steeds minder over per dag om op gewicht te blijven en ik realiseerde me toen dat ik vooral in beperkingen dacht. En dat de beperkingen groter en groter werden. En dat het juist de beperkende gedachten waren die het zo moeilijk maakten om vertrouwen te hebben in dat m’n lichaam het misschien wel veel beter weet dan al die regeltjes die ik had aangenomen en bedacht.

Weight Watchers heeft me echt geweldig geholpen – wat een geweldige ervaring was het om dieper en dieper in beperkingen te duiken en ook om heel wat kilo’s kwijt te raken! Gezellig, samen met anderen die er net zo in doken.

Maar het was tijd om verder te gaan toen ik mij realiseerde wat een geweldig mooi iets een lichaam is. En dat je lichaam alles regelt. Al die miljarden cellen zijn de hele dag druk bezig. Zonder dat je het door hebt. Ook als je je er niet mee bezig houdt. Misschien zelfs nog wel beter dan wanneer je je er wel mee bezig houdt. Ik realiseerde me dat het lichaam soms wat voller is (bijvoorbeeld in de winter – heel handig!) en soms weer niet. Dat het eigenlijk niet uit maakt hoe je er uit ziet. Dat het leven meer gaat om ervaringen van allerlei soorten dan hoe de rest op de wereld vindt waar je allemaal aan moet voldoen.

Heel af en toe koekeloer ik nog wel eens 2 maandjes mee bij WW. Gewoon voor de gezelligheid. En om even weer lekker bij te kletsen met al die oude bekenden. Ze voelen als vrienden. Zelfs die mensen die ik nooit in levende lijve heb ontmoet. Ik sprak ze elke dag. We deelden lief en leed. Zonder schaamte. Het was veilig. En dat 7 jaar lang. Mijn WW vrienden, ik koester ze in mijn hart. Zelfs nu ik er niet meer rondhang.

Over mijn avonturen op het gebied van afvallen en op gewicht blijven heb ik in het verleden wat dingetjes geplaatst. Op eetsuggestie.nl heb ik ooit een speciale categorie aangemaakt over het onderwerp “Afvallen en op gewicht blijven“. En natuurlijk zijn er uit die periode ook een aantal  Weight Watchers proof recepten recepten.

Ik vind het leuk om ideeën uit te wisselen, dus voel je vrij om ergens op de site een berichtje achter te laten (je e-mailadres wordt niet online zichtbaar). Ik zal altijd proberen om je persoonlijk te antwoorden. Soms kan er wat vertraging in zitten door vakantie of werk, maar een reactie krijg je (tenzij je berichtje spam bevat ;-)!