eetsuggestie.nl

Chantal Hogenes van eetsuggestie.nl

Makkelijke recepten voor flexitariërs

  • Ben je op zoek naar makkelijke recepten om snel wat lekkers op tafel te zetten?
  • Liefst met zoveel mogelijk verse ingrediënten?
  • Af en toe iets lekkers voor in het weekend?
  • Wil je iets minder vaak vlees eten, maar weet je niet wat je moet maken? Zonder dat het naar geitenwollensok smaakt?

Dan ben je bij eetsuggestie.nl op de goede plek: welkom in mijn keuken!

Chantal van eetsuggestie.nl

Hoi, ik ben Chantal Hogenes!

Ik heb meer dan 20 jaar lang vegetarisch en veganistisch gegeten, en ben nu een flexitariër. Dat is wat je hier dus aan recepten vooral kunt vinden: veel vega en vegan, maar af en toe ook wat vlees, gevogelte, of vis. Vlees, vis, veganistisch, veganistisch: wat je voorkeur ook is, ier zit vast wel een lekker receptje uit mijn keuken voor je bij.

Ik word blij van koken. Ik ga er van neuriën, zingen, en dansen. Ja, echt: ik sta vaak letterlijk te dansen in de keuken. In het weekend of voor feestjes vind ik het leuk om wat extra uit te pakken. Maar doordeweeks: liefst snelle en makkelijke recepten.

Ik ben dol op nieuwe dingen uitproberen, en ik ben goed in out of the box oplossingen.  Als je eens een vraag hebt hoe je een van m’n recepten kunt maken zonder een bepaald ingrediënt: vraag het gerust!

Op m’n instagram account plaats ik voornamelijk leuke horeca plekjes waar ik geweest ben: @eetsuggestie.

Waarom deze site?

Jaren lang krabbelde ik al mijn recept ideeën op kleine papiertjes neer. Ik had op een bepaald moment 2 grote boodschappentassen vol met van die papiertjes… Probeer dan maar eens iets terug te vinden in die berg als je vriend zegt ‘zullen we dat met die bleekselderij weer eens eten?’ ;-).  Vandaar dat ik ooit in 2002 deze site ben begonnen. In 2018 was ik toe aan verandering en ben ik overgestapt op een ander systeem. Maar er kwam steeds van alles tussen, en van het overzetten van de recepten kwam niet veel terecht. Vandaar dat het nog wat leeg is nu. 😉

Wil je mijn recepten delen?

Wil je mijn recepten delen met anderen? Hartstikke leuk! Wel graag door de link aan ze door te geven en niet zomaar mijn content zonder toestemming te kopiëren :-).

Food Foto’s

De foto’s die je hier vindt op eetsuggestie.nl zijn bijna allemaal met een mobieltje gemaakt (sommige oude foto’s nog met een Canon camera). Gewoon zoals het voor m’n neus stond vlak voor ik het op ging eten. Dus geen gedoe met props en foto bewerking. Hooguit de belichting iets omhoog gegooid in Adobe Lightroom omdat de mobiele camera niet zoveel licht opvangt. O ja, en vaak zonder bestek. Want bestek vind ik zelf gewoon heel erg lelijk op foto’s! Soms heb ik een randje of een blokje toegevoegd met Canva Pro.
Andere meer algemene foto’s van bureaus of servies en dergelijke zijn gekocht. Op al het beeldmateriaal zit copyright – of het nou gekocht is of zelf gemaakt.

Ex Weight Watchers member

Sommige mensen kennen mij misschien nog van de Weight Watchers Community. Ik ben ooit in 2012 gestart met Weight Watchers, en sinds 2015 ben ik daar Life Time Member (en nog steeds op gewicht overigens). Sinds 2018 ben ik daar nauwelijks nog te vinden. Heel af en toe koekeloer ik nog wel eens 2 maandjes mee. Over mijn avonturen op het gebied van afvallen en op gewicht blijven heb ik in het verleden hier wat dingetjes geplaatst.

Meer weten over mijn avonturen met “afvallen & op gewicht blijven”?

Op eetsuggestie.nl heb ik ooit een speciale categorie aangemaakt over het onderwerp “Afvallen en op gewicht blijven“. En natuurlijk ook een aantal Weight Watchers proof recepten!

Ik vind het leuk om ideeën uit te wisselen, dus voel je vrij om ergens op de site een berichtje achter te laten (je e-mailadres wordt niet online zichtbaar). Ik zal altijd proberen om je persoonlijk te antwoorden. Soms kan er wat vertraging in zitten door vakantie of werk, maar een reactie krijg je!