Wraps maken – super makkelijk! Vroeger maakte ik regelmatig zelf wraps: super goedkoop en je weet wat er in zit! Tijd om weer eens zelf met wraps maken aan de slag te gaan! Deze wraps zijn 3sp wwflex per wrap, en 3sp zonder flex per wrap.
Maak zelf je vegan wraps met onderstaand recept – succes gegarandeerd!
Recept
Recept om zelf wraps te maken

Ingrediënten
- 250 g bloem, of meel
- 1 kl olijfolie
- 125-150 ml warm water, (hangt af van het type bloem/meel)
- 0,5 tl zout
- extra bloem/meel voor op het aanrecht
Bereidingswijze
- Zeef de bloem door een fijne zeef in een kom. Voeg een halve theelepel zout toe en giet de koffielepel olie er bij.
- Meng beetje bij beetje het warme water er door totdat je een zacht en elastisch deeg hebt gekregen (het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt omdat het anders te plakkerig wordt. Dat hangt af van de bloem en temperatuur). Laat dit 8-10 minuutjes rusten op kamer temperatuur.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken voor medium wraps (of 16 voor mini wraps), en rol er met je handen balletjes van.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol ieder bolletje super dun uit tot een cirkel van ongeveer 20cm.
- Na de eerste cirkel zet je een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur (middel tot laag vuur) en leg je daar de cirkel in (zonder olie!).
- Bak iedere wrap 30-60 seconden per kant en zorg er voor dat ze licht blijven met wat bruinere vlekjes. Als ze te snel bruin worden dan staat het vuur te hoog. (Het is normaal dat ze soms bol gaan staan: niet plat drukken - komt vanzelf goed als ze afkoelen.)
- Vul de wrap meteen met iets lekkers en rol op (het wordt lastiger als ze afkoelen). Houd ze warm tussen aluminiumfolie.
Notities
Heb je een aanpassing gemaakt die goed uitpakte? Ik ben super benieuwd! Vragen stellen via een bericht hieronder mag natuurlijk ook :-).
Mocht je jouw resultaat-foto op instagram zetten en delen, en je wilt een gratis like + reactie van mij: insta-ping me via @eetsuggestie of gebruik #eetsuggestie