Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | Mijn Top 10 favoriete Weight Watchers recepten

Mijn Top 10 favoriete Weight Watchers recepten

Nu ik voorgoed weg ben bij Weight Watchers en het me in het verleden zoveel goeds gebracht heeft, dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn top 10 van favoriete officiële WW recepten te delen. Want er zijn best wat recepten die ik nog regelmatig maak voor onzelf en voor visite. Niet meer in originele vorm – ik heb ze inmiddels wel allemaal aangepast, maar er zijn er echt wel een heel rijtje die de basis hebben gevormd voor nieuwe recepten.

Er staan zoals je hieronder ziet ook recepten tussen met kip of vlees erin. De meeste van deze recepten at ik toch echt toen ik 100% vega at. Ik kon bij deze recepten makkelijk de kip of het vlees vervangen (behalve bij de zalm pasta). Vandaar. Ik moet zeggen dat ik altijd lekkerdere recepten vond als ik gewoon tussen de niet-vegetarische WW recepten keek, en dan zelf aanpassingen maakte. Als ik echt op vega recepten ging filteren dan was het allemaal vaak niet echt mijn smaak.

Top 10 Weight Watchers recepten volgens eetsuggestie.nl
 1. Gebakken kipspiesjes met Aziatische komkommersalade ( 3 SP )
  Deze kun je ook perfect maken met de naturel kipstuckjes van de vegetarische slager! Ik doe meestal wel veel meer komkommersalade dan in het recept staat. En ik doe er vaak wat glasnoedels bij – die gaan heel goed samen met de dressing. Ik heb deze al een paar keer voor visite gemaakt, en met succes!
 2. Lasagnesoep ( 13 SP maar je krijgt t niet op )
  Hoog in punten maar ik eet hier altijd maar max een halve portie van. Simpelweg omdat de portiegrootte bizar groot is van dit recept (ik ben niet de enige die dat vindt kwam ik op Connect achter – regelmatig zie je de vraag voorbij komen of het iemand ooit gelukt is een hele portie op te krijgen). En als je maar de helft van de punten hebt, dan is het ineens helemaal niet zo veel punten meer. Lekker met wat sla erbij. Deze heb ik zelf inmiddels behoorlijk aangepast (meer vullend dus je eet er nog minder van en de punten zijn niet meer geworden). Leuke reacties krijg je altijd van visite die mee-eet als je zegt dat we lasagnesoep eten ;-). Omdat we altijd over houden, kunnen we er later in de week nog een keer van genieten. Of als ie wat is ingedikt door de koelkast, dan doen we het ingedikte mengsel gewoon in een ovenschaal met wat kaas erover. En je hebt meteen weer een lasagnette oven schotel. Ideaal.
 3. Appel-gembercompote met kaneelyoghurt ( 0 SP )
  Er staan er 2 van in de app. Een met honing, en een met zoetstof. Zo lekker joh! Moet je echt eens proberen! Ook van dit recept heb ik een eigen variant gemaakt, maar ik moet zeggen: die komt denk ik nog het dichtst in de buurt van het origineel van al mijn aangepaste Weight Watchers recepten.
 4. Tacosalade ( 5 SP )
  Van de tacosalade staan er ook 2 in de WW app. Eentje is een knapperige tacosalade. Ik bedoel de andere (dus niet de knapperige – hoewel deze ook knapperig is). Deze tacosalade heeft namelijk lekker veel saus vergeleken met de knapperige tacosalade. En dat vind ik lekker. En toch is ie laag in punten. Deze kan ook perfect met quorn vega gehakt of met tofu gehakt. Echt heerlijk. Het is wel echt een flinke maaltijd. Je hoeft er verder niet iets bij te maken ofzo: je krijgt het waarschijnlijk niet eens op.
 5. Spaghetti met zalm en courgette ( 10 SP )
  Ook deze heb ik aangepast zodat Martijn hem lekkerder vindt, maar het origineel vond ik persoonlijk ook errugg lekker. Ook weer een pan vol. Je hoeft er verder niets bij te maken of erop te rekenen dat je nog een toetje wilt. Lekkere portie pasta.
 6. Bloemkool-kaassoep ( 4 SP )
  Kaasfondue: dat is vaak ff schrikken qua punten als je WW doet. Vaak is alleen 1 portie kaasfondue zonder brood al 46sp. En dan komt t brood er ook nog bij (ik doe meestal groenten, fruit, aardappelen, en brood dippen).. Ik had 23sp als dagbudget, dus je kunt wel nagaan dat ik niet vaak kaasfondue at ;-). Totdat ik deze soep ontdekte :-). Het is echt net kaasfondue joh. Ook deze heb ik na de eerste keer aangepast. Als je dol bent op kaasfondue dan raad ik je aan om deze dikke kaassoep dan eens te proberen.
 7. Spaghetti met carbonarasaus ( 13 SP )
  Echt het gevoel dat je een klassieke pasta eet en niet aan de lijn bent. Nou ja klassiek.. in een echte carbonara gaat natuurlijk geen room of zuivelspread.. Dit recept gaat ook perfect met de speckjes van de Vegetarische Slager. Lekker met een salade er bij! Oh, let op als je hem zelf handmatig opzoekt: er staan ook van dit recept 2 versies in de WW recepten. De andere is maar liefst 17 SP…
 8. Tropische vruchtenmousse ( 0 SP )
  Over hemels gesproken. Als toetje, tussendoortje, of als ontbijt. Maakt mij niet uit: ik vind hem heerlijk. Vooral uitproberen. Kost je toch geen punten ;-).
 9. Zuurkoolsoep met rundertartaar ( 5 SP )
  De eerste keer dat ik deze in de WW app tegen kwam dacht ik ‘nah jah wat is dat nou weer voor raars..’. Gezocht op Connect, en niemand bleek hem nog gemaakt te hebben (of had er geen tag aan gehangen). Nog een bericht uitgestuurd of iemand m al had geprobeerd. Niemand reageerde van ja. Dus geprobeerd. Bleek ie super lekker joh! Ik moest wel de dubbele hoeveelheid water toevoegen en ik had wat meer aardappel en wat minder vlees/vega gehackt. Deze gaat ook weer prima met quorn vega gehakt bijvoorbeeld. Ik bak t vega gehakt dan wel even apart aan, en doe t er pas op t laatste moment bij.
 10. IJslollies met frambozen en nectarines ( 0 SP )
  Deze heb ik op de Weight Watchers cursus / workshop getrakteerd toen ik in 2015 Life Time Member werd :-). Extra leuk om het zo te vieren zonder dat het iemand punten kost :-). Het was nog een super warme dag ook waarbij iedereen zat weg te puffen in het lokaaltje. Ik vind dit ijs nog steeds erg lekker. Er hangt natuurlijk ook een leuke positieve emotie aan vast, maar ik denk dat het niet alleen daar door komt ;-). Het is makkelijk te maken ook.

Dat was hem dan! Mijn persoonlijke Top 10 van favoriete Weight Watchers recepten. Ik zou er zo een Top 20 van kunnen maken. Maar deze 10 zijn echt mijn super favorieten.

De SmartPoints – uit welk programma?

De punten (SmartPoints) die hier bij de recepten links staan, zijn uit het WW Flex / WW Freestyle programma. Daarvoor had je ook al SmartPoints (ik noem het het Pre-Flex tijdperk) maar toen kwamen de recepten vaak toch hoger uit in punten omdat er toen nog niet zoveel producten 0SP waren.

De links naar de recepten hierboven in de Top 10 gaan naar de recepten op de WW website. De meesten zijn alleen zichtbaar voor WW leden. Soms geeft WW een paar recepten tijdelijk vrij zodat ook niet-leden ze kunnen zien.

Als je lid bent, kun je inloggen op de Weight Watchers website. Je kunt dan de onderstaande recepten meteen inplannen in je dagboek of als favoriet bestempelen, na het klikken op de links.

Voor iedereen die geen WW doet: sorry ik kan de recepten zelf hier niet delen. Wel in de toekomst mijn eigen aangepaste versies. Maar niet de originele WW recepten. Je moet er immers voor betalen om toegang te krijgen tot hun recepten. Op de afbeelding een stukje hierboven kun je wel fotootjes zien zodat je een idee krijgt van de gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *