Home | Blog | Weetabix als lepel om je yoghurt mee te scheppen

Weetabix als lepel om je yoghurt mee te scheppen

Ik heb deze week iets nieuws ontdekt: Weetabix. Nou ja nieuw: het bestaat al heeeel lang. Ik heb het zelfs al eerder zien staan in de supermarkt. Maar ik had het nog nooit gekocht. Dus voor mij is het nieuw :-).

Maar nu ik het eenmaal gekocht heb: ik ben razend enthousiast!

eetsuggestie: weetabix gebruiken als yoghurt lepel

Wat is weetabix?

Het beste kun je het denk ik ontbijtgranen noemen. Cereals. Het staat ook bij de cornflakes en dergelijke. Het is een soort flintertjes volkorenbeschuit in meerdere dunne laagjes, samengeperst tot een ‘koekje’. Los eten is niet zo’n succes: geeft een hoop rommel, en het is niet echt te vergelijken met een koekje.

Het is de bedoeling dat je het in een kom met melk gooit. Nou is dat totaal niet mijn ding: ontbijtgranen met melk. Ik snap daar echt helemaal niets van. Dus dat doe ik niet :-).

Weetabix gebruiken als lepel voor je yoghurt met fruit

Ikzelf eet het liefst weetabix op de volgende manier: als lepel voor m’n yoghurt met fruit. Ik schep er de yoghurt met het fruit mee op. Want met zuivel is het ineens geen zooitje meer, en smaakt het ineens stukken beter. Erg lekker zelfs.

Het vult enorm: als ik 2 stuks neem met yoghurt en fruit dan zit ik uren lang vol. Het maakt een heerlijk knisperend geluid bij het eten. Je kunt lekker kauwen (‘Daar wordt een mens gelukkig van!’ hoorde ik ooit Prof. Dr. Scherder ooit eens zeggen tijdens een lezing). En het smaakt goed samen met fruit en zuivel. Het is makkelijk, snel te pakken, het vult, het smaakt goed met zuivel en fruit, het kraakt. Helemaal geweldig.

Mocht je bijvoorbeeld Weight Watchers volgen dat is het ook nog eens voordelig qua punten (dat weet ik omdat ik nog steeds contact hem met een aantal WW vriendinnen :-). En het vult dus als een tierelier.

Overnight Weetabix

Wat kun je er nog meer mee, behalve in je melk/yoghurt gooien, of als lepel gebruiken?

Je kunt er Overnight Weetabix mee maken. Net als met overnight oats zeg maar, alleen gooi je dan geen havermout door je yoghurt, maar Weetabix. Het valt dan helemaal uit elkaar. Een soort yoghurt havermout pap krijg je dan. Vergelijkbaar met overnight oats, maar iets minder bite. Dat los ik dan weer op door er hele druiven bij te doen die openknappen als je er op bijt.

Het is leuk om het af en toe zo te eten, maar ik hou het toch liever bij de Weetabix lepel 😁. Ik hou er van als ik wat te kauwen heb dat lekker kraakt.

Weetabix Crumble

Je kunt het ook gebruiken als kruimellaagje. Vul bijvoorbeeld een ovenschaal met (diepvries)fruit en strooi daar bovenop verkruimelde Weetabix. En dan de oven in. En dan serveren met yoghurt of ijs. Mmm😋.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *