Home | Blog | Vegan Challenge 2014 – 30 dagen vegan

Vegan Challenge 2014 – 30 dagen vegan

30 dagen zonder dierlijke producten – kan jij het?

Vandaag is de Vegan Challenge van start gegaan (zie link onderaan voor recepten en tips).
Vorig jaar ben ik na ongeveer 3 weken afgehaakt door pijnlijke lichamelijke darm problemen die aan bleven houden en me zo uitputten dat ik de hele dag alleen maar kon slapen en niet kon werken. Een ongelukkige combi van een heftig virus en ontgiftingsverschijnselen.

En dit jaar dan? Hoe ga ik voorkomen dat hetzelfde weer gebeurt?

Dit jaar doe ik mee, maar anders – op mijn manier! Ik ga naar mijn eigen lichaam luisteren en me niet vast pinnen aan iets dat ‘moet’. Mijn lichaam is nou eenmaal het enige dat ik echt heb op deze planeet dus laat ik er dan ook maar naar luisteren.

Ik wil 30 dagen vegan eten, MAAR als ik merk dat m’n lichaam iets nodig heeft (en dan heb ik het niet over lekkere trek 😉 met iets van ei of zuivel er in en dat blijft een tijdje aanhouden, dan zal ik dat in kleine mate een keer tussendoor nemen.

Ik hoop dat ik op die manier niet na 2 weken afhaak, maar dat het juist een soort geleidelijke overgang kan worden naar veel vaker veganistisch eten.