Rijstbodem / dessertrijst
Ik zag gisteren iets nieuws: een rijstbodem mix van Lassie. Nou ja, misschien staat het er al heel lang maar ik kom eigenlijk bijna nooit in t bakschap.
Links een pak Lassie rijstbodem (200g) voor 1,39 euro om een rijstbodem voor taart mee te maken (6,95 per kg).
Rechts een pak Lassie desserrijst (400g) voor 1,29 euro om een rijstepaptoetje te maken (3,23 per kg). Scheelt 3,72 euro per kg.
Ingrediënten van beide pakken: 100% dessertrijst. Hm. Vreemd.

Als je de pakken schudt dan klinkt het ook alsof er in beiden rijstkorrels zitten. Misschien zit er wel degelijk verschil in, maar waarom zit er dan hetzelfde in? Ik weet dat dessertrijst de soort van kruimige aardappel is onder de rijst: romiger, en je kookt het sneller tot moes.
Op het linker pak staat de bereidingswijze om een taartbodem te maken, en op de rechter alleen voor een rijstdessert. Ik heb het rechter pak meegenomen en ga er een dessertrijst-taartbodem van maken :-). Of eigenlijk twee: een volle variant, en een ww proof variant :-).
Op de website van Lassie kun je trouwens ook de bereidingswijze terugvinden, dus die foto bleek ook niet eens nodig te zijn geweest ;-).