Home | Blog | Oude recepten aan het invoeren

Oude recepten aan het invoeren

Het begon ineens weer te kriebelen toen ik al m’n oude recepten krabbels zag. Waarom had ik die nog niet op m’n site staan? Er zaten zelfs recepten bij die vroeger wel online stonden, maar op de nieuwe site nog niet zijn toegevoegd.

Schriftjes met oude recepten
Foto: freepik premium.

Ik ben onlangs overgestapt op een digitaal notitieboekje. Leek me super leuk (en ik werd gek van alle papiertjes op m’n bureau ;-)). Ik kreeg het na wat uitzoekwerk cadeau van Martijn 🙂 *juich*. Dan kon hij eerst op een afstandje kijken of het inderdaad wat was. Of niet. Hij had twijfels. En hij houdt van mensen verwennen. Ja, ik heb mazzel :-).

Ik dacht dat ik het niet zo vaak zou gebruiken. Tot dat ik hem in m’n handen had. Wat een geweldig ding! Ik gebruik inmiddels bijna nooit meer papier. Alles schrijf ik er in op, ik voeg tags toe en hoofdstukken. En hoepla ik kan alles makkelijk terug vinden. Zelfs tijdelijke notities: ik kan ze toch makkelijk weer wissen.

Het apparaatje is zo geweldig: het kan zelfs mijn handschrift ontcijferen en omzetten in tekst. En toen zag ik mogelijkheden :-). Want elk nieuw recept dat ik nu opschrijf als ik in de keuken sta, kan ik nu omzetten in getikte tekst en dat scheelt een hoop overtikken en teksten ontcijferen ;-).

Anyway, dat was natuurlijk helemaal niet waar ik het over ging hebben vandaag.

Oude recepten

Ik ben begonnen om zo af en toe mijn oude recepten toe te voegen aan de site. Ik merk alleen dat ik van veel recepten ontzettend slechte foto’s heb. Mijn camera op m’n mobieltje was gewoon niet zo goed in 2010. En voor die tijd was het al helemaal drama: ik fotografeerde met een spiegelreflex alles in zwart wit (nog met een filmrolletje).

Wat nu? Alles opnieuw maken en fotograferen? Mijn hele lijf kwam meteen in de mweh stand te staan. Daar had ik niet zo’n zin in eigenlijk. En ik stelde het uit. 1 week. 2 weken.

Dat schiet niet op.

Ik heb besloten om de recepten waarvan de foto’s te slecht zijn, te gaan plaatsen zonder foto. En dan kan er vanzelf een foto bij komen als ik het weer eens maak. Druk weg, Chantal blij. Uitstelgedrag ook meteen als sneeuw voor de zon verdwenen.

Dus binnenkort weer wat recepten er bij. Af en toe een nieuw recept uit m’n notitieblokje, en af en toe een oud recept. Ik heb er alvast een paar toegevoegd waar mensen nog steeds op binnen kwamen via Pinterest. Blijkbaar waren ze populair gezien de aantallen. Dus die ben ik alvast maar begonnen om die in gestaag tempo tussen al het klussen, verhuizen, en een nieuw bedrijf op zetten door, er in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *