Home | Blog | Leuke nieuwe recepten functionaliteiten!

Leuke nieuwe recepten functionaliteiten!

Ik heb een aantal leuke nieuwe dingetjes toegevoegd voor de recepten op eetsuggestie.nl! Ik ben er zelf erg blij mee (ik gebruik zelf m’n website tijdens het koken om m’n recepten te maken).

De recepten tool die ik gebruikte werd overgekocht door een ander bedrijf. En dat bedrijf bedacht zich daarna pas dat het best veel werk is om het te onderhouden. En besloot vervolgens om te stoppen met de recepten tool.. 😐

Dus op zoek naar een andere recepten tool. En ik heb er een gevonden bij onze zuiderburen in België :-). En daarmee had ik ook ineens de mogelijkheid om wat extra leuke dingen toe te voegen aan de recepten op eetsuggestie.nl.

Wat is er veranderd in de recepten op eetsuggestie.nl?

1. Aanpassen aantal porties van een recept

Het is nu mogelijk om op de recepten te kiezen voor hoeveel personen je het recept wilt maken. Vind ik zelf super handig want ik zat nogal eens te rekenen hiermee. Nu hoeft dat niet meer :-). Ik heb het ook voor de buitenwereld beschikbaar gemaakt, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Zo kun je het aantal porties  veranderen:

Bij de recept info vind je het aantal porties dat je met het recept kunt maken. Daar zie je een selectievakje. Kies daar een ander aantal, en het recept past zich automatisch aan naar de nieuwe gewenste aantal porties.

Aantal porties van het recept aanpassen

2. Afvinken van de ingrediënten en stappen

Oh hier was ik zelf zo blij mee: nooit meer je recept hoeven printen speciaal om vinkjes te kunnen zetten bij wat je al gedaan hebt. Nu kan dat gewoon met je mobieltje/tablet in de keuken zonder de hele tijd te denken ‘bij welke stap was ik ook alweer gebleven?’.

Hoe vink je een stap of ingrediënt af in een recept?

De ingrediënten en de kookstappen zijn nu afvink vakjes. Deze vakjes kun je aantikken en dan wordt het ingredient / de stap doorgestreept. Per ongeluk een stap aangevinkt? Tik er nog een keer op, en de doorhaal is weer weg.

Recept: bereidingsstap afvinken & ingredient afvinken

3. Kookwekker

Een kookwekker? Yep :-). Leuk toch. Voor recepten waar dingen een bepaalde tijd de oven in moeten of in de pan, kun je nu op de tijd die in de stapomschrijving staat drukken/klikken en de kookwekker starten. Ideaal als je net als ik je mobieltje op het aanrecht hebt liggen tijdens het koken om het recept te volgen. Je mobiel geeft een signaal wanneer de tijd om is.

Hoe start je de kookwekker?

Als er een kookwekker is ingesteld voor een recept, dan zie je bij het aantal minuten in de bereidingsstap dat het getal een linkje is. Druk op het getal om de kookwekker te starten. Onderaan je scherm zie je nu een zwart balkje met de timer. Als de tijd om is hoor je een geluidje.

Online kookwekker op recepten van eetsuggestie.nl

4. Aparte Pinterest afbeelding

Voorheen werd de standaard afbeelding van het recept getoond op Pinterest (samen met de ingrediënten). Dat zorgde voor ieniemienie vierkante fotootjes. Was niet zo handig eigenlijk. En een grote foto in het recept was ook weer niet handig en maakte de site traag. Nu is de afbeelding voor Pinterest groter en duidelijker. En er staat vaak al wat informatie in over wat voor recept het is (en of t bijvoorbeeld vega of vegan is).

Hoe krijg je de grotere foto van het recept op je Pinterest bord?

Je krijgt deze afbeelding te zien als je een recept op Pinterest zet door gebruik te maken van de speciale knop in het recept:

Aparte Pinterest foto voor recepten op eetsuggestie.nl

Ik heb nog niet de kans gehad om alle bestaande recepten te doorlopen om te controleren of ze een kookwekker hebben. Mocht je er ergens eentje missen – laat het me dan vooral weten en dan zorg ik dat ie er komt!

p.s. In de toekomst komen er nog een aantal leuke veranderingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *