Home | Blog | Kipkerrie salade van de Vegetarische Slager

Kipkerrie salade van de Vegetarische Slager

Een nieuwe smaaktest: de vegan kipkerrie salade van de Vegetarische Slager. Wat was ik benieuwd naar deze vegetarische kipkerrie salade van de Vegetarische Slager :-). Ik had er al zoveel van gehoord!

Gekocht bij de Jumbo en meteen dezelfde dag uitgeprobeerd en op een vleeseter uitgeprobeerd – die had niets door.

Ik heb achteraf toch maar verteld dat het vegetarisch was. De vleeseter vroeg zich af hoeveel kip er dan eigenlijk in de kipkerrie salade van de AH zit – misschien wel niets? Dat geeft wel aan hoe goed deze salade op kip lijkt..

Het smaakt zo echt naar kip dat het bijna griezelig is – het heeft zelfs de nasmaak die sommige gekookte kip soms kan hebben. Af en toe lijkt het ook of er een stukje kraakbeen in zit – helemaal een vreemde sensatie. Hij is lekker pittig, met wat paprika, en het smeersel smaakt goed (niet zo’n eierig mengseltje als je tegenwoordig vaak hebt in die salades).

Dat zullen vreemde gezichten worden op m’n verjaardag als ik een toastje kipkerrie salade neem ;-).

Nog lastiger wordt het om de vegetariërs op een verjaardag uit te leggen dat het geen kip is. Want het smaakt echt naar kip.

Als je dus geen kip eet omdat je kip niet lekker vindt, dan kun je deze beter overslaan en zelf een soja-kerrie salade maken. Maar hou je dus wel van de smaak van kip maar wil je geen dieren eten, dan is dit echt ideaal! Lekker makkelijk als je visite krijgt.

Dus vleeseters: probeer het eens als je een vegetariër op bezoek krijgt! Of gewoon als je niet gelooft hoe echt dit naar kip smaakt en niet té eigenwijs bent om een hapje te nemen.

Ik kreeg als tip van een vriendin dat het niet alleen lekker was op brood maar ook bij de rijst :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Marianne schreef:

  Superleuk! Ik heb hetzelfde gedaan met de kipsaté in de zomer op de bbq. Die persoon had ook niks door en vroeg of ik de kip eerst had gekookt want hij was zo lekker gekruid 🙂 Toen heb ik het maar verteld.

  1. Wat leuk om te horen Marianne :-). Was dat kipsaté aan een stokje? Die heb ik zelf nog niet weten te vinden hier in de buurt.

 2. Ik vond het niet te vreten. Maar ik houd ook niet van andere kant en klare salades, dus dat is niet verbazingwekkend. Misschien zal ik het eens zelf proberen te maken met de “kip”stukjes.

  Vroeger had vond ik de kip kerrie salade van de Aldi lekker. Die kip had echt kipstruktuur, en de salade was gewoon goed van smaak met een lekkere lading kerrie. Recent bij iemand gegeten en het is duidelijk veranderd. Nu lijkt het wel nepvlees (seperator?) en smaakt het net als elke andere salade, met een soort melerigheid. Bah. Ik kreeg het niet weg.

  Marianne, misschien was die persoon gewoon kant en klare kipsaté (seperatortroep) gewend? Dan merk je het verschil inderdaad niet en is de vega variant wellicht veel lekkerder. 😉

  1. Hoi Ella,

   mocht het wat worden met je zelfgemaakte ‘kip’kerrie salade dan zou ik het wel leuk vinden om te horen hoe je het gemaakt hebt :-). Kan ik het zelf ook eens proberen!