Home | Blog | Een gelukkig 2023!

Een gelukkig 2023!

Het is 2 januari 2023.

De meeste mensen die op m’n site komen beginnen waarschijnlijk vandaag met hun vaste dieet routine. In december even losgelaten, en nu weer ‘in het gareel’.

Ik realiseer me ineens: bij mij is het anders dit jaar. Eigenlijk al veel langer. Ik had er alleen niet bij stil gestaan.

Picture of a tree swing bench. Green leafs background. Text: Dream Big & Have Fun!

In een flow

Ik voel me kalm. Ik voel me rustig. Ik voel een enorme positieve vrolijkheid als ik m’n energieveld aan mogelijkheden voor 2023 ‘bekijk’.

De afgelopen maanden zit in in een flow. Dingen waar ik al jaren over droomde om op te zetten, maar waar jarenlang maar niets van leek te komen, en het moment steeds niet juist voelde – die gaan nu ineens zonder moeite rollen. Zonder weerstand. Zonder al te veel energie en tijd. Alsof alles energetisch op z’n plekje is geschoven en het nu tijd is om het in beweging te brengen.

Ik ben al begonnen. Meerdere dingen ben ik tegelijk aan het doen. Een normaal mens zou ze misschien niet allemaal tegelijk doen. Maar het voelt goed. Het is niet de bedoeling om eerst het ene en dan het andere te doen. Ze horen bij elkaar als proces.

Verandering op eetsuggestie

Ik heb alles de afgelopen maanden laten bezinken over wat ik met deze website aan moet.

En ik ben er uit. Ik weet de richting. De eerste stap is gezet. En het wordt geweldig. Ik weet het zeker.

Gaat eetsuggestie sluiten?

Nee! De site blijft bestaan.

En ook het gedeelte wat gericht is op dieten blijft online. Alle oude recepten gericht op dieten die verdwenen waren, komen ook weer terug.

Want ookal ben ik er zelf nu niet meer mee bezig: het grootste deel van mijn bezoekers wel. De meesten komen namelijk binnen op Weight Watchers gerelateerde zoekopdrachten.

Ik was er ook ooit dagelijks mee bezig dat dieten. Maar nu niet meer.

Een van de nieuwe projecten is voor de dieters.

Een van de nieuwe projecten waar ik het hierboven over heb, is voor de dieters die eetsuggestie bezoeken. Ik ga voor hen iets speciaals doen. Iets wat ik zelf ontzettend graag had willen hebben toen ik nog aan het dieten was.

Het idee ervoor speelt al bijna 6 maanden in m’n energieveld. Als een soort dansende, bewegende energiemassa die op zoek is naar het juiste patroon voor een harmonieus geheel. En nu is het patroon gevonden. Het voelt ineens of alles op de juiste plek staat. De puzzelstukjes klikken in elkaar en we kunnen gaan. Ik voel het. Ik weet het.

Ik vind het zo’n leuk project! Ik word zo blij als ik er aan denk. Zelfs al dieet ik zelf niet meer: dit had ik zo graag willen hebben toen ik dat nog wel deed!

En nu ga ik er maar gewoon voor. Ik denk dat anderen er misschien ook nog wel wat aan hebben. Zo niet: dan heb ik in ieder geval lol gehad.

En het wordt geweldig. Had ik dat al gezegd? 😉

Meer genieten!

Verder komt er meer content over waar ik me tegenwoordig dan wel mee bezig hou nu ik niet meer dieet maar gewoon normaal eet. Het gaat meer om genieten.

Bijvoorbeeld over de kwaliteit van eten. Over lekker eten.

Over natuurlijk eten. Over biologisch eten.

Over genieten van eten zonder schaamte.

Over aandacht voor je eten. Over de tijd nemen om je eten te bereiden. Over koken.

Over genieten buiten de deur van eten.

Over de gedachten die je soms misschien opmerkt over eten als je lange tijd een dieet hebt gevolgd. Bijvoorbeeld over de hoeveelheid eten, of dat iets ‘gezond’ is of niet, en hoe je dat kunt omdraaien.

Over relaxt omgaan met eten. Zoals een kind van 3 die niet bezig is met of eten slecht voor je is, of dat het je dik maakt.

Over blij zijn met je lijf.

Dat prachtige wonderbaarlijke eco systeem van triljoenen cellen met allemaal hun eigen functie en mini eco systeempjes. Dat lijf dat van alles voor je regelt zonder dat je er vaak bij stil staat. Dat je laat voelen, zien, ruiken, proeven, en horen (en waarschijnlijk vergeet ik er nu nog eentje).

Lieve bezoeker, ik wens je een geweldig mooi 2023 toe!
Moge al je dromen werkelijkheid worden in vreugde en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *