Home | Blog | Buiten de deur | Vegetarische kerstlunch 2012 bij Restaurant Lute

Vegetarische kerstlunch 2012 bij Restaurant Lute

Sterwaardig Smullen geblazen voor vegetariërs!

Oijoijoi dat was genieten op eerste kerstdag bij Restaurant Lute in Amstelveen! Als vegetariër kun je hier echt heel erg goed terecht! Dit is echt een aanrader!

Het begon al met de entree: een fijne ontvangst en daarna een lekker drankje in een soort van lounge gedeelte. En toen aan tafel. Wat een mazzel: we hadden een tafeltje bij de keuken en die was half open dus je kon heerlijk spieken wat er allemaal gebeurde. Wat een relaxte tent is dit!

De sommelier was top: heel toegankelijk, pikte wensen en dingen goed op, en kwam met lekkere wijnen aan :-). Op de bediening ook helemaal niets aan te merken.

En dan het eten…

Tja daar kan ik echt heel kort over zijn: als vegetariër heb je daar echt niets te klagen! Sterker nog: je kunt er lekker smullen! Vooraf bij de reservering de dieetwensen aangegeven en in de loungebar werd er nog een keer extra gecheckt wie wat niet at en of er misschien nog extra dingen waren om rekening mee te houden: super netjes.

Elk gerechtje zag er super mooi uit en was zo uniek en eigen qua smaak: ik ben het nog niet ergens anders tegengekomen. Hele aparte smaken. Echt een eigen stijl qua smaken. Een van de gerechtjes deed denken aan een giraf :-). Dat kwam niet door de vormen, maar de gegrilde avocado had wat donkere dressing en die vlekjes deden denken aan een giraffenprint. Heel apart.

Onderweg naar de uitgang kwamen we Peter Lute zelf nog tegen. Wat een relaxte man is dat! Je wordt gewoon rustig als je met die man praat zo’n rust straalt hij uit. Voordat we weggingen nog snel even aan de sommelier de gegevens gevraagd van een bepaalde witte wijn: diezelfde avond nog genoten van een heerlijk glaasje met dank aan de sommelier :-).

Wel of geen ster?

Vreemd genoeg kan ik nergens terug vinden dat dit restaurant een ster heeft. En als ze echt geen ster hebben dan begrijp ik hier helemaal niets van!

Ik heb al bij menig sterrenrestaurant gegeten en dit is toch echt sterwaardig! Sterker nog: ik heb zelfs veel en veel slechter vegetarisch gegeten bij een restaurant met meerdere sterren: Restaurant Oud Sluis. Dat was eerlijk gezegd een behoorlijke tegenvaller. Het voelde daar meer als garnituur eten (ik had bij bijna elke gang precies hetzelfde als de vlees- en viseters maar dan met vlees en vis weggelaten) dus heb ik behoorlijk wat brood daar naar binnen gewerkt.

Dat gaat echter zeker niet op voor Restaurant Lute: daar heb ik echt heel gevarieerd en verrassend gegeten als vegetariër.

Dus ik zou zeggen: reserveer, meldt dat je vegetarisch eet, rij naar Amstelveen, en geniet