Home | Blog | Buiten de deur | Horecava 2020 – veel vega en vegan

Horecava 2020 – veel vega en vegan

Gisteren hobbelde ik de hele dag in de Horecava 2020 rond. Ik vond er verrassend veel vega en vegan. Het was qua vleesalternatieven voor de horeca voor t grootste gedeelte gericht op snacks, fastfood, en zoetigheid . Veel bitterballen.

Heel veel bitterballen.

Ik heb er zoveel verschillende geproefd dat ik aan t eind van de dag geen bitterbal meer kon zien… En toen ik thuis kwam bleken ik en mijn kleren qua geur alsof we dr zelf een waren ?.

Vegetarische bitterballen

 

Vegan slagroom zonder soja

Ik probeerde deze plantaardige slagroom gemaakt van tuinbonen. ? Eindelijk een goede vegan slagroom zonder soja .

Upfield Vegan Slagroom zonder soja

 

Jackfruit vegan vleesvervanger

En een stukje kroket van Meet Jack, met Jack fruit als basis. Smaakte goed ?.

Meet Jack - Jackfruit vleesvervanger

 

Vegan saus & dressing

Bij de aviko patat hadden ze Smaakgeheimen staan: meerdere soorten #vegan sausjes voor op de patat. Kon wat mij betreft overal op ???. Ik zeg: op je wrap, op je broodje, op je patat, je kroket, je ‘kaas’, je sla, je rauwkost, op alles.

Smaakmakers vegan sauzen en dressings

Beyond Meat vleesvervanger

En ik probeerde de Beyond Meat producten. Ik kreeg eerst een stukje worst – die was zo goed dat ik dacht ‘Heh gatver, worst!‘ want ik hou niet van de typische smaak en structuur van varkensworst ?.

Daarna de hamburger maar gevraagd. Die beviel me beter. Kun je overigens bij de Albert Heijn kopen zag ik. Ligt vreemd genoeg in Hoofddorp bij het bio vlees (vega schap is een eind verderop).

Kombucha

Ik probeerde ook nog kombucha nadat ik eerst 20 seconden aarzelend naar een vieze pot vol snotterige schimmel had gekeken ? (bacteriën zijn het geloof ik officieel). Als je dit ergens in je tuin of huis zou tegenkomen dan zou je waarschijnlijk of hard weglopen, of de boel rigoreus gaan ontsmetten, of het ding waar het in zit weggooien.

Uiteindelijk dan toch maar de sprong gewaagd. Het rook naar azijn. Het smaakte gelukkig een stuk beter dan t rook ?.

Maar het beeld van die pot schimmelslijm kreeg ik niet meer uit m’n hoofd, en popt iedere keer nu naar boven als ik t woord kombucha hoor of zie, met als gevolg een draaierige maag. Ik sla voortaan waarschijnlijk dus over ?.

Risottini (risotto bitterballen)

Ik heb ook nog de @risottini_ geproefd. Een risotto bitterbal. Wat je normaal gesproken zeg maar met je restjes risotto doet, alleen kun je het nu gewoon kant en klaar kopen en kun je je risotto lekker helemaal op eten 🙂 . Ze hadden 2 soorten trouwens. De truffel-bospaddestoel risotto bitterbal was t lekkerst ?. Of t echt 100% vega is weet ik niet. Ik heb t gevraagd maar t werd verdacht stil ?. Ik vermoed niet strikt vega. Wel lekker.

Horecava 2020

Geschikt voor vegetariers en geschikt voor veganisten – als je van #snacks houdt ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *