Home | Blog | Buiten de deur | Ervaring workshop Librije’s Atelier ‘Vegetarisch Koken’

Ervaring workshop Librije’s Atelier ‘Vegetarisch Koken’

Culinair Vegetarisch koken bij Librije’s Atelier

Tijd om weer eens een leuke vegetarische workshop te volgen op het gebied van Vegetarisch koken: Workshop “De vegetarische keuken” bij Librije’s Atelier in Zwolle!

Ik had al eerder workshops bij Librije’s Atelier gedaan (precies, die van al die sterren restaurants) maar wilde er toch weer eentje proberen. Deze keer op 24 februari 2013 de workshop ‘De Vegetarische Keuken’.

Pfoe dat was hard werken zeg!

Het was echt hard aanpoten ookal werkte je in groepjes, maar dan had je ook wel wat. Echte plaatjes van gerechten (zie de foto’s – ter plekke met m’n mobieltje gemaakt)!

Een soepje en een broodje met boter van het huis kreeg je tijdens het koken. En alle drankjes waren ook inbegrepen. Bij het diner werden bijpassende wijnen geschonken en ook weer wat broodjes geserveerd.

Het vegetarische menu

  • Salade van quinoa met snijbonen en geitenkaas
  • Pittige linzen met koriander en gekonfijte ui
  • Knolselderij met pistache, rode biet en magnolia
  • Een ei

Een hele leuke avond weer gehad waarbij je uiteindelijk van je eigen gemaakte sterren gerechtjes kon genieten. Na de maaltijd kreeg je een ‘schone’ versie van de recepten mee naar huis.

Als je niet veel kookervaring hebt dan is het denk ik misschien niet de meest ideale workshop omdat je dan zo hard moet werken dat je er niet meer van kan genieten of wat van op kan steken. Maar als je al een gevorderde kok bent dan is deze vegetarische workshop echt een aanrader.

Puntjes voor verbetering

Zelfs bij Librije’s Atelier kunnen er nog dingetjes beter … 😉

  • Er stond niet bij alle bereidingen hoe lang dingen op het vuur of in de oven moesten, of moesten drogen. Hierdoor kon je vooraf niet inschatten waar je als eerste mee moest beginnen en wanneer je iets van het vuur of uit de oven moest halen. Omdat er wat onderbezetting was, was het ook lastig vragen hiernaar. Klein verbeterpuntje dat grote gevolgen kan hebben voor de rust in de tent (scheelt ook een rij van mensen met vragen ;-).