Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | YAZIO afval app | De YAZIO afval-app : veel voor weinig

De YAZIO afval-app : veel voor weinig

Begin vorig jaar kwam ik ineens online een reclame tegen van de YAZIO app. De wat?? Ja precies, dat dacht ik ook. Wat is dat in hemelsnaam? Het bleek een soort Weight Watchers / Transform app: een afvallen app, of dieet app. Maar dan heel goedkoop. En met heeeeeel veel soorten dieetvormen.  Mijn nieuwsgierigheid was meteen getriggerd.

YAZIO app - afvallen & op gewicht blijven

Ook al deed ik niet meer aan afvallen, toch was ik super benieuwd wat dit was – ik hou nou eenmaal van nieuwe dingen. Ik was ook nog begonnen met een cursus tot Gewichtsconsulent. En dus installeerde ik de app in juni 2019. Gratis. En ongeveer een 2 uurtjes later kocht ik de uitgebreidere versie van de app voor minder dan 20 euro per jaar. 19,95 Euro om exact te zijn, oftewel 1,67 per maand(!) – en dat is dan de duurste versie. Dit bedrag maakt het ook meteen betaalbaar voor mensen die wat krapper bij kas zitten en bijvoorbeeld WW niet kunnen betalen.

Niet dat ik hem ging gebruiken.. Want ik was immers op een geen-dieet pad van vertrouw je lichaam – die weet het het beste. Maar ik was nieuwsgierig. Super nieuwsgierig. En de betaalde versie had veel meer mogelijkheden. Veel leuker om te ontdekken dus.

Ik kan je dus niet vertellen dat ik hem dagelijks heb gebruikt de afgelopen 7 maanden, omdat ik gewoon niet bezig ben met voedsel plannen en diëten. Maar wat ik wél heb gedaan de afgelopen maanden, is in korte periodes van steeds een week diverse dingen in de app uitproberen (inclusief het eetdagboek bijhouden). Om te zien wat je nou voor dat lage bedrag kreeg. Vooral vergeleken met Weight Watchers waar ik toch wel veel geld heb heen gesleept in de loop der jaren. De conclusie was eigenlijk behoorlijk schokkend.

Het is wel een beetje een lang blogje geworden want ik heb alles in 1 artikel gegooid.. Ik dacht dat als je interesse had in een veel goedkopere en veel uitgebreidere afval app dan die van Weight Watchers of de Transform app, dat je wellicht alles wat me opgevallen was in 1x zou willen absorberen, in plaats van te moeten wachtten op een volgende blog. Ik heb er ook wat screenshots bij gedaan.

Klaar? Vers bakje koffie / thee bij de hand?

Goed, daar gaan we!

De YAZIO app – wat is het, wat doet het, en voor wie?

Nou… dat is nogal uitgebreid eerlijk gezegd. Met de gratis versie van de YAZIO app kun je al heel veel.  Heel veel. Als je dol bent op data, dan is dit je app.

Allereerst: de app is er in meerdere talen, waaronder Nederlands. Lekker makkelijk.

Je krijgt na installeren eenmalig een aanbieding met een gigantische korting. Bij mij was de aanbieding voor een jaarabonnement 19,95 en dat tarief blijft zo laag zolang je lid blijft. Serieus… 1,67 per maand – dat is toch echt een super koopje!

Met de YAZIO app van minder dan 20 euro per jaar kun je meer dan je bij bijvoorbeeld WW (Weight Watchers) kunt. Eh ja, ik zeg het niet graag na al dat goeds dat WW mij heeft gebracht. Maar het is dus een enorm stuk goedkoper en biedt meer mogelijkheden. Eigenlijk alles wat je vroeger in het ProPoints tijdperk in de Weight Watchers website had zitten (en wat ik zo miste toen het weg was bij WW), zit ook in deze YAZIO app ingebouwd. Plus meer. Het is voor iedereen die wil afvallen, op gewicht blijven, of gewoon net even iets gezonder of gevarieerder wil eten.

YAZIO: kies je eigen Maaltijdplan (type afval dieet)

Wat je met YAZIO kunt, is zelf kiezen wat voor soort dieet je volgt. Met Weight Watchers en de Transform app heb je ook keuzes maar ben je toch iets beperkter wat dit betreft. Sinds kort heeft Weight Watchers dan 3 opties qua puntensystemen (blauw, paars, en groen – meer hierover kun je op de WW website lezen), maar dat komt nog niet in de buurt met de hoeveelheid systemen die YAZIO biedt.

YAZIO afval app screenshots van eetsuggestie.nl

Met YAZIO heb je veel meer mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld koolhydraat-arm? Dan kies je dat. Wil je een proteïne-krachtplan? Is er ook. Voor beginners en gevorderden. Wil je na 20:00 niets meer eten? Je raadt al ;-).  Ben je niet van de lange adem? Je hebt er ook de keuze uit 28 dagen afval-uitdagingen, in 3 weken klaar voor je huwelijksdag, 16:8 vasten, 5:2 vasten, 6:1 vasten: kortom, meerdere opties alleen al voor  intermittent fasting.

Vegetarisch en Veganistisch kun je  standaard kiezen zodat je recept-suggesties erop worden aangepast. Je krijgt dan niet alsnog vleesgerechten te zien zoals bij WW wel het geval was (wat wel voor gezellige lachbuien heeft gezorgd bij WW). Suikervrij of Glutenvrij of Lactosevrij kun je ook kiezen en nog wat dingen.

Of wil je gewoon wat gezonder eten of detoxen, een keertje een week vega proberen, of een 14 dagen clean eating uitdaging doen, of een beter ontbijt uitdaging? Allemaal mogelijk. En meer. Er is zelfs een Winterblues Verdrijver plan :). Je kunt wisselen van plan, of na een bepaald plan overstappen op een ander plan. Veel afwisseling dus.

YAZIO recepten, ingrediënten, en maaltijdopties

Naast dat je dus een bepaald maaltijdplan kunt kiezen (je kunt tussentijds wijzigingen maken in je maaltijdplan), kun je dan bijbehorende recepten uitzoeken (volgens mij alleen in de betaalde versie – maar die is zo goedkoop vergeleken met andere afvalsystemen dat je het er zo uit hebt). Standaard geeft de app al een maaltijd suggestie voor vandaag (ontbijt, lunch, diner) en voor de rest van de week voor in je eet-dagboek. Zit er iets bij dat je niet lekker lijkt: je kunt die maaltijd heel makkelijk vervangen door een andere passende optie. Voor alle recepten zie je ook de voedingswaarden, en de stappen zijn heel duidelijk uitgelegd. Je kunt ook met een plusje / minnetje kiezen dat het recept wordt aangepast voor meer of minder personen. Lekker makkelijk in de keuken, en met boodschappen doen. Ik vond er heel veel leuke recepten tussen zitten. Goed afgestemd op de Nederlandse markt. Voor m’n gevoel zaten er ook heel wat recepten bij die vergelijkbaar zijn met wat ik bij Weight Watchers zag.

Je kunt ook eigen recepten, voedingsmiddelen (via barcode scannen of manueel), en maaltijden toevoegen en bij de recepten (en voedingsmiddelen) kun je per recept kiezen of deze zichtbaar is voor alle gebruikers of niet. Dat laatste vind ik zelf ideaal. Ik vind het leuk dat je een foto van je eigen recept er bij kunt doen – iets wat bij WW ontbrak en wat ik vaak een gemis vond. Daar was het dan een kaal recept zonder foto – tenzij het een recept vanuit WW zelf was.

Of het recept jouw eigendom blijft dat heb ik nog niet kunnen uitvinden. Bij WW wordt alles wat je op Connect plaatst of qua recepten invoert, automatisch eigendom van WW en zij mogen dat in commerciële producten en activiteiten gebruiken – vandaar dat ik op m’n site heb staan dat ik het niet zo op prijs stel als je mijn recepten daar uitschrijft – link delen is natuurlijk geen probleem.

YAZIO app screenshots van eetsuggestie.nl

Je kunt de recepten printen, opslaan, en de boodschappen toevoegen aan je boodschappenlijst. Het recept heeft een kookmodus, waarbij je het recept in stappen in grotere letters op je mobiel te zien krijgt (hoef je niet zo te turen). Met een simpele tik links of rechts op je scherm kun je terug of naar de volgende stap.

YAZIO afval-app opties – heel veel mogelijkheden!

In de app kun je ook je water inname bijhouden. Iets wat vroeger bij WW wel kon maar de laatste jaren dat ik WW deed ineens niet meer (misschien inmiddels wel, maar dat weet ik niet omdat ik geen lid meer ben. Ik hoop voor de mensen die nog WW doen dat het weer terug komt.). En natuurlijk alles wat je eet.  Je ziet ook een duidelijk overzicht in je startscherm van je doel, je beweging, je voedsel, leuke tips, recept suggesties, en je kunt er natuurlijk je gewicht bijhouden.  En je ziet natuurlijk hoe je er voor staat. Bij mij is dat dan 0.0 kg afgevallen omdat ik niets bijhoud. Je kunt overigens zelf instellen (net als bij de Transform app van Chris Powell van Obese) of je het rustig aan wilt doen of er hard tegenaan wilt (dan heb je wel wat karaktersterkte nodig  en kun je niet zo vaak uit eten als ik ;-).

Nog meer dingen bijhouden

Wat je verder kunt bijhouden behalve alle bovenstaande dingen, is je lichaamsmaten. Je hebt geen aparte app meer nodig alleen maar om je omtrek bij te houden. Want soms heb je nou eenmaal dat je het gewicht op de weegschaal niet omlaag ziet gaan, maar je omtrek-maten ineens wel. Sommige mensen raken al snel de moed kwijt / gefrustreerd als ze niets zien veranderen in het gewicht. In dit geval zie je dan nog wel in dezelfde app (lekker alles bij elkaar) dat er wel degelijk wat aan het veranderen is. Je kunt de volgende maten erin kwijt:

 • Taillemaat
 • Heupmaat
 • Borst-afmeting
 • Dij-afmeting
 • Arm-afmeting

Mocht je dit inmiddels ook weer bij WW kunnen invoeren zoals vroeger, dan hoor ik het graag!

Verder zitten er nog overzichtjes in voor je spiermassa, je bloedsuikerspiegel, je bloeddruk, je lichaamsvet, inname van macronutriënten, en natuurlijk je BMI en dergelijke. Ik vermoed dat ze uit bepaalde trackers komen en uit wat je eet op een dag. Ik kan het nu eerlijk gezegd niet zien omdat ik niet genoeg data in de app heb.

Verder kun je ook bijhouden hoe je dag was. Dat kan met behulp van icoontjes & tags, of door middel van vrije tekst. Handig als je snel terug wilt kunnen kijken waarom iets niet liep zoals je verwachtte. Je kunt bijvoorbeeld tags kiezen als Buikpijn, Depressief, Diarree, Energiek, Gemotiveerd, Feeststemming, Filmavond, Goed of slecht geslapen, Menstruatie,  Teveel doorgegeten, Trek, Trots, Ziekenhuis, Verveeld, Vermoeid, Op vakantie, etc, etc.

yazio afslank app analyse scherm

YAZIO afval uitdagingen

Naast al die dingen, heb je er ook nog Uitdagingen. Vroeger had je die bij WW ook. En om heel eerlijk te zijn: als mens is een uitdaging en competitie tegen anderen gewoon af en toe leuk om te doen. Lekker proberen de eerste te worden – lekker menselijk ;-). Jammer genoeg is het in de YAZIO app dan puur voor jezelf. Een soort teller die de tijd bijhoudt dat het je al gelukt is. Je kunt alleen niet echt iets bijhouden jammer genoeg. Bovendien zie je de teller niet in je startscherm – wel op je profiel. Niet echt een uitdaging op die manier (vind ik). Bij De Transform App heb je dan weer geen uitdagingen, maar er worden om de zoveel maanden wel dingen georganiseerd.

Je kunt met YAZIO bijvoorbeeld kiezen voor tijdelijke uitdagingen, zoals:

 • Geen chocolade
 • Geen suiker
 • Geen snoep
 • Geen Fastfood
 • Geen Koffie
 • Geen Alcohol
 • Geen Vlees
 • Geen Chips
 • Geen Sigaretten.

Nou ja, je hebt het denk ik wel door: je kunt je lol op :-). Je krijgt een timer te zien en dat moet je dan 21 dagen vol houden. Er zit ook een knop onder de timer [IK GEEF HET OP!].

Loser ;-).

Nee natuurlijk niet. Als je er mee wilt stoppen is dat je goed recht en helemaal jouw keuze. Wat anderen denken is niet belangrijk. Als je niet van jezelf houdt – wie dan wel??

Mocht je op die knop drukken, dan krijg je de vraag of je het zeker weet dat je de uitdaging stopt. De keuze is dan: Nee, of Ik geef het op!. Ai… En daar komt voor veel mensen een psychologisch aspect om de hoek kijken. Bijna niemand wil horen dat ie het ‘op geeft’. Best een beetje sneaky. Nadeel van dit alles is: je kunt maar 1 uitdaging tegelijk doen. Is ook wel weer prettig zodat je niet meteen in de stress schiet van alles wat je ‘moet’of ‘niet moet’. Ander nadeel is het eerder genoemde: het is puur een teller, verder niets.

De app koppelen met je activity tracker

Je kunt de YAZIO app ook koppelen (op moment van schrijven) met:

 • Google Fit
 • Huawei Gezondheid
 • Fitbit
 • Garmin
 • Polar
 • Samsung S-Health (gratis app, ook voor iPhone)

Mocht jouw tracker er niet tussen zitten, dan kun je ook in deze app handmatig je stapjes invoeren.

Je hebt geen workout video’s zoals je die bij de Transform App hebt. Ik ben zelf niet zo’n thuissporter (meer van het zwemmen), maar ik merkte dat ik door de video’s in de Transform App, en de beloningen van het afronden ervan, toch meer thuis oefeningen ging doen. Dat zit niet in de YAZIO app. En ook niet in de WW app. Je hebt bij WW wel online op de site tips en videootjes over bewegen, maar niet zo uitgebreid en gestructureerd als bij de Transform App.

YAZIO community

Er zit geen community in de YAZIO afval-app (bij Transform zit er een Facebook groep in de app zelf). Maar…. je kunt wel via de link in de app, lid worden van de YAZIO facebook groep. Ik weet eerlijk gezegd niet of die optie pas beschikbaar werd nadat ik betaald had of niet.  In de app zit dan weer een knop naar de facebook groep toe, dus je bent er zo.

Het eerste dat opvalt als je in de YAZIO facebook community kijkt:  het is een aparte Nederlandse facebook groep. Je hoeft dus niet zoals bij de Transform App alles in het Engels te doen.

Over het algemeen is het er bijzonder positief ingesteld, alleen als de app compleet aangepast is dan zie je soms wat negatief gemopper (Dat was er bij WW ook. Bij de Transform App met al die Amerikanen ontbrak het gemopper eerlijk gezegd, maar daar gaat alles dan wel in het Engels.).

Net als bij WW halen de beheerders negatief gemopper over veranderingen in de app na een tijdje weg. Alleen wordt het bij YAZIO netjes vooraf gemeld dat ze dat gaan doen, en hoe je voorkomt dat je bericht wordt verwijderd, en waar je terecht kunt als je ergens niet uit komt.

Bij WW worden je berichten zonder enige melding onzichtbaar gemaakt. Je denkt dus dat ze er gewoon zijn en zichtbaar zijn en dat niemand reageert, maar de rest van de WW community ziet ze niet. Bij de Transform App facebook groep heb ik eigenlijk nooit iets gezien van verwijderde berichtjes. Heeft denk ik meer te maken met de positieve sfeer daar: zal nauwelijks of niet nodig zijn om in te grijpen.

YAZIO Opzeggen – soepel of gedoe?

Opzeggen bij de YAZIO app was echt een eitje. Ik kon in de Google Play store naar lopende abonnementen gaan en daar het abonnement via een knop opzeggen. Geen gedoe met mailtjes of bellen: hoepla in een paar seconden was het opgezegd en wordt het niet meer van je rekening afgehaald. Lekker makkelijk. Bij de Transform App ging het trouwens bijna net zo makkelijk. Daar ging het via de website en met 2 klikken was je er ook vanaf. Ik wou dat ik kon zeggen dat het anders was na al het goeds dat WW me gebracht heeft, maar helaas heb ik daar meerdere keren een hoop gedoe gehad met opzeggen, inclusief deurwaarders achter me aan terwijl ik alles netjes betaald had…

Nou dit was het denk ik wel zo’n beetje! Mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag. Ik zal proberen ze zo volledig mogelijk te beantwoorden.

Na opzeggen, YAZIO weer opnieuw activeren tegen het oude tarief

Tijd voor een update! Ik las het blogje over Yazio een aantal jaren later terug. En ik zag dat ik nog iets miste.

Namelijk… wat als je je Yazio abonnement had opgezegd, en hem toch weer wilde activeren, en de prijs is nu hoger?

Moet je dan het hogere tarief betalen?

Nee! Als je het op deze manier doet, betaal je het oude goedkope tarief dat je voorheen had:

 1. Ga naar de Playstore (in de Apple store kan dit ook vast wel denk ik).
 2. Ga daar naar Abonnementen. Dara zie je een lijst met lopende abonnementen, maar ook met dingen die je al had opgezegd.
 3. Zoek Yazio op en klik op ‘Opnieuw abonneren’ en je gaat verder met het tarief dat je voorheen ook had.

Tip: als je een abonnement hebt opgezegd in de Play store, verschijnen nadat je abbo is afgelopen de opties: ‘Opnieuw abonneren’ en ‘Verwijderen’.

Druk nooit op ‘Verwijderen’ als je ooit in de toekomst nog tegen het oude goedkope tarief weer je abonnement wilt herstarten! Dat gaat dan namelijk niet meer…

Chantal

p.s. Nee, ik wordt niet betaald op wat manier dan ook door Yazio. Ook niet via affiliate links. Dit is puur mijn eigen ervaring met de app, die ik van mijn eigen centjes betaald heb ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties

 1. Ik kwam tijdens het zoeken naar info over deze app toevallig bij jouw verhaal uit. Super leuk om te lezen en het heeft me wel enthousiast gemaakt. Bedankt!

  1. Hoi!
   Wat leuk om te horen. Hoop dat je er net zo blij mee gaat zijn!
   groetjes,
   Chantal

 2. J.A. Dalhuisen-Drost schreef:

  Ik maak gebruik van Yazio, heb Pro betaald heb ook een aantal weken dat kunnen gebruiken. Een tijdje door omstandigheden niet Yazio gebruikt. Bij opnieuw aanmelden is de Pro-functie er niet meer en mijn abonnement is nog geldig.
  Hoe krijg ik mijn betaalde Pro functies weer terug. Geef mij een advies hoe ik dat moet doen.

  1. Hallo,

   Ik heb dat ook een keer gehad – heel vervelend. Soms word je na een update uitgelogd en moet je opnieuw inloggen om de Pro functionaliteiten te kunnen gebruiken. Het is soms alleen niet heel duidelijk dat je weer moet inloggen (hele kleine lettertjes en je bent er zo voorbij).

   Het beste kun je eerst even controleren of er geen update is voor de app (er is er pas weer een geweest).
   Als die er is, dan die eerst even installeren/updaten.

   Als je dan een startscherm krijgt met wat je gewichtsdoel is (gewichtsverlies, op gewicht blijven, etc), dan ben je niet ingelogd. Helemaal onderaan dat scherm staat een piepklein linkje waarmee je kunt inloggen. Zodra je inlogt heb je weer alle Pro opties.

   Mocht je die eerste vragen al voorbij zijn zonder dat je doorhad dat je kon inloggen, dan kun je naar je Profiel gaan (rondje met poppetje erin). Bovenaan staat dan Meld je aan of log in. Daar kun je op drukken en dan alsnog inloggen.

   Als dat allemaal niet helpt, dan kun je de app van je telefoon verwijderen en opnieuw installeren via hetzelfde playstore/apple store account waarmee je de app had aangeschaft. Ook dan moet je wel weer inloggen om de Pro opties te zien.

   Heel veel succes!
   Chantal

 3. Marijn schreef:

  Ik heb Yazio geprobeerd. De app werkt ok maar in vergelijking met Fitatu is hij niet zo goed. Het bevat een recpetenlijst met veel heerlijke recepten. En ik heb nog nooit een probleem gehad met scannen van producten in supermarkten. Het lijkt alsof t alles al kent 😀 dus dagelijks calorieën tellen duurt heel kort – 5 min per dag en alles is klaar.

  1. Hi Marijn!
   Nou ik heb hem geprobeerd hoor, en ik vind het helemaal niets. Maar super bedankt voor de tip. En ik ben blij dat jij het wel wat vindt (of als je als werk reclame voor ze maakt, dat je er voor betaald wordt lol). Ik word overigens niet betaald door Yazio, WW, of Transform, FoodFirst Network, of Fitatu: allemaal niet gesponsord.

   Ik vond Fitatu zelf niet fijn. Ik heb met Yazio trouwens ook nooit problemen gehad met scannen van producten (ik hoefde bijna nooit wat te scannen omdat bijna alles er al in stond) en de recepten bij Yazio zijn erg gevarieerd en lekker.

   Ik was niet zo enthousiast over de recepten in Fitatu. Als je dol bent op havermout en boterhammen en wraps dan is het wel ideaal :-). Inmiddels zijn er wel wat kleurrijkere recepten bij gekomen gelukkig.

   Ik vond de app onhandig in gebruik. Zag er wel mooi uit qua interface. Maar het was allemaal erg omslachtig en tijdrovend in gebruik. Nogal een gedoe om wat in te voeren en aan te passen. Ik was juist heel veel tijd kwijt met dingen invoeren in Fitatu in vergelijking met bijvoorbeeld Weight Watchers, Yazio, of de Transform app.

   Ik vond het zelf eigenlijk onsmakelijk om constant een Toiletdagboek onder m’n Maaltijdplan / Water inname te zien staan LOL. Van mij mag die wel ergens anders, of een andere naam krijgen ;-P.

   De app is ook een stuk duurder dan de andere apps en ik vind het eigenlijk zoals de app nu is, het niet z’n geld waard. Misschien wel als je een gigantische korting hebt, maar anders niet. Ik zie wel potentie voor als er eenmaal meer recepten in staan en meer variatie is, en de interface wat gebruiksvriendelijker is met het invoeren van voeding.

   Nou ja, enfin: ik heb hem geprobeerd (pro versie) en hem na een paar dagen als ‘misschien leuk voor later ooit als ie is verbeterd, maar nu nog niet’ bestempeld. Ik hou sowieso al jaren geen voeding meer bij dus ik heb niet veel aande functionaliteiten ervan, behalve als er leuke recepten in staan om te proberen (daar gebruik ik Yazio om de zoveel tijd bijvoorbeeld dan wel eens voor).

   Gelukkig is niet iedereen hetzelfde (zou een behoorlijk saaie wereld worden dan)ben ben jij er wel blij mee :-). Nog bedankt voor de tip en succes met de app!
   groetjes,
   Chantal

 4. Sandra Hagedoorn schreef:

  Hoi …. Ik wil graag n pro abonnement afsluiten voor 39,99 voor n jaar . Maar als ik dat doe kom ik op muziek en game app terecht en zegt hij dat ik niet genoeg saldo heb . Hoe kan ik nu lid worden? Grt Sandra

  1. Hi Sandra,
   oef dat is even graven in mijn geheugen – het is zo lang geleden dat ik een abonnement bij Yazio afsloot..
   Allereerst: mocht je al eens eerder een Pro abonnement bij Yazio hebben gehad voor de aanbieding van 20 euro, dan kun je het beste in de Play/App store bij je abonnementen kijken. Daar staan ook verlopen abonnementen in. En die kun je daar weer activeren. Vaak gaat dat dan tegen de oude prijs ;-).

   Als je niet genoeg tegoed hebt op je Play/App store account dan kun je of opwaarderen (bijvoorbeeld met een Play store of Apple store tegoedkaart van de supermarkt), of een betaalmethode koppelen aan je Play/App store account. Op die manier kan Apple/Google het bedrag wat je tekort komt aan tegoed van je rekening of credit card halen.

   Mocht je het niet via die methode kunnen regelen, dan kun je ook met je Yazio account inloggen op https://www.yazio.com/app/pro/login en daar de pro versie aanschaffen. Ik weet niet hoe je dan kunt betalen. Ik vermoed met credit card.

   Succes!

 5. Alenis Rita schreef:

  Mijn Yazio werkt niet meer. De app kan niet geopend worden. Groetjes.

  1. Hi,

   Ik ben niet de maker van de Yazio app – puur een gebruiker. Maar ik heb t in t verleden ook wel eens gehad.

   Het beste wat je kunt doen is:
   – controleren of je telefoon een systeem update heeft (in de instellingen bij t besturingssysteem). En zo ja, dan de systeem update doen.
   – daarna controleren in de Play store of de Apple app store of er een update voor de Yazio app is en voor eventuele andere apps. Als ze er zijn dan alle apps updaten (soms zijn er systeem apps waar andere apps gebruik van maken en werkt t niet als je die ook niet update).
   – t beste is om je telefoon opnieuw op te starten zodat al t werkgeheugen leeg is.
   – daarna de yazio app openen. En opletten of je ergens kleine lettertjes ziet met een inlog link – zie je die, dan was je uitgelogd en moet je opnieuw inloggen.

   Heel veel succes!
   Chantal

 6. Barbara Voskamp schreef:

  Overgestapt op Yazio na (weer) gedoe van WW.
  MOOIE APP. Mooi stukje heb je geschreven.
  Nu alleen nog opzoeken waar ik mijn gewichtverloop moet invullen hahahaha.
  Gr Belarus20

  1. Heeeee hallo :-). Alles goed met jou?? Ik zie denk ik voor t eerst je echte naam :-). Wil je trouwens dat ik die online aanpas naar je nickname? Kan hoor – geen probleem.
   Ja wat een nieuws he.. ik wist het al iets eerder. Ik had het al gezien in de Healthi App. Ik logde daar toevallig na lange tijd eens in en kwam meteen in het nieuws dat in Amerika alle workshops werden afgeschaft. Het stroomde daarom helemaal vol daar.
   Ik was ooit begonnen een berichtje te schrijven over de Healthi app maar had hem nog niet geplaatst. Je kunt er voor 30 euro per jaar de oude ww programma’s mee volgen ;-). Voor online meetings moet je 5 euro in de maand extra betalen, en die gaan dan via facebook. Maar je bent niet verplicht die te nemen. Ik heb er een Nederlandstalige groep aangemaakt: https://healthiapp.io/group?id=12897&deep_link_value=group . Denk dat ik m eerdaags afscherm zodat de Nederlandse berichten niet tussen de Amerikaanse spulletjes rondhangen. Er zijn een paar dingen die anders werken en waar je rekening mee moet houden bij Healthi. Misschien handig dat ik toch dat blogje snel online zet :-).

   Maarre.. om je vraag te beantwoorden: dat doe je op de dag zelf in het dagboek bij Lichaamswaardes. Dus je gaat eerst naar de dag waar je het gewicht in wilt voeren, en daar kun je dan in je dagboek het gewicht toevoegen. Als je eenmaal een gewicht hebt ingevoerd, dan kun je naar een andere dag gaan, en hem met het plusje en minnetje voor die dag waar je op staat ophogen/verlagen. Het overzicht is een beetje zoeken: in je dagboek ga je bovenaan naar het icoontje van een grafiek met sterretjes (tweede van rechts). Dan ga je naar gewicht (grijs blok met antieke weegschaal). Daar kun je dan bovenaan kiezen voor Dagelijks overzicht, Wekelijks, of Maandelijks overzicht. Staat me bij dat er vroeger ook een Jaaroverzicht was en een ‘hele periode’ overzicht. Misschien dat ik die nu niet zie omdat mijn data is verwijderd uit de app..

   Hoop dat je er wat aan hebt!
   groetjes & succes!
   Chantal

 7. Hey hey☺️
  Na een lange tijd gebruik ik nu ook terug de Yazio app..
  Hoe/waar kan ik zien dat ik de Pro versie nog heb?
  Ik ben wel blijven betalen dus ga ik ervan uit dat ik nog Pro heb..

  2de vraagje.. klopt het dat vroeger de “beweging-activiteiten” extra calorïeen bij je dagtotaal bijgerekend werden (om diezelfde dag op te eten) en nu niet meer? Wat natuurlijk beter is.. 😁

  Groetjes!

  1. Hi Ikke :-).
   Ik moest zelf ook even zoeken. Ik gebruik de app namelijk niet meer sinds ik van dieten ben afgestapt (het is niet mijn app wat veel mensen denken die hier wat plaatsen) en hij ziet er tegenwoordig heel anders uit.

   Om te zien of het account waar je mee ingelogd bent Pro is, kun je het beste naar je Profiel gaan (links onder op t poppetje drukken). Bij je profielfoto staat er dan een geel dingetje met PRO er in geschreven. Als je het via de website had aangeschaft ipv via de Play store of Apple store dan kun je het beste hier even kijken: https://help.yazio.com/hc/en-us/articles/360000150949-I-subscribed-to-PRO-but-I-m-still-a-basic-user-

   Zie je dat niet, dan ben je niet ingelogd met je Pro account (of, waarschijnlijk niet op jou van toepassing: dat je abonnement verlopen is).

   Je tweede vraag: dat is volgens mij een optie. Ik weet het niet zeker of dit is wat je bedoelt, en ook niet of je die kunt zien in een gratis account of alleen in een Pro account.
   Je gaat naar je Profiel (rechts onder). Dan rechts boven naar het tandwieltje (instellingen).
   Dan naar Dagboek en Watertracker.
   Daar kun je Activiteit verrekenen met caloriedoel aan of uitzetten. Volgens mij is dat waar je naar op zoek bent toch? Ik weet niet of het nu anders is eerlijk gezegd: als je dat wilt weten dan kun je misschien beter contact opnemen met de helpdesk van Yazio.

   Bij ‘Mijn Doelen’ in de instellingen kun je ook nog aanpassingen doen op je activiteitsniveau, je wekelijkse doel etc (wel handig om eerst je huidige gewicht in te voeren voor je hier wat aanpast). Misschien handig om te checken of daar alles goed staat als je het lang niet hebt gebruikt.

   groetjes & succes!
   Chantal

 8. Simone schreef:

  Ha weet jij hoe ik een toegevoegd artikel eten dus kan verwijderen?

  1. Hi Simone,

   ja dat weet ik :-). Je moet over het artikel naar links swipen. Dan wordt ie rood en weg is ie!
   groetjes,
   Chantal