Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | Weight Watchers wordt WW – wat is er veranderd?

Weight Watchers wordt WW – wat is er veranderd?

Leuke dingen las ik. Over Weight Watchers dat voortaan WW ging heten. Wellness that Works hadden ze bedacht. ‘Maar waar is die t dan?’ vroeg ik me direct af. Detail ;-). Later zag ik dat ze het ook hadden over Wellness Wins. De opties zijn nog open blijkbaar.

Er kwamen veel nieuwe dingen bij waarvan ik dacht: hee zoiets hadden we in het ProPoints tijdperk ook! Bijvoorbeeld de functionaliteiten van de Connect Groups. En boy wat miste ik die al die tijd sinds ze verdwenen waren. Leuk dat die dingen weer terug komen! Ik was voorheen al zo lang met WW bezig geweest en dit klonk allemaal leuk. Erg leuk. Het eerste zou per 4 oktober worden geintroduceerd.

En de WW aanbiedingen stroomden m’n mailbox in..

‘Meld je nu weer aan!’ riepen ze. ‘Wij zijn leuk!’. ‘WW. Weight Watchers heruitgevonden‘ stond er in. Klonk best goed.

Ach, dacht ik: altijd leuk zo’n verandering. Misschien toch maar aanmelden. Gewoon om even rond te kijken wat er nieuw is. Lijkt me leuk. Ik vond het alleen zonde van het geld. Want tja, ik was bezig met Leven zonder dieet.

Nog twee weken lang ongeveer probeerde ik de WW mailtjes te negeren. Maar toen. Toen liet ik me toch verleiden…

Ik werd weer lid van WW

Nee, niet om af te vallen of om op gewicht te blijven. Alleen maar om te kijken wat er veranderd was. Voor 4 maandjes. Dan kon ik er hier ook misschien nog wat leuks over delen (Jaaah, wat een goed idee!). Ik zag het helemaal zitten om over alle leuke nieuwe dingen wat te melden.

Een super hartelijke ontvangst kreeg ik op connect – die community is echt fantastisch! En dat maakte het voorheen juist ook zo moeilijk om los te komen ;-). Super gezellig om al die oude bekenden weer te zien, en te lezen wat ze bezig houdt.

Wat is er veranderd nu Weight Watchers voortaan WW heet?

Dit is er veranderd bij Weight Watchers / WW:

  • De huisstijl kleur. Lichtblauw is een fel kleurtje donkerblauw geworden.
  • De naam. Eigenlijk schreef iedereen al WW ipv Weight Watchers want dat was gewoon makkelijker.
  • De prijs. Die is hoger dan de vorige keer. Zelfs met aanbieding.

Dat is het op dit moment wel zo’n beetje helaas. Meer kan ik er nog niet van maken. Ik had gehoopt hier veel leuke dingen te kunnen melden. Maar helaas.

In de maling genomen?

Ik voelde me eerlijk gezegd best een beetje in de maling genomen. Ik zag niets van de leuke wijzigingen.

De melding in de WW nieuwsbrief dat Weight Watchers ‘heruitgevonden’ was (ook te vinden in de pagina titels in de Google zoekresultaten): best een beetje misleidend, aangezien er nog helemaal niets veranderd is. Zet dat er dan pas in als het inderdaad zover is.

De homepage: ‘Onze leden houden van ons nieuwe programma!’ staat er. Welk nieuw programma? Dat gaat over het ‘oude’ nieuwe programma dat een jaar geleden werd geintroduceerd. De ‘Nieuwe handige app’ is dezelfde app als van een jaar geleden.

Ik had online een leuk filmpje gezien. Dat filmpje staat ook op de homepage van de Nederlandse WW website. In dat filmpje zie je als oud-lid allemaal leuke nieuwe dingen. Die dingen zijn er dus allemaal nog helemaal niet… Dat staat er alleen niet bij in het filmpje zelf.

Hoe kan dat nou? Hoe zit het met die veranderingen?

Die heb je in Amerika. In Nederland komen ze pas in Q1 2019. En de Connect Groups ietsie eerder in december 2018.

Niet alle media was zo lief geweest om dat er bij te vermelden. En de reclame uitingen van WW ook niet. Het WW filmpje op de homepage waar je al die nieuwe dingen ziet ook niet. En ik had de media en de korte tekstjes in de WW aanbiedingsmailtjes gelezen over dat het heruitgevonden was.

Pas als je verder gaat struinen vind je ergens kort een klein zinnetje ‘De komende weken en maanden krijg je prachtige nieuwe ontwikkelingen van ons te zien.’ (er staat niet bij welke van de dingen die je in t filmpje ziet er nog niet zijn). Moet je maar net daar op die pagina komen en dat ene zinnetje tussen al die teksten lezen. Dan had je het half soort van geweten. Maar nog was het dan erg onduidelijk wat er dan al wel of niet was doorgevoerd. Na verder snuffelen kwam ik op een andere pagina nog een klein zinnetje tegen waarin stond dat Wellness Wins in Q1 2019 zou komen. Een pagina die een oud-lid eerlijk gezegd niet zo snel zou bezoeken.

En dus, zit ik eigenlijk helemaal voor niets met een abonnement om de ‘leuke wijzigingen’ te bekijken.

Als ik het persbericht van WW had gelezen, dan had ik het geweten.

Dan wel. Maar ik hoorde dingen op TV, in reclamebanners, en las korte stukjes op internet, en de aanbiedingsmailtjes van WW, en bekeek het filmpje op de homepage van WW. Niet zo handig blijkt ;-).

Wellicht maak ik nog net wat wijzigingen mee in m’n laatste week van m’n abonnement en zie je hier tegen die tijd een leuk verhaal over de veranderingen. Ik hoop het! Maar de kans is groter dat ik het grootste deel net mis loop. En dat ik dus gewoon voor niets betaald heb..

En wat zeggen ze dan… eigen schuld, dikke bult? Voel me toch ergens nog steeds een klein beetje in de aap gelogeerd. Ondanks de ieniemienie meldingen die ik later vond toen ik er verder in ging spitten omdat ik geen veranderingen zag.

p.s. Mocht je nou ook net als ik niet het WW persbericht hebben gelezen en je denkt er aan om lid te worden van WW vanwege al die vernieuwingen: lees toch eerst even het officiële ‘Weight Watchers wordt WW’ persbericht ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Op connect is er ook al veel om gelachen. Had mijn abonnement al opgezegd, maar het wordt steeds minder geloofwaardig

    1. Hoi Agnes,
      hm ja ik begreep al zoiets uit de reacties die ik kreeg :’-D. Het grappigst vind ik nog de vergaderkamer van de kerk die nu ineens ‘studio’ heet maar er niet uit ziet als een studio. Gaat je vast lukken zonder je abonnement!