Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | Weight Watchers weegmoment – tips voor op de cursus

Weight Watchers weegmoment – tips voor op de cursus

Tips voor het Weight Watchers weegmoment op de cursus

Op de Weight Watchers cursus is er altijd een weegmoment. In de loop der jaren heb ik een aantal tips verzameld van waar je op kunt letten gedurende de seizoenen bij het Weight Watchers weegmoment op de cursus.

Ben je helemaal nieuw bij WW? Misschien vind je het blogje met de meest gestelde vragen over de WW cursus (inclusief het weegmoment) wel interessant! Nog geen idee welk abonnement bij je past? Misschien heb je hier wat aan.

Mijn Weight Watchers weegmoment tips

  • Zorg dat je iets aan doet dat je vrijwel het hele jaar door aan zou kunnen doen qua kleding / schoenen / accessoires. Zo heb je niet ineens een dikke plus als je in de winter met je laarzen aan komt stappen.
  • Neem eventueel slippers mee om aan te doen tijdens het wegen. Dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat je in de zomer op je slippers een ander gewicht hebt dan met je winterlaarzen. Je slippers doe je gewoon aan vlak voor je op de weegschaal gaat staan.
  • Gebruik een t-shirt als basis top, en neem in de koudere maanden meerdere laagjes vestjes mee. Die kun je dan uitdoen voor het wegen.
  • Check het gewicht van je sieraden en riem – sommige sieraden wegen echt veel minder dan andere en je kunt zo maar een paar honderd gram verschil hebben door je sieraden. Is dat erg? Nee, maar wel als je het je enorm aantrekt als je ineens een plusje hebt terwijl het misschien gewoon komt door je sieradenkeuze…
  • Vind je het allemaal teveel gedoe? Check bij je eerste thuis-weegmoment hoeveel je zonder kleding weegt, en hoeveel met kleding, schoenen, riemen, en sieraden. Noteer dat verschil. Bij alle volgende weegmomenten doe je hetzelfde en probeer je ongeveer hetzelfde verschil aan te houden.

Maar het is toch juist handiger om eens een lager gewicht te hebben na je vakantie als je wat was aangekomen, puur door je kleding keuze?

Eh.. dat lijkt misschien zo. Maar dat is natuurlijk een beetje jezelf voor de gek houden. Want wat gebeurt er dan die week erna? Je krijgt ineens de stress erbij dat je dus extra goed moet afvallen om niet alleen je vakantie-plusje weg te werken, maar ook nog eens het gevolg van je lichte kleding keuze. Je moet dus ontzettend hard aan de bak dan wil je de volgende week dat rechtgetrokken hebben. Dat maakt het echt niet gezellig zo vlak na je vakantie kan ik je vertellen ;-).

Plus… wat leer je er van als je jezelf zo voor de gek houdt? Stel dat je een bent aangekomen door je menstruatie, of een vakantie, of gewoon door een leuk weekendje weg of veel eten (overigens hoeft het niet zo te zijn dat je bij al deze dingen aankomt ;-)). Is het dan gek dat je minder goed resultaat hebt? Nee, niet echt. Doen alsof het niet zo is, helpt je op de lange termijn niet. Stiekem doen maakt het afvallen moeilijker. Open zijn werkt beter. Waarom? Als je het werkelijke gewicht accepteert dan ontlast je jezelf van de ‘o jee ik denk dat ik ben aangekomen’-stress. Die blijft niet een week of meer iedere dag door etteren op de achtergrond. Je kunt er daardoor zonder schuldgevoel tegenaan, zonder etterende stress op de achtergrond. Van stresshormonen gaat overigens je lichaam meer opslaan, vooral bij je buik.

Life Time Member worden in de zomer is niet zo ideaal

Het klinkt misschien ideaal, toch? Je stabilisatie periode afronden in de zomer en dan Life Time Member worden. Hmz. Ik vind persoonlijk van niet – ik had liever gehad dat ik in de winter LTM was geworden want ik wist al die weegtips pas veel te laat… Ik stond dus wel met slippers en korte broek en t-shirt in de zomer daar. Hartstikke leuk natuurlijk om je slanke benen te kunnen showen als je je LTM ster krijgt :).

Maar ja, de maanden erna wordt het kouder en kouder. En je kleding zwaarder en zwaarder. Om LTM te blijven mocht je voorheen tot 2kg zwaarder worden. Daarboven verloor je je LTM status. Die 2kg gaat snel met winterkleding kan ik je vertellen ;-). Je hebt namelijk ook nog de natuurlijke gewichtsschommeling van je lichaam als je op gewicht bent (vaak zo’n 1-1,5kg). Ik moest dus naarmate de winter er aan kwam ineens weer 3kg extra afvallen zodat ik niet meteen LTM-af was als m’n gewicht eens schommelde en het tijd was voor zwaardere kleding. En die laatste kilootjes voor ik LTM werd gingen al zo ontzettend traag – en dat was helaas ook zo in de poging om klaar te zijn voor de winter.

Tegenwoordig heb je een soort van tabel in je LTM boekje staan waarin je kunt vinden wat je marge is. Zolang je BMI gezond is, is er niets aan de hand. Hoera! Dat maakt het leven ineens een stuk makkelijker als je in de zomer LTM wordt. Tenzij je natuurlijk tegen de bovengrens van je BMI aan zit. Je kunt dan dus je LTM uitstellen, of je gaat meteen vanaf het begin aan de slag met de Weight Watchers weegmoment tips hierboven zodat je je daar helemaal geen zorgen over hoeft te maken: in welk seizoen je ook LTM wordt, het maakt dan helemaal niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *