Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | Vegetarisch afvallen met Weight Watchers

Vegetarisch afvallen met Weight Watchers

Lukt het als vegetariër wel met Weight Watchers online om af te slanken?

Het Sonja online afval programma bleek dus niet zo’n succes te zijn als vegetariër tenzij je gewoon vlees en vis aanzet en dat zelf vervangt.

Maar hoe zit dat met Weight Watchers online? Is dat wel geschikt voor vegetariërs?

We nemen gewoon de proef op de som! Dus in 2012 ingeschreven – ik dacht ik probeer het eerst even voor ik begin met schrijven erover. En de ontzettend grote hoeveelheid aan informatie doorgelezen.

Is Weight Watchers online geschikt voor vegetariers?

Er is zoveel te vinden op het online platform van Weight Watchers dat je daar wel een aantal daagjes mee zoet bent. Je kunt het natuurlijk tijdens het afvallen allemaal doen, maar de praktijk heeft me geleerd dat het in mijn geval het beste is om alles vooraf te lezen. Later komt er toch niets meer van: dan ben je alleen nog maar met afvallen, sporten en recepten bedenken bezig.

Zelfdiscipline vereist

Ik heb er wel vertrouwen in als ik de recepten bekijk en vooral zie hoe je eigen recepten kunt invoeren. Dit gaat volgens mij zeker geschikt zijn voor een vegetariër met zelfdiscipline. Dat laatste moet je denk ik wel hebben want je moet je eigen menu’s samenstellen. Het wordt dus niet voorgekauwd zoals bij Sonja Bakker. Als je geen idee hebt hoe je afwisselend en gezond moet eten, of lui bent aangelegd dan kan dit lastig zijn denk ik. Als je juist moe wordt van de eentonige aardappel en rijst weken van Sonja Bakker dan is dit juist misschien wel wat voor jou.

Bewust worden van wat je eet

Het grote voordeel dat ik nu al aan de start zie, is dat je heel veel inzicht krijgt in wat je wel en niet goed kunt eten als je als vegetariër wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Door alles online bij te houden en direct te kunnen zien hoeveel je nog kan eten die dag als je een bepaald recept zou gebruiken, word je je meteen bewust van wat je eet.

Ga je dan niet te weinig eten?

Dat denk ik niet want er wordt overal heel duidelijk uitgelegd dat als je minder dan je dagelijkse punten eet, je lichaam juist in de ‘opslag-stand’ gaat waardoor je juist niet afvalt. Bovendien wordt er duidelijk uitgelegd dat het natuurlijk niet gezond is omdat je dan niet de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt om je lichaam goed te laten lopen.

De komende weken dus Weight Watchers als vegetariër!