Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | Mijn afscheidsbericht op Weight Watchers Connect van januari 2019

Mijn afscheidsbericht op Weight Watchers Connect van januari 2019

In januari 2019 stopte ik na jaren met Weight Watchers. Er was in mij iets veranderd en daardoor paste het ineens niet meer. Hieronder het afscheidsberichtje (alles op Weight Watchers Connect gaat weg):

Toedeledoki!

Ik wens iedereen heel veel succes met zijn/haar dromen te realiseren 🙂 :).
Of dat nou afvallen is, aankomen, op gewicht blijven, gezond zijn, blij zijn, van jezelf houden, of iets totaal anders.

Sinds de lente van 2018 is er iets veranderd in mij. En daardoor ga ik voorgoed weg van WW Connect.

WW heeft me veel goeds gebracht. En ook jarenlang veel ‘regeltjes’..

Ik begon Weight Watchers in 2013. Het eerste jaar online viel ik steeds terug. Ondanks dat de online tools toen veel meer konden en ook qua community had je veel meer opties dan nu. Ik ging het jaar erna ook naar de cursus. Ging als een speer zonder terugvallen. En werd in 2015 Weight Watchers Life Time Member. In totaal ben ik 17 kg afgevallen sinds 2013.

Ik bleef jaren lang denken a la WW om op gewicht te blijven. Met succes. Ik was trots en blij. Ik heb met m’n enthousiasme heel wat mensen om me heen gemotiveerd om ook WW te doen, of blijven te doen. Ik heb er van genoten. Recepten Weight Watchers proof maken vond ik geweldig. Ik was dol op de regeltjes. Ik was goed in afvallen. Ik was goed in op gewicht blijven. Weight Watchers was the best.

Maart 2018: de verandering

Alleen kwam begin 2018 al een beetje het besef dat ik dus eigenlijk permanent aan het WWen was om op gewicht te blijven. Als ik het losliet, dan kwam ik aan. En ging ik bij +1,5kg weer ’terug in het gareel’ zoals dat genoemd wordt op WW Connect. Jo-jo-en binnen een kleine marge. En zo ging dat jaren lang door.

En toen veranderde er iets in mij. Als ik terug kijk, was het eigenlijk al veel langer aan de gang. Maar in maart 2018 ging alles op z’n kop na het lezen van de eerste 2 hoofdstukken uit een boek. Ik heb het boek daarna nooit meer ingekeken trouwens. En niet uitgelezen. Het boek was niet de oplossing (weer regeltjes er bij). Maar het deed me wel herinneren aan vroeger als kind. Over hoe ik toen omging met eten.

Voorbij de dualiteit

Ik denk niet meer de hele dag aan punten tellen. Ik denk niet meer in goed en slecht. Je kan het niet fout doen. Het is goed zoals het is. Je bent goed zoals je bent. Ik denk niet meer in gezond en ongezond. Ik denk niet meer in te vet en slank. Niet meer in moeten bewegen of te weinig bewegen. Of het bijhouden ervan (m’n activity tracker ligt te genieten van z’n pensioen op m’n nachtkastje). Niet meer in ‘gareel’. Niet meer in opletten. Niet meer in mezelf verbeteren. Niet meer in regels (wie verzint die dingen?? Oh ja, mensen..). Alle regels los. Vertrouwen.

Niet meer in ‘als ik dit neem dan moet ik rustiger aan doen met andere dingen eten’.

Niet meer in of. Maar in en.
Alles is mogelijk. Niet meer duwen en trekken aan het lichaam en je gedachten. Weg met de regels.

Alles is goed zoals het is. Mijn lijf weet precies wat het moet doen. Dat wist het altijd al. Ik hoef me daar niet mee te bemoeien met mijn brein. En daar vertrouw ik op.

Als mijn allergieën zijn weg. Al mijn fysieke klachten zijn weg. Ik kan weer alles eten.

Met als resultaat dat ik nog 3 kg afviel en maanden lang op gewicht ben gebleven met eten en drinken wat ik wil zonder ook maar na te denken over of het slim is om te doen. Ik ga 2-5 keer per week uit eten en ik geniet.

Het ligt zo ver van de zienswijze van Weight Watchers verwijderd – vandaar m’n keuze om voorgoed te vertrekken.

Al m’n ideeën over hoe dingen ‘moeten’ in het leven en over hoe dingen werken in het leven zijn weg. Alles kan. Heerlijk.

Vrijheid.

Ik geniet.
Ik leef.
Ik vertrouw.
Vrijheid.
Ik ben dat wat ik ben.
Chantal

Succes allemaal met Weight Watchers! Het ga jullie goed!