Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | Gaat het afvallen niet snel genoeg? De voordelen van langzaam afvallen (Team Slak)

Gaat het afvallen niet snel genoeg? De voordelen van langzaam afvallen (Team Slak)

Ik zie zoveel mensen op Weight Watchers Connect die klagen als het niet snel gaat. Behalve de mensen die zelf zeggen dat ze in Team Slak zitten. Grappig!

Heb je wel eens in de tuin gezeten en een slak en een wesp gade geslagen (wow wat een retro-taal)? Allerlei dieren in je tuin die ‘in your face’ aanwezig zijn en haastig en gestrest zijn – bijvoorbeeld de wesp. En dan een slakkie dat rustig relaxt voorbij schuifelt. Het lijkt heel langzaam te gaan, met die leuke sprietjes die alles in zich op nemen en rustig alles om zich heen bekijken en elke stap vooruit eerst bekijken en dan de stap doen. Bezig met het reis en het doel.

Voel je de rust? Ikke wel :-).

Je staat op. Gaat naar binnen om je waterglas te vullen.

Komt terug.

Slag weg. Hm.

Na flink wat zoeken blijkt dat de slak 4x verder loopt dan waar je ‘m had verwacht. Vandaar dat je ‘m niet kond vinden..!

De wesp die ‘in your face’ maar om je heen aan het vliegen was, is nog steeds op dezelfde plek druk en haastig heen en weer aan het rondvliegen. En lekker aan het snoepen van m’n fruit op tafel, als ik even niet kijk.

Bezig met het doel, niet met de reis.

Zo slecht is het niet om een slak te zijn.

Slakken lijken relaxt en rustig, en bekijken alles op hun reis aandachtig. En toch gaan ze sneller dan je denkt. Je hebt het pas door als je ze even niet ziet.

Ik ben altijd een blije slak geweest bij Weight Watchers. Langzaam is niet slechter. Je leert beter wennen aan je nieuwe lichaamsbeeld waardoor je minder snel weer aan komt als je stopt met afvallen (is uit onderzoek bewezen).

Je hebt langer de tijd om een gewoonte te maken van je nieuwe manier van leven. Je hebt minder stress in je lichaam als je langzaam gaat en je je realiseert dat ‘het gaat zo snel als het gaat’.

Je lichaamshuishouding qua hormonen en stofwisseling kunnen zich beter aanpassen dan wanneer je super snel gaat.

Je huid kan zich ook rustig aanpassen aan de verminderde omvang.

Nix mis met slak vind ik.

Jippie Juich, voor iedereen in team slak! En voor de mensen in team wesp natuurlijk ook :-). Wan het een is niet beter dan het andere. Het is gewoon anders. Meer niet.