Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | De kracht van communities: Weight Watchers (WW)

De kracht van communities: Weight Watchers (WW)

Ik realiseerde me vandaag hoe krachtig een community kan inwerken op de individuen in zo’n groep. Hoe kom ik daar ineens zo op? De laatste weken vraag ik me steeds vaker af hoe het in deze tijd gaat met alle anderen met wie ik contact had toen ik Weight Watchers deed.  Zijn ze nog steeds op Connect? Of weer terug?  Hoe vergaat het ze?

Ik merk dat ik de laatste weken soms aan de WW community denk. Het dagelijkse contact. De gezelligheid. Maar niet het gemopper. Dat mis ik dan weer niet 🤣.

Ik mis ook niet de dualiteit die het bij me teweegbracht. En ook niet de gedachten over dat je beter bepaalde voedingsmiddelen niet te veel kunt eten, of dat je jezelf moet beperken.

En al dat plannen.. Nee, dat mis ik dan al helemaal weer niet.

Het is ook niet echt een gevoel van missen. Het voelt meer alsof ik me ineens bewust ben van de energie daar. En dat herinnert me aan hoe het was. Echt missen heb ik niet. Is ook niet nodig.

Misschien komt het door het corona virus en dat ik niet meer honderden keren per jaar uit eten kan om nieuwe dingen te ontdekken zoals voorheen. Dat je daardoor terugvalt op dingen van vroeger waar je je goed voelde. Niet dat ik met niet lekker voel in deze periode: ik heb er van kleins af aan al nooit een probleem mee gehad om op mezelf te zijn en ook niet om met technologie bezig te zijn. Ik vermaak me wel. Nu ook. Ik heb er eigenlijk geen probleem mee om afgezonderd te zijn als ik heel eerlijk ben. Ik vermaak me net zo goed gezellig met anderen als gezellig met mezelf.

One day it will all make sense

One day it will all make sense

Ik heb gewoon diep van binnen het gevoel dat dit alles ergens goed voor is. Hier thuis in de buurt van Schiphol is de lucht bijvoorbeeld een stuk frisser. Schone lucht. Ik had het pas door hoe vies de lucht hier was toen het vliegverkeer bijna stil stond. Minder herrie. Ik hoor ineens bomen ruisen. En vogeltjes. En stilte. Heerlijk!

Al die jaren discussies op tv over dat vliegtuigen en auto’s slecht zijn voor de lucht. Wat een geweldige tijd moet dit zijn voor klimaatonderzoekers om nu eens te kijken of het echt verschil maakt. Of juist helemaal niet. Dat zou wat zijn zeg.

Een hoop dingen in de wereld gaan door dit alles denk ik veranderen. En misschien is dat wel goed. Zoveel nieuwe uitvindingen, zoveel nieuwe inzichten, zoveel nieuwe medische inzichten, zoveel mensen die even tijd hebben om te kijken wat ze willen. Of ze nog willen wat ze nu doen. Hoe ze het anders zouden willen. Iedereen hoorde ik jaren hiervoor roepen dat ze wel weer eens een echte zomervakantie wilden zoals vroeger op school. Even weken niets. Gefeliciteerd, your wish is granted in 2020  :-).

Creativiteit lijkt overal omhoog te sprieten. Mensen zijn zich meer bewust van hun rechten en hoe het voelt als je vrijheid je deels ontnomen wordt.  Dit is er eentje voor in de geschiedenis boeken. Tijd voor een nieuwe jaartelling.

2019 wordt 1 B.C. – 1 year Before Corona

Maar goed.. de laatste twee weken kwam er zo af en toe dus ineens de gedachte voorbij hoe het met iedereen van toen zou zijn. En toen kwam er een black friday aanbieding voorbij. Voor 30 euro had ik toegang tot het antwoord.

Dus na 2 jaar afwezigheid, ben ik de komende 2 maanden weer even op Connect te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *