Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Weight Watchers (WW) | Afvallen met Weight Watchers: online, offline, of combipas?

Afvallen met Weight Watchers: online, offline, of combipas?

Weight Watchers. Stel je wilt afvallen, en je denk er aan om voor Weight Watchers te kiezen. Welk programma / abonnement kies je dan: online, offline, of een combipas? En wat kun je van die verschillende programma’s verwachten?

weight watchers abonnementen

Wat is Weight Watchers?

Weight Watchers is een systeem om mee af te vallen EN mee op gewicht te blijven. Bij de meeste diëten is het afvallen allemaal goed geregeld, maar daarna moet je het eigenlijk vaak zelf maar uitzoeken. En is de kans natuurlijk groot dat je je oude eetpatroon weer oppakt en weer aan komt. Bij Weight Watchers zit er ook een heel traject achteraan om op gewicht te blijven. Dat traject begint stiekem al op dag 1 van je afslankreis en wordt steeds meer ingeprent doordat je iedere dag bewuster nadenkt over de keuzes die je maakt qua voeding (door het puntensysteem). Als je op je streefgewicht bent, zet je je profiel op stabiliseren en leer je om op gewicht te blijven. Helaas ontvang je dan niet meer iedere week nuttige motivatie berichtjes – eigenlijk slaan ze dan de plank compleet mis, maar je valt in ieder geval niet in een diep gat zoals met sommige andere diëten.

Welke abonnement opties heeft Weight Watchers?

Je hebt in Nederland momenteel de mogelijkheid uit de volgende drie opties:

  • online
  • offline – deze wordt niet op de WW website genoemd, maar is er wel
  • combipas – een combinatie van offline en online

In Amerika zijn er meer mogelijkheden, maar die zijn er nu (nog) niet in Nederland. Bijvoorbeeld met een persoonlijke coach, maar dan wel online en telefonisch. Je hoeft de deur dus niet uit – ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of geen ww cursus in de buurt hebben. Maar ja, dat is Amerika dus, en is er nog niet in Nederland helaas.

Weight Watchers Online

Online heb je toegang tot alle afgeschermde informatie op de website. Dat bestaat uit bijvoorbeeld heerlijke recepten , informatie over hoe WW werkt, tips voor feestdagen, uit eten gaan, vakanties e.d. Informatie over in beweging komen, patronen veranderen, jezelf gemotiveerd te houden. Je kunt natuurlijk ook je eetdagboek daar bijhouden. Er is ontzettend veel informatie te vinden op het afgeschermde deel van de website: je kunt er als je wilt dagen of weken mee bezig zijn. Alles om er voor te zorgen dat je lekker eet, beweegt, en lekker geniet van het leven.

Verder heb je toegang tot de Weight Watchers app. Daar kun je bijhouden wat je eet, je kunt je dagen vooraf inplannen. Je kunt er ook de recepten vinden, en wat beperktere andere informatie. Verder kun je er je beweging in bijhouden. Het grote voordeel van de app is Weight Watchers Connect. Een soort facebook dat iets klungeliger werkt, maar wat super fijn is. Als je bijvoorbeeld niet mobiel genoeg bent om naar de cursus te gaan, of je zit even te krap bij kas voor een combipas, dan kun je hier contact hebben met anderen. En dat zijn er veel! Mij kun je bijvoorbeeld vinden als zeebeest. Je kunt er foto’s vinden van de voortgang van anderen, receptjes van anderen, en vooral van elkaar leren, en elkaar motiveren en steunen.

Je gewicht houd je zelf bij. Als je eerlijk tegen jezelf kunt zijn over wat je eet en wat je weegt, dan past dit abonnement waarschijnlijk bij je. Toch raad ik je dan alsnog aan om de eerste maand ook een offline cursus te bezoeken (en los te betalen). Waarom, dat kun je hier lezen.

Weight Watchers Offline (cursus / bijeenkomst)

Offline zijn er wekelijkse bijeenkomsten, cursussen worden ze binnen Weight Watchers genoemd. Het woord cursus dekt de lading niet echt goed. Je leert er zeker heel veel maar het is meer een samenkomst.

Een half uur voor de cursus loop je binnen en ga je bij de coach op de weegschaal staan. Dat doe je met je kleren en je schoenen aan. Zie hier veelgestelde vragen over de Weight Watchers cursus. De coach noteert dat op een boekje. Alleen jij en de coach weten je gewicht. Het wordt dus niet rond getetterd, en degene achter je kan het gewicht niet aflezen van het schermpje dat de coach voor zijn/haar neus heeft.

Je krijgt van de coach een weekboekje – een van de voordelen van naar de cursus gaan. In dat boekje staan tips, eye openers, maar ook receptjes die je vaak pas jaren later in de app en op de website kunt vinden. Als je alleen offline doet, dan betaal je los per cursus en je krijgt een papieren eetdagboek-planner voor de komende week. Je kunt als je wilt wat WW producten kopen maar het is niet verplicht. Als je voor het eerst komt krijg je een inschrijfformulier en blijf je na de cursus wat langer en krijg je persoonlijke uitleg over hoe WW werkt en hoe je aan de slag kunt gaan.

Als iedereen gewogen is, loopt de coach door het weekboekje heen, dat altijd een leuk en handig thema heeft voor dat moment. Dat is vaak interactief. Je kunt tips opgooien of vragen stellen over dingen waar je tegenaan liep/loopt. De coach en de andere cursisten kunnen je dan tips geven. Over je valkuilen en je tekortkomingen hoef je je even niet te schamen: bijna iedereen in die kamer heeft hetzelfde al eens meegemaakt. Je zult merken dat mensen daardoor ook heel open zijn over waar ze tegenaan lopen. Er wordt in veel cursussen veel gelachen, en de coaches zijn vaak inspirerend. Dat geeft je weer even een motivatie boost.

Weight Watchers Combipas

En dan heb je nog de Combipas. Daarmee heb je:

  • toegang tot de cursus (betalen voor de cursus hoeft niet: dat zit al in je abonnementsprijs in)
  • online toegang tot het afgeschermde deel van de website
  • op je mobiel of tablet, toegang tot de app

De cursus bezoeken, dat kun je overal met een combipas. Dus ook in het buitenland. Dus zelfs op je vakantie kun je nog een beetje motivatie opdoen. Met de Combipas heb je dus het beste van twee werelden: een drievoudige motivatie boost. En als je wilt, kun je ook gewoon de papieren weekplanner vragen als je op de cursus bent. Nou, als het dan niet gaat lukken… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *