Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Sonja Bakker | Sonja Bakker dieet geschikt voor vegetariërs via online afslank programma?

Sonja Bakker dieet geschikt voor vegetariërs via online afslank programma?

Kaas, geitenkaas, veel room, vette lasagnes: als het aan veel restaurantjes ligt, dan eet je niet anders als vegetarër. Tijd om wat pondjes te doen slinken!

De afgelopen 2 jaar maakte Sonja Bakker regelmatig melding dat het online afslank programma ook geschikt is voor vegetariërs. Ik vroeg me af of dat ook echt zo is.Tijd om het eens uit te proberen!

De vorige keer – Sonja Bakker met vlees en vis (door mijzelf vervangen door vega producten)

Een aantal jaren geleden was ik toe aan wat gewichtsvermindering. Ik heb toen meegedaan aan het online afslank-programma van Sonja Bakker.

Ik had het niet zo op Sonja en ik had nog nooit een dieet gedaan, maar ik moet zeggen dat het een eitje was! Sindsdien: respect voor Sonja.

Ik viel 8 kilo af zonder enige moeite. Alleen in week 2 heb ik twee moeilijke dagen gehad, maar verder rolde ik er met gemak doorheen. Ik had vlees en vis aan staan, en verving ze zelf door vegetarische vervangers en ook de kaas verving ik door vegetarische kaas. Dat ging prima: lekker afwisselend en ik viel makkelijk af. Ook na het afvallen was het nieuwe eetpatroon goed vol te houden. Er zaten ook regelmatig leuke verrassende vegetarische recepten tussen dus ik was blij verrast. Nadat mijn afslankperiode was afgelopen kreeg ik ook nog regelmatig leuke tips toegestuurd voor moeilijke dagen (kerst, pasen, sinterklaas etc).

Toch verslapte het na een paar jaar en groeide ik weer aan toen mijn beweeggewoonten veranderden door verandering van baan en gebrek aan geld voor de sportschool. Dat ligt dus zeker niet aan Sonja Bakker ;-). 

Deze keer – Sonja Bakker programma 100% vegetarisch

Omdat het me de vorige keer zo goed bevallen was, heb ik me dit jaar weer ingeschreven. Gezien de reclame melding dat het nu ook geschikt was voor vegetariërs vinkte ik vol goede moed alle vlees en vis opties uit. Ook honing en melk gingen er uit (hou ik niet van). Kaas en eieren heb ik wel aan laten staan. Laat maar komen die menu’s!

De eerste weken begonnen goed. En toen kwam er een week waarbij het avondmenu identiek was aan een van de eerdere weken. Lief maar teleurgesteld mailtje naar de helpdesk. Menu’s zouden er op aangepast worden. Je verwacht immers dat als je betaalt voor weekmenu’s dat je geen herhalingen qua menu’s krijgt. Ik kreeg een verrassend leuk menu daarna.

Kort daarna ging het toch weer mis: ik at iedere 2 weken hetzelfde. Nou hou ik wel héél erg van afwisseling maar ik voelde me toch een beetje bedonderd: ik betaalde niet om iedere keer weer diezelfde 2 menu’s te eten? Ik was bovendien wel anders gewend tijdens m’n vorige afslankperiode – dat was lekker afwisselend. 

Dus maar weer melden dat het nog niet goed ging. Volgens de helpdesk was er iets niet in orde met mijn profiel en kon er daarom uit bijna niets gekozen worden (eh.. ja vlees en vis e.d. staan uit ja maar dat is de bedoeling!). Vanaf dat moment is er extra aandacht besteed aan de volgende menu’s en die waren prima in orde. Ik kreeg zelfs nog 2 extra weekmenu’s om de pijn wat te verzachten.

Prima opgelost natuurlijk. Ik was alleen allang mijn motivatie kwijt :-(. Ik kon het gewoon niet vol houden met iedere keer dezelfde maaltijden. Zo makkelijk als het de eerste keer was toen ik zelf de vlees en vis producten verving, zo moeilijk was het nu ineens. Ik viel ook helemaal niet af terwijl ik tussendoor niets extra’s at. Daardoor had ik ook weinig zin om m’n gewichtskaart in te vullen. Na al een paar weken heb ik het menu maar helemaal opzij gelegd voor een volgende keer als ik weer motivatie had. 

Conclusie Sonja Bakker Online Afslank Programma geschikt voor Vegetariërs?

Ja, ik vind dat het Sonja Bakker online afslank programma geschikt is voor vegetariërs als je zelf vlees en vis vervangt, maar ik vind het zelf niet geslaagd als je de instellingen zo zet dat je vegetarisch eet. Weinig afwisseling in de menu’s, herhalende menu’s, soms dagen achter elkaar bijna identieke maaltijden, weinig soorten eiwit vervangers. Kortom, voor mij moeilijk vol te houden doordat de motivatie constant een domper kreeg: er was niets om naar uit te kijken de hele dag. Geen lekkere avondmaaltijd waar je gezellig met anderen van kon genieten (wat wel het geval was toen ik zelf vlees en vis verving door allerlei vegetarische producten). Ik vond het zelf daardoor ook z’n geld niet waard (vooral gezien de vele herhalingen).

Dus mijn tip voor als je als vegetariër mee wil doen aan het online afslank programma van Sonja Bakker: vink alleen dingen uit die je echt niet lust, en vervang lekker zelf de vlees en vis ingrediënten door vegetarische vervangers en je valt met gemak af!