Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Leven zonder dieet | Leven zonder dieet – maand 2 en 3

Leven zonder dieet – maand 2 en 3

Zo, maand 2 en 3 zitten er ook alweer op van leven zonder dieet.
Geen idee waar dit over gaat? Lees hoe dit begonnen is: ‘Diëten werken niet – zou het echt?‘.
Alle overige blogs over dit onderwerp kun je vinden onder de categorie ‘Leven zonder dieet‘.

Er zaten twee vakanties vlak achter elkaar. Een van anderhalve week, en een van 3 weken. Die laatste vakantie hadden we ook geen keuken tot onze beschikking – alles buiten de deur eten dus. Niet heel bevorderlijk voor m’n gewicht ;). Na de eerste maand bleef ik gelijk en viel iets af. In de tweede vakantie ben ik een aantal kilo’s aangekomen en daarna gelijk gebleven. Al met al ben ik dus sinds de start aangekomen. Ik voel me niet dik ofzo, ik heb ook helemaal geen baal-gevoel. Ik vind het eigenlijk wel prima. Het komt wel weer goed heb ik het gevoel.

Nog niet zo heel lang geleden zou ik echt enorm gebaald hebben als ik na de vakantie op de weegschaal was gaan staan en dit had gezien. Is er toch blijkbaar iets in mijzelf veranderd. Meer rust. Meer zelfacceptatie ook. Het ziet er goed uit. Tuurlijk mag er wat af, maar er is niets mis met dat lichaam :).

Ik besef me nu ook dat ik deze laatste periode helemaal niet bezig ben geweest met eten, behalve als het tijd was om te eten. Zelfs op vakantie. Ik heb niet teveel gegeten, maar ben toch aangekomen. Ik dronk meer alcohol. Dat wel. Dat doet blijkbaar meer met m’n lijf dan ik dacht.

Is leven zonder dieet mogelijk zonder dicht te groeien?

Maar ja, als je het natuurlijk hebt over: is leven zonder dieet inderdaad mogelijk zonder dicht te groeien? Tja, dan moet ik bekennen dat ik het nog niet weet. Sorry. Maar ik weet het echt niet. Moeilijk ook na zoveel vakantietijd. Dat wordt nog even een tijdje aankijken denk ik. Of niet.

Keuzes, keuzes, keuzes..

En dat brengt me meteen bij het volgende: wat wil ik nou precies? Wil ik wel leven zonder dieet, als in: helemaal niet meer aan eten denken tot ik honger heb? Ik vind het leuk om te kijken wat er in huis is en daar dan iets mee in elkaar te toveren, maar ben daar veel minder voor in de stemming als ik eenmaal trek heb. Zo leuk om vooraf dingetjes uit te zoeken om te koken, nieuwe dingen te bedenken, om te experimenteren, en om vooraf te dromen over iets dat misschien wel eens zou kunnen werken qua recept. Kookboeken struinen op bol.com en in de boekwinkel. Dat was helemaal op de achtergrond gezakt (als in compleet verdwenen..) en dat was wel even prima want het was toch vakantie, maar ik mis het toch wel. Het geeft me veel plezier namelijk. Ik weet eigenlijk niet of ik het wel leuk vind om dat op te geven. Keuzes, keuzes, keuzes (niet m’n sterkste kant ;)).

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *