Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Hoe voorkom je die frustratie voor je kledingkast tijdens het afvallen?

Hoe voorkom je die frustratie voor je kledingkast tijdens het afvallen?

Ken je dat gevoel tijdens het afvallen dat je voor je kledingkast staat en denkt ‘Dit pas ik nog niet, en dat nog niet. Dat is alweer te groot geworden. Wat trek in vandaag in hemelsnaam aan?’

Hoopvol denk je ‘Ik ga die leuke broek van vroeger gewoon eens passen. Wie weet!?’.

Na veel gewurm blijkt dat ie nog niet past. Ja, met een zere buik wel. Maar ja, zo kan je de dag niet door. Je humeur is meteen gekelderd naar niveau -4. Het ging toch zo goed? Ik was al zoveel afgevallen. Pff en dan pas ik er nog steeds niet in?

Herken je het? Oef wat heb ik dat vaak gehad toen ik nog aan t afvallen was. En wat baalde ik altijd..

Wat baalde ik… Tot ik een briljante tip kreeg van een Amerikaanse styliste 😃

Het heeft zoveel frustratie weggenomen in die tijd.

En het is super simpel. Iedereen kan het. Kost nauwelijks moeite (tenzij je alles gaat passen). Waarschijnlijk denk je net als ik ‘Ja logisch. Is dat nou die geweldige tip?’. Tot ik me toentertijd realiseerde ‘Ok, ik kreeg een tip die TE voor de hand ligt. Maar waarom doe ik dit dan nog niet??’

Kleding tip tijdens het afvallen
Foto: Haute Stock

Tips voor je legkast

Verdeel je kleding op maat. Voor iedere maat een aparte stapel.  De maat die je nu past leg je vooraan in t zicht (zijn waarschijnlijk meerdere stapeltjes qua hoeveelheid). De andere maat stapeltjes leg je in volgorde aflopend erachter in je kast. Doe er eventueel een postit op met de maat.

Tips voor je hangkast

Verdeel ook hier je kleding op maat. Knoop tussen elke maat een lintje aan t hangrek. Eventueel met een papiertje met de maat  erop waar je een gat in prikt en t lint doorheen haalt. Aan de kant waar je het makkelijkst bij kunt (bij mij rechts), hang je de maat die je nu aan kunt. En aflopend naar links (of rechts als t bij jou andersom is) hang je de andere maten.

In de ochtend weet je in 1 oogopslag waar je uit kunt kiezen. Geen gedoe met dingen die weer uit moeten omdat t nog niet past.

Als je weer eens zo’n bui hebt van ‘pas ik deze al?’

Pas alleen kledingstukken uit de maatstapel van 1 maat kleiner(!). Nee, niet uit die andere stapels ;-P . Alleen uit de stapel van 1 maat kleiner.

Pas je die? Kijk wat er te groot is geworden uit de maat die nu in t zicht ligt en berg dat op in een doos of doneer.
Je wilt niet in te ruime kleding lopen na al je harde afvalwerk: iedereen mag het zien zodat ze complimentjes kunnen geven!

Als de eerste maat kleiner al te ruim zit, dan pas pas je de volgende maat kleiner. En zo ga je door ? .

#kleding
#kledingtip
#kledingtegroot
#kledingteklein
#kledingkast
#kledingkastuitruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *