Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | Hoe een superslank sprietje uiteindelijk toch ging lijnen

Hoe een superslank sprietje uiteindelijk toch ging lijnen

Hoe kan dat nou? Dat een dun sprietje ineens aan de lijn moet en zich jarenlang bezig houdt met Weight Watchers? Dat was ik namelijk altijd: een super dun sprietje. Zo dun dat ik sinds m’n 12e nare opmerkingen van vreemden kreeg over dat ik meer moest eten :-(.

Dat dun zijn daar kon ik niet zo veel aan doen: ik at als een paard en toch kwam ik niet aan. Ik begon steeds meer en meer te eten in de hoop om wat aan te komen. Dat lukte niet echt. Ik bleef een dunne spriet: maatje 26 Jeans en maatje 34 / XS shirtjes.

Maar zo rond m’n 28e begon daar langzaam dan toch verandering in te komen en kwam ik steeds meer aan, en ontstonden ook wat vrouwelijkere vormen *juich*. Ik was blij, zooo blij, want ik wilde geen spriet zijn na al die nare opmerkingen. Ik liet de buitenwereld mijn zelfbeeld bepalen.

Maar op een bepaalde moment was ik ook niet blij meer met de hoeveelheid gewicht die ik was aangekomen. Want dat viel ook weer uit de toon in de maatschappij. Dat heb ik toen aangepakt. Dat was nog best een dingetje als vegetariër (inmiddels eet ik ook af en toe vlees en vis maar toen nog niet)… Niet elk dieet bleek echt geschikt te zijn voor vegetariërs..

Een dieet volgen als vegetariër

Ik begon met Sonja Bakker. Dat ging eerlijk gezegd niet zo goed als vegetariër (met wat dieetbeperkingen) qua eten met plezier: veel dezelfde weekmenu’s. Ik vond het helaas niet echt lekker allemaal. Toch zette ik gemotiveerd door en afvallen deed ik gelukkig wel. Eenmaal op gewicht had ik geen flauw idee hoe nu verder te gaan – blijkbaar had ik geen kennis op gedaan over hoe ik het voortaan anders kon aanpakken. Niet zo gek eigenlijk want je volgde gewoon blindelings de weekmenu’s die je kreeg. Ik kwam in de loop der jaren dus ook weer aan en zelfs ietsie meer.

In 2013 begon ik met Weight Watchers. Dat ging super goed als vegetariër. Sinds 2015 ben ik een Life Time Member bij Weight Watchers. Dat betekent dat ik sinds begin 2015 op een mooi gezond bmi zit, en sindsdien op gewicht ben gebleven. Ik heb de ProPoints meegemaakt, de SmartPoints, en de WWFlex. Op de Weight Watchers Community kun je me trouwens vinden onder de naam zeebeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *